Haberler

Eski BDDK Çalışanlarının Bylock Davası

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı 22'si tutuklu 26 sanığın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, heyet...

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanı 22'si tutuklu 26 sanığın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, heyet değişikliği nedeniyle savunma yapmayan sanıklara süre verilerek 21 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, verilen aranın ardından avukatlara tekrar savunma yapıp yapmayacakları soruldu. Daha önce savunma yapacaklarını belirten avukatlar Yüksel Karakaş ve Elif Kırımlı da diğer sanık avukatları gibi bu duruşmada savunma yapmayacaklarını söyleyip süre istedi.

ByLock görüşmeleri BTK'ya sorulacak

Tüm sanık avukatlarının savunma için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti, tutuklu sanık ve sanık avukatlarının taleplerini aldı. Tutuklu sanık ve avukatları, tahliye talebinde bulundu.

Avukatların duruşmanın yakın bir zamana bırakılması talebiyle ilgili görüş bildiren mahkeme heyetinin geçici görevlendirmeyle gelen başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, HSYK tarafından mahkeme heyetinin yüzde 90 değişeceğini ve bu hafta içinde yeni heyetin belli olacağını söyledi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) yazı yazılarak, her bir sanığın kendi üzerine kayıtlı olan ve dava konusu edilen telefon numarası üzerinden ByLock kullanıcısı hatlarla görüşmelerini bildiren çalışmanın yapılarak mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmetti.

Savunmalarının kısmen alınmış olması, ByLock raporlarının kısmi yerlerinde çelişkiler bulunması, yüklenen eylemin niteliği, sanıkların çalıştıkları kurumun özelliği ve yüklenen suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesi yönündeki gerçekliğin devam etmesi gerekçeleriyle tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmanın sanık savunmalarının alınmak üzere, gerekli görülürse 2 gün sürecek şekilde 21 ve 24 Nisan 2017'ye ertelenmesini de hükme bağladı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title