Haberler

Esenler'de Binlerce İşsize İş

Güncelleme:

İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Türkiye'nin önde gelen büyük firmalarını bir araya getirdi. Fuar binlerce işsize ümit oldu.

İş arayanlarla işverenleri buluşturmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl üçüncü kez kapılarını açan İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Türkiye'nin önde gelen büyük firmalarını bir araya getirdi. Fuar binlerce işsize ümit oldu.

Fuarın açılış töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bu istihdam fuarının en önemli sosyal yönü, gençlerimizin kendisine güvenebilecekleri ve bizzat kendilerinin referanslarının kendilerinin olduğuna inanacakları ortamı hazırlamasıdır" dedi.

Esenler Belediyesi'nin İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile ortaklaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlediği 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF ) düzenlenen törenle açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılış törenine; İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Tekstilkent Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle devam etti. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tiyatro öğrencilerinin istihdamla ilgili kısa bir tiyatro gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 2013 İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (İSİİF)'nın İstanbul'a, Esenler'e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. İstihdamının sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli sorunu olduğunu belirten Göksu, "Bugün gelişmiş ekonomi diye söylenen bir çok ülkenin de çok ciddi anlamda uğraştığı ve çözmeye çalıştığı en önemli mesele istihdam. Özellikle bizim gibi genç nüfusa sahip ülkelerde istihdamda ayrıca bir önem arz etmekte. Bu bağlamda baktığımızda istihdam sadece devletin çözmesi gereken bir mesele değil; istihdam toplumsal seferberlikle çözülmesi gereken bir mesele. Bunun için bir taraftan merkezi yönetimimiz, diğer taraftan yerel yönetimlerimiz ve üreticilerimiz, sanayicilerimiz, tüccarlarımız el atarak bu işi hep beraber çözme şansına sahibiz" dedi.

EN BÜYÜK REFERANS BİR İNSANIN KENDİSİ

Arz ve talebi birleştirmek gerektiğini vurgulayan Göksu, en önemli şeyin iş arayanların 'ben' idrakinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek şunları söyledi: "Kendisine iş arayan bir insanımız mutlak suretle bir işe girmesi bir dayısının olması gerektiğine inanıyor. Oysa dayısı olmadan da bir işe girebilir. Çünkü en büyük referans bir insanın kendisidir. Eğer siz kendinize güveniyorsanız, eğer siz bir şeyi başarabileceğinize inanıyorsanız o zaman bu işi çözersiniz demektir. İşte bu istihdam fuarının en önemli sosyal yönü, gençlerimizin kendisine güvenebilecekleri ve bizzat kendilerinin referanslarının kendilerinin olduğuna inanacakları ortamı hazırlamasıdır. Türkiye'nin en önemli kuruluşları burada gençlerimizi bekliyor olacak. Burada işe girmek için ya da iş müracaatı yapmak için bir referansa ihtiyacınız yok. Eğer kendinizin kendinize ait referans olduğunuza inanıyorsanız bu imkân size sunulmuş oluyor. Bu bağlamda baktığımızda biz bu fuarla beraber hem istihdamla büyük kapının aralanmasına, hem de istihdamda gerçek anlamda sonuca ulaşmaya katkı sağlamış oluyoruz".

Esenler'de istihdamı çok öncelikli bir proje olarak ele aldıklarını ifade eden Göksu, "Hedef 126 bin hanenin içerisinde evinde hiç çalışmayanı olmayacak. Her evden mutlaka bir kişi işe girecek ve alın terini götürecek. Bu anlamda biz bunu kendimize öncelikli hedef edindik ve ESKAM diye kurduğumuz istihdam merkezimizde yaklaşık 4 yıldan beri gece gündüz çalışarak şu ana kadar istihdam ettiğimiz eleman sayısı 7 bin 237. Ortalama aylık aradığımız elaman sayısı 200- 300 arasında değişiyor" şeklinde konuştu.

ESENLER'E KATKI SUNACAĞIZ

Göksu, fuarda seminerler, panelle ve iş görüşmeleriyle beraber yeni bir ufuk, yeni bir ışık, yeni bir vizyonla Esenler'e ve İstanbul'a katkı sunacaklarını da söyledi. Göksu, fuarda emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra sözlerini tamamladı.

Göksu'dan sonra konuşan İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, fuarın gelişim, sağlık, eğitim, gıda, lojistik, inşaat gibi bütün sektörlerden 210 büyük firmanın katılımıyla düzenlendiğine dikkat çekerek, fuarın iş gücüne yeni katılacak olan gençlere, işsizleri özellikle 2 ay sonra liselerden, meslek liselerinden ve üniversitelerimizden iş gücü piyasasıyla ilgili bilgileri aktarmak, düzenlenen panellerle onları çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleriyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak, onlara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri vermek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam olanakları hakkında bilgilendirme, fuara katılan temsilcilerle yüz yüze görüşmeler sağlayarak onların bilgiye ulaşmasını ve istihdama katılmasına katkı sağlamak için düzenlendiğini belirtti. Ülkemizin en önemli sorunlarının başına işsizlik ve istihdam geldiğini söyleyen Coşkun, "Bugün şirketlerin küresel dünyada artan rekabet koşulları içinde hayatta kalması, karlılığını ve gelirlerini arttırabilmesi için en önemli unsur, teknolojiyi takip eden ve o teknolojiyi kullanabilecek nitelikli, dinamik ve genç bir iş gücüne sahip olmaktan geçmektedir" dedi.

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ise, Dünya'da ve Türkiye'de işsizlik sorunu yaşandığını kaydederek, istihdamın özellikle ekonomik ve sosyal açıdan önemli olduğunu söyledi. İstihdam sorununun asayiş problemlerini de beraberinde getireceğini ifade eden Kazgan, bu sorunun ortadan kalkması için gerekli desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini açıkladı. Kazgan ayrıca, "Hayırlı bir işe vesile olduğumuzu düşünüyorum" diyerek programa katılan herkese teşekkür etti.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA

Törende konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun işsizlik ile mücadelesine de değinerek "Başkanımız sayesinde Esenler işsizliği bitirdi. Türkiye'de de bitecek inşallah" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra ESKAM ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kişiye sertifikaları verilirken; BİM AŞ Genel Müdürü Murat Dalgıç'a da 2012 yılında yaptığı istihdam nedeniyle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından hediye takdim edildi.

Törenin ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, beraberindeki protokol ile birlikte fuardaki stantları tek tek gezerek, firma yetkilileriyle görüştü. 27 Nisan 2013 Cumartesi akşamına kadar açık olan fuar, 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Türkiye Esenler Göksu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title