Haberler

Eşine "Cinsel İstismar" Suçundan Ceza Aldı

İzmir'de 2 Yıl Önce Birbirlerini Severek Evlenen Fakat Evlendiklerinde Eşi M.ç. 14 Yaşında Olduğu İçin 11 Ay Sonra Resmi Nikah Kıyan Onur Ç. (21), Aradan Geçen Sürede Eşini Hamile Bıraktığı İçin "Çocuğa Cinsel İstismar" Suçundan Ceza Aldı.

İzmir'de 2 yıl önce birbirlerini severek evlenen fakat evlendiklerinde eşi M.Ç. 14 yaşında olduğu için 11 ay sonra resmi nikah kıyan Onur Ç. (21), aradan geçen sürede eşini hamile bıraktığı için "çocuğa cinsel istismar" suçundan ceza aldı.

Eşine doğum yaptıran doktorların durumu polise bildirmeleri nedeniyle açılan davada 8 yıl 2 ay ceza alan Onur Ç., eşi M.Ç. ile severek evlendiklerini söyledi.

Kararın Yargıtay'da kesinleşmesi durumunda 5 yıl 3 ay hapis yatacak olan Onur Ç., Yargıtay'dan lehine bir karar çıkacağını umduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ortada bizce bir suç yok. Ben suçlu olduğumu kabul etmiyorum. Psikolojik olarak çok etkilendik. O tarz insanlarla aynı kefeye koyulmak açıkçası utanç verici. Diyelim ben hapse girdim çıktım. Bunu çocuğuma nasıl açıklayacağım. Tecavüzden mi yattım diyeceğim. Ortada bir aile var. Aileyi yok etmeye çalışmaz hiçbir kanun"

SEVEREK EVLENDİK

Eşinin bir suç işlemediğini, severek evlendiklerini ifade eden M.Ç. ise utanılacak bir şey yapmadıklarını söyledi. Eşinin ceza almasına inanamadığını ifade eden M.Ç., kendi durumlarında olan binlerce insan olduğunu belirterek, "Bizim başımıza böyle bir şeyin geleceği hiç aklımıza gelmemişti. 8 sene bu dile kolay. Eşim hapse girerse çıktığında benim çocuğum 10 yaşında olacak. Ben çocuğuma o zaman ne diyeceğim. Ya da kim benim çocuğuma bakacak, onun geleceğini hazırlayacak. Eşimin kurtulmasını bekliyorum"

şeklinde konuştu.

Onur Ç.'nin avukatı Murat Dinçer de eski Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) bu suçun tarafların evlenmesi durumunda sanığın cezasının ertelendiği, yeni TCK'da ise bu tür durumlarla ilgili düzenleme olmadığını belirterek, "Mahkeme kararını eleştirmiyoruz. Fakat savcılar ve hakimler bize hak verdiklerini ifade etti. Bu yasal ama hukuki olmayan bir karar. Kanuna uygun ama hukuki değil. Burada görev TBMM'ye düşüyor. Bu maddedeki hukuka aykırılığı düzeltmek gerekiyor. Konuyu Yargıtay'a taşıyacağız. Umduğumuz sonucu

alamazsak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık iddiasıyla konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi.

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title