Haberler

Esenler Hamsi ve Horona Doydu

Güncelleme:

Esenler Dörtyol Meydanı, 5. kez düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalde vatandaşlar, bir yandan ekmek arası hamsilerini büyük bir iştahla yedi, diğer yandan da kemençe ve tulum eşliğinde İsmail Türüt'ün türküleri ile doyasıya eğlendi, horon çekti.

Esenler Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla, Esenler Rizeliler Derneği ile birlikte "Hamsi ve Horon Festivali" düzenledi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen festivale, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, MHP Milletvekili Ali Torlak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan festivalde, kemençe ve tulum eşliğinde horonların çekilmesi ve Karadeniz'e özgü halk oyunlarının sergilenmesiyle başladı.

Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Hamsi ve Horon Festivalinin geleneksel hale geldiğini söyledi. 2 yıl öncesine kadar Esenler'in böyle festivaller yapacak imkânı olmadığını belirten Belediye Başkan Göksu, Dörtyol Meydanı'nda yapılan düzenlemelerle birlikte meydanın büyüdüğünü ve artık festivallere ev sahipliği yaptığını vurguladı. Dörtyol Meydanı'nın Esenler'e yeni bir nefes ve soluk kazandırdığını söyleyen Göksu, yerel seçimlerden sonra meydanın daha da büyüyeceğini ifade etti.

RİZE BİRLİĞİ VE DİRLİĞİ TEMSİL EDER

Hamsi ve Horon Festivali'ni, Rizeliler Derneği'yle birlikte düzenlediklerini söyleyen Göksu, "Rize bu ülkenin harcıdır. Rize bu ülkenin birliğini ve dirliğini temsil eder. Bugün nasıl dünya enerjisini Türkiye'den alıyorsa, Türkiye de enerjisini Rize'den almaktadır" dedi. "Karadenizli kardeşlerimizin bu ülkenin birliğine ve dirliğine her şeyden önce Esenler'in heyecanına ne kattığını çok iyi biliyoruz" diyen Göksu, Hamsi ve Horon Festivali gibi çeşitli festivallere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ

Göksu'dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise; Karadeniz'in sadece hamsi ve horondan ibaret değil, aynı zamanda çayıyla, mısır ekmeğiyle ve lahanasıyla meşhur olduğunu söyleyerek, "Bunlar bizim kültürel zenginliklerimizdir" dedi. Esenler'de yaklaşık 593 derneğin olduğunu belirten Ünal, "Bu tören şunu gösterdi; demek ki bu dernekler, faaliyetlerini meydanda sergilemeli ve sizlerin önünde kültürlerini göstermeli, tanıtmalı. Özellikle Rizeliler Derneği'nin çıtayı biraz daha yukarı çektiğini görüyoruz. Darısı diğer derneklerimize" dedi.

Törende konuşan MHP Milletvekili Ali Torlak da "Siyasi partiler zaman gelir fikirlerinde çatışabilirler. Bizler farklı fikir söyleyebiliriz. Ama bu devletin birliği ve beraberliği için siyasi partilerin hepsi emin olun hep el eleydiler ve bundan da asla vazgeçmeyeceklerdir" dedi. Torlak, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN GERÇEK MANZARASI BU

Festivalde olmaktan mutlu duyduğunu belirten AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak ise; "Biraz evvel horonu izlerken katılımcıların heyecanını coşkusunu, birlik ve beraberliğini görünce işte Türkiye'nin gerçek manzarası bu dedim. Çünkü Türkiye birliğiyle beraberliğiyle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Aşkın Bak, "Bu tablon Türkiye'nin ihtiyacı olan, birlik ve beraberliğin gerekli olduğunu gösteren bir tablo. Bu güzel tabloyu her zaman görmek istiyoruz" dedi.

PROTOKOLDEN BALIK- EKMEK İKRAMI

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Göksu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte tonlarca hamsinin pişirildiği 20 metre uzunluğundaki mangalın başına geçerek, hamsileri ekmek arası yaparak vatandaşlara ikram etti. Mangalın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, hamsiye büyük ilgi gösterdi.

TÜRÜT ESENLER'İ COŞTURDU

Hamsi ikramının ardından kaldığı yerden devam eden festival, Karadeniz müziğinin sevilen ismi İsmail Türüt'ün sahne almasıyla daha da hareketlendi. Sahneye alkışlar eşliğinde çıkan Karadenizli sanatçı Türüt, söylediği Karadeniz türküleriyle festivale katılanları coşturarak, herkese keyifli dakikalar yaşattı. Şarkı aralarında yaptığı esprilerle de dikkat çeken Türüt, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İsmail Türüt'e sahnede çiçek takdim ederek festivale verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Konser ile, 5 ton hamsinin 3 saatte tüketildiği 5. Hamsi ve Horon Festivali sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Türüt Dörtyol Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title