Haberler

Evden Üretimle 4 Ülkeye "Kemer" İhraç Ediyorlar

Çorum'da iki katlı müstakil evinin alt katına kurduğu atölye ile kemer üretimi yapan Orhan Giray, imal ettiği makinelerde gelininin tasarladığı, diğer aile bireylerinin de üretimini gerçekleştirdiği kemerleri Fransa, Almanya, Amerika ve İran'a ihraç ediyor Aralarında bazı tanınmış markalarında bulunduğu.

İSMAİL ÇİMEN - Çorum'da iki katlı müstakil evinin alt katına kurduğu atölye ile kemer üretimi yapan Orhan Giray, imal ettiği makinelerde gelininin tasarladığı, diğer aile bireylerinin de üretimini gerçekleştirdiği kemerleri Fransa, Almanya, Amerika ve İran'a ihraç ediyor.

Buharaevler Mahallesi'ndeki evinin zemin katında kurduğu atölyesinde, ailesiyle gerçekleştirdiği kemer üretimine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Giray, 1975 yılında çırak olarak başladığı meslekte 40 yılı geride bıraktığını söyledi.

Meslekte yaklaşık 10 yıl süren çıraklık döneminin ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdiğini ifade eden Giray, geçen sürede çeşitli atölyelerde tezgahın başına geçerek üretim yaptığını dile getirdi.

Giray, son 6 yıldır da kendisine ait iki katlı müstakil evinin zemin katında oluşturduğu atölyede üretimini sürdürdüğünü belirterek, 150 metrekarelik kapalı alana sahip atölyede eşi, iki oğlu, kızı ve geliniyle özel tasarım kemer üretimi yaptığını kaydetti.

Üretimde kullandığı bazı makineleri de kendisinin imal ettiğini vurgulayan Giray, bu sayede bir kişinin yapacağı işi makineye yaptırarak, hem işçiden hem de zamandan tasarruf ettiğini vurguladı.

Giray, atölyede ayda bin 500'den fazla kemer ürettiğini dile getirerek, 80 farklı modelde ürettikleri kemerleri İran, Fransa, Almanya ve Amerika'ya ihraç ettiklerini söyledi.

Aralarında bazı tanınmış markaların da bulunduğu çeşitli firmalara fason üretim yaptıklarını ifade eden Giray, birçok modelde yapılan üretimlerin ihraç ettiği firmalar tarafından da çok beğenildiğini dile getirdi.

Kemerlerin model tasarımını gelini yapıyor

Giray, yapılan üretimde bugüne kadar gelen tepkilerin hep olumlu olduğunu anlatarak, yakalanan başarının ihracat yaptığı ülkelerdeki insanların zevkine göre tasarımları ortaya çıkarmasından kaynaklandığını belirtti.

Kemerlerin model tasarımı ve çizimlerinin gelinine ait olduğuna işaret eden Giray, şunları kaydetti:

"Genel üretimden ziyade sıra dışı ürünler yapmaya yöneldik. Bu nedenle farklı model tasarımı yapıyoruz. Model tasarımı ve çizimi konusunda gelinimden destek alıyorum. Makinelerden destek alsak da el işçiliğine dayalı üretim yapıyoruz. Dolayısıyla üretim adedi düşüyor. Günde 50-60 adet kemer üretimi gerçekleştiriyoruz. Tercih edilme nedenimizin, özgün tasarımlar olduğuna inanıyorum. Sektörde el işçiliğine yönelik çalışmalar konusunda tek olduğumuzu düşünüyorum."

"İşi büyütmeyi düşünmüyorum"

Üretim noktasında ailesiyle devam etmeyi düşündüğünü belirten Giray, "İşimizi büyütmeyi düşünmüyorum. Çünkü bu işte kalifiye eleman gerekiyor. Birkaç kez kalifiye eleman yetiştirme eğiliminde bulundum ancak gençlerin isteksizliği nedeniyle başarı yakalayamadım. Bu nedenle de aile üyelerimle sınırlı kalacağım. Ailemde en az benim kadar azimli. Eşim ve çocuklarımın sayesinde farkımı dünya markalarına hissettiriyorum" ifadelerini kullandı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Giray ailesini ziyaret ederek, aileyi başarısından dolayı tebrik etti.

Kemer ustası Orhan Giray ve ailesinin Çorum'un girişimcilik ruhunu en iyi şekilde yansıttığını ifade eden Başaranhıncal, üretim ve ihracat konusunda Giray'dan bilgi aldı.

Proje ve fikir üretmenin önemli olduğunu dile getiren Başaranhıncal, finansal sorunların çözümü için KOSGEB'in çeşitli desteklerinin  bulunduğuna vurgu yaptı. - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Fransa Çorum Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title