Haberler

Erzurum'da Uyuşturucu Davasında Karar

Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 13 sanığa 2 yıl 1 ay ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi

Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 13 sanık, 2 yıl 1 ay ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, 4'üne ise denetimli serbestlik kararı verildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammed Aksu, Mustafa İnanoğlu ve Ali Demir ile tutuksuz sanıklar Uygur Çınar, Önder Gürlük, Ömer Aşit, Uğur Kılıçarslan, Metin Kıvrak, Mehmet Kuyuldar, Halit Uzun, Abdulsamet Aksu, Abdulkadir Gürbüz, Faruk Korkmaz, Fatih Bayar, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, Cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayyayla'nın sunduğu esas hakkındaki mütalaanın ardından sanık ve avukatların savunmalarını dinledi.

Daha sonra mahkeme heyeti "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan sanık Ömer Aşit'e 6 yıl 8 ay, Muhammed Aksu ve Ali Demir'e 6 yıl 3 ay, Önder Gürlük'e 5 yıl 2 ay 15 gün, Uygur Çınar, Fatih Bayar ve Mustafa İnanoğlu'na 5 yıl, Abdulkadir Gürbüz, Uğur Kılıçarslan ve Mehmet Kuyuldar'a 4 yıl 2 ay, Abdulsamet Aksu'ya 3 yıl 4 ay, Faruk Korkmaz'a 2 yıl 9 ay ve Metin Kıvrak'a ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklar Emrah Ejder, Halit Uzun, Ferhat Dallı ve Muhammet Fatih Şimşek'e de denetimli serbestlik kararı verdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu 10 ayrı olaya karıştıkları iddiasıyla Mart ve Haziran 2013 tarihlerinde 17 kişi gözaltına alınmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Uygur Aşit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title