Haberler

Erzurum Aziziye Belediyesine Sıfır Atık Belgesi Verildi

Güncelleme:

Erzurum'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Aziziye Belediyesine ikinci kez 'Sıfır Atık Belgesi' verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faruk Çelik, sıfır atık bilincinin belediyeler öncülüğünde yaygınlaşmasının önemini vurguladı.

Erzurum'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Aziziye Belediyesine ikinci kez "Sıfır Atık Belgesi" verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faruk Çelik, kurumlarında gerçekleştirilen törende, sıfır atık bilincinin belediyeler öncülüğünde yaygınlaşmasının önemli bir konu olduğunu belirtti.

Aziziye Belediye Başkanı Cevdet Orhan'ı tebrik eden Çelik, "Projenin halka ulaşmasında ve uygulamasında belediyelerimize önemli görevler düşmektedir. Bu yönde belediye sorumluluk alanı dahilinde sıfır atık sistemini kurarak, temel seviyeye sıfır atık belgesini almaya hak kazanılan Azize Belediyesini yürekten kutluyorum." dedi.

Başkan Orhan da almış oldukları bu belgeyle, sıfır atık yönetmeliğinin tamamını ilçe genelinde uygulayabilecek bir pozisyona sahip olacaklarını söyledi.

Atık Getirme Merkezleri ve ayrıştırma tesisleri ile projeye hizmet edeceklerini aktaran Orhan, "Sıfır atık hem ekonomik olarak çok ciddi bir katma değer sağlıyor hem de çevreye çok büyük bir katkısı var. Bizler aynı zamanda güneş enerjisinden de elektrik üreterek doğaya karbon salınımının az olarak verilmesine katkı sağlayan bir belediyeyiz. Tabii bununla birlikte yine enerjimizin bir kısmını farklı dallarda üretime de yönlendiriyoruz." diye konuştu.

İlçelerindeki termal potansiyelin önemini vurgulayan Orhan, "Orada yine jeotermal suyun enerjisiyle seracılık yaparak orada üretmiş olduğumuz domatesleri, ürünleri de aynı şekilde ekonomiye katma değer olarak sağlıyoruz. Bu süreç içerisinde takip ettiğimiz en önemli konulardan bir tanesi de yine özellikle bizim kırsal mahallelerimizdeki atıklardan yani bir biyogaz tesisi kurup yine oradan bir enerji üretmek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çelik, Belediye Başkanı Orhan'a "Sıfır Atık Belgesi"ni takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Faruk Çelik Aziziye Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title