Haberler

Erzincan Aşure Gününde Alevi Sunni Dayanışması

Güncelleme:

Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Cemevinde alevi ve sünniler birlikte aşure yedi.

Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Cemevinde alevi ve sünniler birlikte aşure yedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, alevi - sunni vatandaşlar olarak Erzincan'da birleştiklerini belirterek Dilerim bu birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur dedi.

Alevilerin tuttuğu yas orucunun sona ermesi ile birlikte Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde alevi ve sunilere aşure dağıtıldı. Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP), İl Müftüsü Burhan İşleyen, başta olmak üzere çok sayıda alevi ve sunni vatandaş katıldı. Kerbela'daki katliamdan Hz. Hüseyin'in büyük oğlu Hz. Zeynel Abidin'in kurtulmasının sevinci olarak Muharrem ayının 13'ncü gününde geleneksel olarak düzenlenen aşure gününün kendileri için oldukça anlamlı olduğuna işaret eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sadık Düzgün, Biz bugün için alevi-sunni ayırımı yapmadan herkesi davet ettik. Sağ olsunlar davetimize alevi -sunni herkes geldi. Burada birleştik. Dilerim buradaki birleşme tüm Türkiye'ye örnek olur. Türkiye'mizin her zamankinden çok huzura barışa ihtiyacı var. Biz burada başlattık. Dilerim tüm Türkiye'ye yayılır diye konuştu.

Vali Selman Yenigün ise Muharrem ayında 12 gün boyunca oruç tutulduğunu, insanların manevi dünyasının en fazla zenginleştiği bir ayı yaşadıklarını belirtti. Selman Yenigün, Tüm Erzincanlı'ların Muharrem ayını tebrik ediyorumö dedi.

Konuşmaların ve duaların ardından konuklara aşure ve yemek ikramı yapıldı. Hayırsever vatandaşların katkıları ile 2 ton et, 1 ton aşure, 500 kilo pilavdan hazırlanan yemekleri yaklaşık 7 bin 500 kişi yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgay Yüksel Erzincan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title