Haberler

Eski AK Parti Kurmaylarından Erdoğan Tepkisi

Güncelleme:

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, "Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum." dedi.

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın Köşk adaylığı hakkında, "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ne kadar etkin kullanırsa kullansın, yine de Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum. Bir süre sonra Başbakanlık'ta kim olursa olsun kendi politikasını hayata geçirme isteği ortaya çıkacaktır" dedi. AK Parti kurucuları arasında yer alan Dengir Mir Mehmet Fırat ise "Ben şahsen Erdoğan Köşk'e çıktığında başkanlık sistemine geçiş olmayacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin kurucu üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görüşlerini anlattı.

ABDÜLLATİF ŞENER: BAŞBAKANLIKTA DİRENÇ OLACAKTIR

AK Parti kurucusu, bir dönem Başbakan Yardımcısı ve Milli Görüş çizgisinden beri Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan ancak sonrasında partiden istifa etmesiyle dikkat çeken Abdüllatif Şener, Amerika'nın Sesi'ne Erdoğan'ın adaylığını değerlendirdi.

"Sayın Erdoğan nasıl bir Cumhurbaşkanı olacaktır?" sorusu üzerine Şener, Erdoğan'ın son yıllarda iyice belirginleştirdiği kutuplaştırıcı söylemi itibariyle herkesi kapsayıcı bir Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade etti. Artık "muhalif" olarak adlandırıldığını anımsatan Şener, demokratik haklar çerçevesinde Erdoğan'ın kişisel tutumuna karşı duruşunu koruduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasıyla birlikte AK Parti'de farklılaşma olabileceğini düşündüğüne kaydeden Şener, "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ne kadar etkin kullanırsa kullansın, yine de Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum. Bir süre sonra Başbakanlık'ta kim olursa olsun kendi politikasını hayata geçirme isteği ortaya çıkacaktır" dedi.

Türkiye'nin kritik bir seçim sürecinde bulunduğu yönündeki görüşlere katıldığını da kaydeden Şener, şahsen de tanıdığı İhsanoğlu ile Erdoğan'ın arasındaki yarışta Türkiye'nin demokratik kişilik bakımından bir seçim yapacağını vurguladı.

FIRAT: BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ OLMAYACAKTIR

AK Parti'nin kurucularından ve tanıtım toplantısına davet edildiği halde katılamadığını söyleyen Dengir Mir Mehmet Fırat da, Amerika'nın Sesi'ne konuştu.

Erdoğan'ın adaylığı için AK Parti ve Türkiye açısından hayırlı olmasını dilediğini belirten Fırat, Erdoğan'ın başkanlık sistemi özlemini açıkça dile getirmiş bir siyasetçi olmasına rağmen Çankaya Köşkü'ne çıktığında her şeyin farklı gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

Fırat, "Ben şahsen Erdoğan Köşk'e çıktığında başkanlık sistemine geçiş olmayacağını düşünüyorum. Anayasa mevcut haliyle zaten Cumhurbaşkanı'na geniş yetkiler veriyor. Ancak biz daha partimizi kurduğumuz aşamalardan itibaren 12 Eylül darbesiyle Cumhurbaşkanlığı'na verilmiş bu geniş yetkileri eleştirmiştik. Her zaman da anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sembolik hale getirmek gerektiğini söylemiştik. Şimdi bu yetkileri arttırma yönünde ileride partiden destek geleceğini düşünmüyorum" dedi.

Fırat, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının da partisine üç dönemdir liderlik etmiş bir siyasetçi için doğal bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

YALÇINBAYIR: ERDOĞAN SINIRLARI ZORLAR

Amerika'nın Sesi'nin ulaştığı AK Parti kurucusu, AK Parti'nin 21. dönem Bursa milletvekili ve Başbakan Yardımcılığı yapmış Ertuğrul Yalçınbayır ise, halen parti üyesi olmasına rağmen aday tanıtım toplantısına çağrılmadığını söyledi. Erdoğan'ın aday gösterilmesiyle ilgili "Öncelikle hayırlısı olsun diyorum" diyen Yalçınbayır, "Partiyi kurduğumuzda Erdoğan'ın sekreteryasını da yürüten ilk kişiyim aslında. Ama neden davet edilmediğimi bilmiyorum. Üyeliğim benim bilgim dahilinde devam ediyor" diye konuştu.

AK Parti'yi "Demokratik Türkiye" düşüncesiyle kurduklarını kaydeden Yalçınbayır, her zaman insan hakları, düşünce-ifade özgürlüğü ve demokrasi inancıyla hareket ettiğini, ancak ilerleyen zamanda Erdoğan ile bu konularda ayrı düştüklerini dile getirdi. Bu nedenle parti yönetiminden uzaklaştığını kaydeden Yalçınbayır, "Bugün Erdoğan'ın gönlünde başkanlık sisteminin yattığı açıktır. Bu bakımdan Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla kendisi başkanlık sistemine geçişi zorlayacaktır. Türkiye'nin nasıl bir sistemle yönetilmek istendiğine dair bir seçime gittiğimizi düşünüyorum" dedi.

"Erdoğan nasıl bir Cumhurbaşkanı olacaktır?" sorusunu da yanıtlayan Yalçınbayır, Erdoğan'ın anayasal sistemdeki Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ve sınırlarını kesinlikle zorlayacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu ile Erdoğan arasındaki yarışı değerlendiren Yalçınbayır, iki aday kimliğinde Türkiye'nin anayasal geleceğini oylayacağını söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Dengir Mir Mehmet Fırat Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500

Yorumlar (7)

ahmet dogan:

nedense hep tekmeyi yiyip gidenlerden tepki var diğerlerinden hiç yok bırak şener bu işleri

21
38
yanıtYanıtla
sinan:

ya arkadaş adam kötüydü neden bir dönem beraberdiniz iyiyidi neden ayrıldın karakterini bilmiyorduysan bari şimdi çıkıp konuşma ortada

26
28
yanıtYanıtla
KARBON:

HABERE BAK ABDÜLLATİF ŞENER AMERİKANIN SESİNE DEĞERLENDİRME YAPIYOR BAŞKA YERLERE DEĞERLENDİRME YAPMANIZI BEKLEMİYORDUK ZATEN AKP SENİ GÖNDERELİ YILLAR OLMUŞ SEÇİME GİRMİŞSİN ALDIĞIN OY SADECE KENDİ AKRABALARININ OYU E VATANDAŞ TA SENİ GÖNDERELİ EMEKLİ EDELİ ÇOK OLMUŞ ULAN BU ÜLKE SİZİN GİBİLERDEN NE ZAMAN KURTULACAK ÇOK MERAK EDİYORUM

19
29
yanıtYanıtla
ökkeşali:

şevimli çocuk şener

6
23
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

HERKESİ KAPSAYICI BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM DEMESİ İNANDIRICI DEĞİL. KUTUCULARI KUCAKLARSA BU ONA YETER.

12
2
yanıtYanıtla
murat:

Kürtlerin oylarını alabilmek için türkiyeyi başkanlık sistemine geçirmeyeceğine inanan ak partili kardeşlerime BIJI HÜSSO ÇELİK isimli yorumcuyu okumalarını tavsiye ediyorum kurulacak özgür kürdistan hüseyin çelik ve yandaşlarının kardeşi olacağını sölemişti hatırlarsanız

10
1
yanıtYanıtla
sedat üçgül:

buları göremeyen körlervar abdullah şenergibi insanlarda onurvardı keşke hekes onungibi dura bilseydi

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title