Haberler

Sarısülük Davasında Sanık Polis Ahmet Şahbaz Tutuklandı

Güncelleme:

Ethem Sarısülük davasında sanık avukatları 'Çektim sıktım üç tane" diyen kişinin polis Ahmet Şahbaz olduğunu kabul etti. Mahkeme, Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

Gezi Parkı olaylarında Ankara'da polisin silahından çıkan mermi ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında, sanık avukatları "'Çektim, üç tane sıktım' diyen kişi Ahmet Şahbaz'dır" itirafında bulundu. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütaalasında sanığın eyleminin meşru müdafa olmadığını belirterek, Şahbaz'ın olası kastla adam öldürmekten 25 yıla kadar hapis cezasını isteyerek, tutuklanmasını talep etti. Katil zanlısı Ahmet Şahbaz ise "Olay nedeniyle üzgünüm. Olayda kastım ve kabahatim yoktur" iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

DAVAYA CHP'Lİ VEKİLLER DE KATILDI

Sarısülük davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10.30 da başladı. Davaya sanık polis Ahmet Şahbaz ve sanık, mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve CHP milletvekileri Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka, Kamer Genç, Sezgin Tanrıkulu katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA DURUŞMA SALONUNA GETİRİLDİ

Geçen duruşma da yaşanan olaylar nedeniyle Jandarma ekipleri salonun içi ve dışında güvenliğini sağlaması için hazır bulundu. Sanık polis Ahmet Şahbaz, yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.

SANIK AVUKATLARINDAN TARİHİ İTİRAF

Avukat Kazım Bayraktar, duruşmadaki gerginliğin müşteki tarafından değil alınan yoğun güvenlik önlemlerinden kaynaklandığını belirterek, kapalı duruşmaya karşı çıktı.
“Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişinin katil zanlısı olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişilerin Şahbaz’ın fotoğraflarını istediğini belirten Bayraktar, bu amaçla mahkemenin sanığın fotoğraflarının verilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise bilirkişi incelemesi için fotoğraf istenmesinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu, buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirterek, “Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişi müvekkilimiz Ahmet Şahbaz’dır” itirafında bulundu.

MAHKEME EK SAVUNMA HAKKI VERDİ

Mahkeme başkanı, sanık hakkında "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" suçunu düzenleyen TCK'nin 266. maddesinin uygulanma ihtimali olduğunu açıklayarak, ek savunma hakkı verdi. Sanık ve avukatları, daha önceki beyanlarının tekrar ettiklerini söyledi.

AVUKAT: MUTLAKA TUTUKLANMALI

Avukat Murat Yılmaz, mahkemenin sanık hakkında olası kastla adam öldürmekten ek savunma istediğine dikkati çekerken, “Bunun en alt sınırdan uygularsanız 16 yıl 8 ay eder. Dolayısıyla sanık tutuklanmalı, ellerine kelepçe takılmalıdır. Sonuç olarak bu celsede mutlaka katil Ahmet Şahbaz tutuklanması gerekiyor. Buradan tekrar elini kolunu sallayarak gitmesi Ethem Sarısülük’ü ve ailesini tekrar öldürmek, hukuku çiğnemesi demektir. 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarihte asla unutulmayacak” dedi.

HAKİMLERİN ODASINDAKİ SİVİLLER, SANIĞIN KORUMALARIYMIŞ

Avukat Bülent Teoman Özkan da şu çarpıcı tespiti yaptı: "Geçen duruşmada mahkemenin müzakere odasında sürekli olarak 4,5 tane kişi kapıyı açıp, sanıkla işaretleşiyordu. Görüntülere bakıyor, not alıyorlardı. Sanık aşırı şekille kollandığı için orada bulunmaması gereken siviller, mahkemeyi de doğrudan etkiliyor. O müzakere odasında sivillerin ne işi var."

Mahkeme Başkanı Afak İlleez, bu duruma yanıt verirken, “Mahkemenin müzakere salonunda yer alanlar sanığın korumalarıdır. Biz içeri girince onlar çıkıyor. Ayrıca yangın için görevliler var. Sanığın kaçırılmasıyla ilgili planlar emniyetindir, bunun savunmayla ne ilgisi var” dedi.

