Haberler

    Erkek Çocuklarında Daha Sık Görülüyor!

    Davranım bozukluğunda temel özellikler, başkalarının temel haklarına saldırı, toplumsal değerlere ve kurallara uymamaktır.

    Davranım bozukluğunda temel özellikler, başkalarının temel haklarına saldırı, toplumsal değerlere ve kurallara uymamaktır. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan çocukların yaklaşık %20-30'unda davranım bozukluğu belirtileri görülür. Davranım bozukluğu 5-6 yaşlarında başlayabilir. Daha çok geç çocukluk ya da erken ergenlik döneminde başlar. 16 yaşından sonra nadir olarak başladığı görülmüştür. Erkek çocuklarda görülme sıklığı biraz daha fazladır. 18 yaşın altındaki erkeklerde % 6-16, kızlarda ise % 2-9 arasında değişir. Erken başlangıç antisosyal kişilik bozukluğu, duygudurum ve kaygı bozuklukları riskini artırır. Neredeyse bütün ergenler çoğu zaman kurallara uymama, otorite ile çatışma, yalan söyleme gibi davranış sorunları gösterebilirler. Ancak bazı ergenlerde görülen davranış sorunları süreklidir ve günlük hayatını etkileyen, diğer insanlar arasında "adının kötüye çıkmasına" yol açan boyuta ulaşır.

    Sinirlilik, gerginliği, korkuyu, şüpheciliği, dürtüselliği artıran durumlar ve yargılama, gerçeği değerlendirme yetisi, özgüven ve empati becerilerini düşüren hemen her şey, bireyi şiddete yatkın hale getirir. Ayrıca ergenin sorun ve çatışma çözme, öfkeyi kontrol etme ve iletişim kurma gibi sosyal becerilerinin yetersiz olması, eğitim hayatının önemsenmemesi, ailede uygunsuz, tutarsız ve sert disiplin yöntemlerinin uygulanması, aile içinde çatışma ve şiddetin yaşanıyor olması, çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının iyi olmaması, madde kullanımının olması veya depresyon geçirmesi davranım sorunları için önemli risk faktörleridir.

    İNSANLARA VE HAYVANLARA KARŞI GÖSTERİLEN SALDIRGANLIK

    Çoğu zaman başkalarına kabadayılık eder, gözdağı verir veya gözünü korkutur. Sıklıkla kavga-dövüş başlatır. Başkalarının ciddi bir biçimde fiziksel olarak yaralanmasına neden olacak bir silah kullanmıştır (mesela bir değnek, taş, kırık şişe, bıçak, tabanca). İnsanlara karşı fiziksel olarak acımasız davranmıştır. Hayvanlara karşı fiziksel olarak acımasızca davranmıştır, başkasının göz önünde çalmıştır (mesela saldırıp soyma, çanta kapıp kaçma, göz korkutularak alma, silahlı soygun). Birisini cinsel faaliyette bulunması için zorlamıştır.

    EŞYALARA ZARAR VERME

    Ciddi hasar vermek amacıyla isteyerek yangın çıkarmıştır. İsteyerek başkalarının malına mülküne zarar vermiştir (yangın çıkarma dışında).

    DOLANDIRICILIK VEYA HIRSIZLIK:

    Nitelikli dolandırıcılar, banka hortumcuları bu gruptan çıkar. Bir şey elde etmek, bir çıkar sağlamak veya yükümlülüklerinden kaçınmak için çoğu zaman yalan söyler (yani başkalarını "atlatır"). Hiç kimse görmeden değerli şeyler çalmıştır (örn. Kırmadan ve içeri girmeden mağazalardan mal çalma, sahtekarlık).

    KURALLARI CİDDİ BİR BİÇİMDE BOZMA

    13 yaşından önce başlayarak, ailenin yasaklarına karşın çoğu zaman geceyi dışarıda geçirirler. Ebeveyninin veya onların yerini tutan kişilerin evinde yaşarken en az iki kere geceleyin evden kaçmıştır.13 yaşından önce başlayarak çoğu zaman okuldan kaçmıştır.

    Böyle hastaların çoğunda ileride Antisosyal Kişilik Bozukluğu gelişir.

    Depresyon ilaçları, Duygudurum Dengeleyicileri ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapiyle çoğunu denetim altına alabiliyoruz.

    'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

    Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

    Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

    Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

    Bakmadan Geçme

    CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
    Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

    Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title