Haberler

Eski Su Analiz Laboratuarı ile örnek oluyor

Su Analiz Laboratuarı, Avrupa Akreditasyon Birliği'ne üye olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akreditasyon belgesi almaya layık görüldü.

Laboratuar akreditasyonu ile test, sonuç ve raporların uluslararası kabul görmeye başladığını ifade eden ESKİ yetkilileri, 70'e yakın testin yapıldığı laboratuarda şebekeye verilen suların analizi dışında, içme suyunun temin edildiği Porsuk Havzası'nın da su kalitesinin düzenli olarak kontrol edildiğini belirttiler.

Kent merkezi ve kırsalda alt yapı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ESKİ, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirdiği Su Analiz Laboratuarı'na Türk Akreditasyon Kurumu'ndan akreditasyon belgesi aldı. İlgili kurum tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçen ve belgeyi almaya hak kazanan laboratuarın test, sonuç ve raporları uluslararası kabul görmeye başladı. Kimyasal ve mikrobiyolojik 45 parametrede akredite olan laboratuarın tüm kurum ve kuruluşlara analiz hizmeti vermeye başladığını belirten ESKİ yetkilileri başvuru bilgileri ve analiz listesinin ESKİ Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlandığını ifade ettiler.

Eskişehir halkının sağlıklı su tüketmesi amacıyla rutin analizlerin her gün büyük bir özenle yapıldığını belirten yetkililer, şebeke suyunun verildiği okul, cami, iş yeri gibi ortak kullanım alanları ile şebekenin uç noktaları, depolar ve terfi istasyonlarından alınan numunelerin hassasiyetle incelendiğinin altını çizdiler. Aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan, mahalle statüsüne dönüşen köylerden, su havzası olarak bildirilen Porsuk Barajı ve Porsuk Çayı'nın Kütahya'daki girişi ile Sarısungur Göleti ve Ilıca Göleti'nden belli periyotlarla numune alındığını ifade eden yetkililer bu bölgeden toplanan numunelerde arsenik, siyanür gibi ağır metal analizlerinin de yapıldığını belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Akreditasyon Kurumu Porsuk Güncel Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir?
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title