SAVCI "TUTUKLANSIN" DEDİ, MAHKEME KABUL ETTİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütaalasında sanığın eyleminin meşru müdafa olmadığını belirterek, Şahbaz'ın olası kastla adam öldürmekten 25 yıla kadar hapis cezasını isteyerek, tutuklanmasını talep etti. Katil zanlısı Ahmet Şahbaz ise "Olay nedeniyle üzgünüm. Olayda kastım ve kabahatim yoktur" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, müzakere sonucunda Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verirken, duruşmayı 3 Eylül 2014'e erteledi.

DURUŞMA SALONUNDA OLAY

Karar sonrası duruşma salonunda avukatlarla jandarma arasında arbede çıktı. Jandarma, avukatları salon dışına çıkarmaya çalıştı.


(Fotoğraf: Kemal Göktaş/Vatan)

ALİ İSMAİL'İN ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Sanık polise tutuklama kararı çıkınca Ali İsmail Kormaz'ın annesi Emel Korkmaz gözyaşlarını tutamadı.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Dava öncesi bazı sivil toplum kuruluşları adliye bahçesinde toplandı. Dava nedeniyle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliye girişleri, demir bariyerlerle kapatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ethem Sarısülük Ahmet Şahbaz Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

500

Yorumlar (182)

burak oygucu:

adalet ölmüş.. adam vatan hainlerinin arasında kalmış polisin suratına taş vuruyorlar polise monotofla saldırıyorlar polis ateş edince at cezaevine...iyice çivisi çıktı memleketin

56
9
yanıtYanıtla
taksim:

plisimizi serbest birakin, bir pislik temizlemis, bu adalet degil ihanettir

40
12
yanıtYanıtla
katiller:

insallh müebbet yer

22
27
yanıtYanıtla
halimmsmsms@hotmail.com:

öbürü cehennemde ama bu polis kardesimiz gönlümüzde, sülük tuzla erir

yanıt0
yanıt0
fatihmdmdmd@hotmail.com:

havhav la gökten kemik yagsaydi...Polisimiz tuzla sülük eritmis kutluyoruz, teröristler hak ettigini buluyor

yanıt0
yanıt0
Ergunergun0124@hotmail.com:

seni de yanına gönderelim, içeride değişik oyunlar oynarsınız ???

yanıt0
yanıt0
serhat karaca:

önünüze gelene terörist diyip duruyorsunuz..mevcut egemen sistemler neyi suslarsa onu suçluyorsunuz.ethemin suçu neydi eylemi yapmak.bu toplumsal düzende eylem en doğal haktır.polis olmak öldürmeyi gerektirmez..biraz daha mantık lütfen

25
21
yanıtYanıtla
Ergunergun0124@hotmail.com:

diyorsun ki ''ethemin suçu neydi eylemi yapmak.bu toplumsal düzende eylem en doğal haktır'' iyi, peki. eylem tanımınız polise atmak, molotof atmak, çevreyi harabeye çevirmek vb... demekse o polis ahanda bu iti öldürdüğü gibi diğerlerini de öldürür. ethem iti polise elinde çiçekle gitmiyordu, o polisi yakalasalar linç edeceklerdi. sizin sözde masum eylemleriniz buysa, güvenlik güçlerinin de ona göre müdahalesi mutlaka olacak. ethem ve diğerlerini masum göstermeye çalışma mal kafa.bu millet neyin ne olduğunu, kimin ne yapmak istediğini artık biliyor !

yanıt0
yanıt0
yilygiyim@hotmail.com:

Ergun agzina saglik!

yanıt0
yanıt0
serhat karacaserhatkaraca666@hotmail.com:

gerizekalı sana mal sözünü aynen iade ediyorum.IQ -50 olmasaydın böyle düşünmezdin.hiç bir ölümün haklı gerekçesi olamaz neymiş linç edeceklermiş biri seni linç etse senin onu öldürme yaşamına son verdirme hakkın var öyle mi . angut !

yanıt0
yanıt0
Tüm 182 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title