Haberler

Erzurum - Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 Bin Pyd Militanını mı Tercih Edecek, Türkiye Devletini...

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi? (2)'DEMİREL, ÇİLLER KADIN OLMASA ONU CAMDAN ATARDIM'Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valilik ve Ak Parti ziyaretinin ardından Nene Hatun Kültür Merkezi'nde STK ve muhtarlar ile istişare...

Kurtulmuş: Amerika ve Rusya 3- 5 bin PYD militanını mı tercih edecek, Türkiye Devletini mi? (2)

'DEMİREL, ÇİLLER KADIN OLMASA ONU CAMDAN ATARDIM'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, valilik ve Ak Parti ziyaretinin ardından Nene Hatun Kültür Merkezi'nde STK ve muhtarlar ile istişare toplantısına katıldı. Eşi Sevgi Kurtulmuş'un katıldığı toplantıda konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş referandumda niçin 'evet' denilmesini gerektiğini anlattı. Geçmiş hükümetlerden örnekler veren Kurtulmuş şunları söyledi:

"Çift başlı olan bir sopayı istediğiniz kadar toprağa sokmaya çalışın sokamazsınız. Kuvveti biri o tarafa götürür biri bu tarafa götürür. Yönetim de öyledir yönetim de çift başlılık olursa baba oğul olsa abi kardeş olsa aralarındaki tartışma kaçınılmazdır. Türkiye'nin yakın tarihindeki bu çatışmalarından bir kaç örnek vereceğim. Sayın Korutürk ile Demir arasındaki tartışma. Birisi Cumhurbaşkanı birisi başbakan. Birisi diyorki felanca genelkurmay başkanı olsun, öteki diyorki filanca genelkurbay başkanı olsun, anlaşamışıyorlar. Sonra diyorlarki seninki de olmasın benimki de olmasın kimi getiriyorlar Kenan Evren Paşa'yı getiriyorlar. Kenan Evren de paşa paşa darbenin taşlarını, yolun taşlarını döşemeye devam ediyor. Eğer orada yönetimde çift başlılık olmasa bir başka birisi genelkurmay başkanı olsa belki 12 Eylül'ün yolunun taşları döşenmiş olmayacaktı. 1994 Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Demirel'in kolundan tutup getirdiği, başbakanlık koltuğuna oturttuğu Tansu Çiller. Öyle mi Tansu Çiller'in siyasi gücü var mıydı? Yoktu. Yine krizin nedeni senin adamım mı benim adam mı güç mücadelesi. Bu mücadelelerin sonucunda maalesef Türkiye en büyük ekonomik sıkıntılarından birini yaşamış Türk lirası dolara karşı yüzde yüz değer kaybetmiş, Türkiye ekonomisi allah bullak olmuştur. Hatta Süleyman beyin Tansu Çiller için şöyle dediği söylenir; ya şu Tansu Hanım kadın olmasaydı onu camdan aşağı atarım demiş. O kadar aralarındaki anlaşmazlık, sürtüşme ayyuka çıkmış."

15 Temmuz darbe girişimi sürecinede de değinen Numan Kurtulmuş, "12 Eylül'de olduğu gibi bizim çocuklar darbe yaptı diye resmi nota da yazıyor. Kriptolu haberleşmede Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Washington'a kripto çekiyor 'merak etmeyin bizim çocuklar darbe yaptı', birileri arkadan itiyor. Şimdi bir daha birilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kullarak kışgırtarak darbe yapmasına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki darbe heveslisi bir avuç çapulcunun da buna teşkil olmasına müsade etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevgi Kurtulmuş AK Parti Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title