Haberler

Eyüp Sultan'dan Balkanlar'a Sevgi Köprüsü

Güncelleme:

Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'ya giden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve ekibi Osmanlı'nın izlerini ve tarihini yapılarını inceledi.

Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'ya bir dizi temaslarda bulunmak üzere giden Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve ekibi Osmanlı'nın izlerini ve tarihini yapılarını inceledi. Ayrıca Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı tarafından inşaatı süren okul inşaatı ziyaret edildi.

Üç günlük ziyaretin ilk durağı, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'dı… Burada Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Enver Hoca'nın eski Anıtmezarı ve İskender Bey Meydanı ziyaret edildi. Eyüp Belediyesi ekibinin ikinci durağı ise Üsküp'tü. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve ekibi, Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski'yi makamında ziyaret etti.

Balkanlardaki Türk izlerinin hala yaşadığını görmenin mutluluk verici olduğunu belirten Başkan İsmail Kavuncu, kültürler arasındaki diyalogun önemine değindi. Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Üsküp'ü simgeleyen bir teşekkür hediyesi verdi. Başkan İsmail Kavuncu da Trajanovski'ye Eyüp Sultan simgesi yer alan altın işlemeli bir tabak hediye etti.

Üsküp temaslarının ardından Gostivar'a geçen heyet burada önce Gostivar Belediyesi'ni ziyaret etti. Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve heyetini kapıda karşıladı. Başkanı İsmail Kavuncu, "Eyüp Sultan'nın manevi havasını ve selamını getirdik" diyerek iki ülkenin kültürel diyalogunun önemine değindi. Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, ziyaretten son derece memnun olduklarını belirterek teşekkür plaketi verdi. Başkan İsmail Kavuncu, Eyüp simgesi olan minyatür tablo hediye etti. Başkan ve heyet Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı tarafından İlköğretim Okulu inşaatı gezdi. Ziyaret kapsamında hem ticari hem de kültürel temaslarda bulunuldu.

Heyet daha sonra Priştina'da 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Kosova Müzesi, Osmanlıların 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu burada öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesini ziyaret etti. Ayrıca Yahya Kemal Lisesi ve Türk dernekleri ziyaret edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Kavuncu Arnavutluk Makedonya Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title