Haberler

Faber-Castell İklimin Korunmasına Katkıda Bulunuyor

Güncelleme:

Faber-Castell, iklim korumasına dikkat çekmek üzere bilimsel bir araştırmaya imza attı.

Alman Teknik Denetim Derneği TÜV Rheinland® tarafından yapılan bilimsel araştırma, Faber-Castell'in Brezilya'daki ormanlarında 900.000 tondan fazla karbonun yok edildiğini onaylıyor.

Araştırma sonuçlarına göre, Faber-Castell'in, iklim koruması kapsamında karbondioksiti yok ettiği sonuçlarına ulaşılıyor. Karbon kredisi alarak sadece karbonun ayak izlerini telafi eden diğer şirketlerin aksine, Faber-Castell tamamen karbonsuz olarak konumlanıyor ve iklim koruması için gerçek bir katkı sağlıyor.

Faber-Castell'in Güneydoğu Brezilya'da bulunan Prata'daki benzersiz ormancılık projesi, Faber-Castell'in sahibi ve CEO'su Kont Anton-Wolfgang von Faber-Castell tarafından 30 yıl önce başlatıldı. Yaklaşık 10.000 hektarlık alana dikilen milyonlarca fidanla oluşan ormanlardan, günümüzde São Carlos'taki yıllık ahşap kalem üretim kapasitesi 2 milyarın üzerinde olan dünyanın en büyük fabrikasına FSC® sertifikalı ahşap tedarik ediliyor.

Günümüzde, kaynakları korumanın yanı sıra, çevreye saygı göstermek de önemli bir rol oynuyor. Bu proje çerçevesinde, Faber-Castell'in Prata'daki ormanının yaklaşık 2,700 hektarlık bölümü el değmeden bekletiliyor, bu bölümde türüne az rastlanan hayvanlar ve bitki türleri için doğal bir ortam sağlanıyor.

Hasat edilen ağaçların sürekli yeniden ağaçlandırılması sayesinde ormanlar "sürdürülebilir ekolojik sistem" oluyor.

Faber-Castell Hakkında Bilgi: 1761'de kurulan Faber-Castell, dünyanın en eski sanayi şirketlerinden biridir. Şu anda aynı ailenin sekizinci kuşağının yönetiminde varlığını sürdürmektedir. Faber-Castell tüm dünyada tanınan, yüksek kalitede yazım, boyama ve tasarım ürünleri üreten ve satan dünyanın lider şirketlerinden biridir. 2013- 2014 mali yılında Faber-Castell tarafından gerçekleştirilen satış yaklaşık 532 milyon Euro olarak belirtilmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title