Haberler

Ermenistan Cumhurbaşkanı: Türkiye Uzak Durmalı

Güncelleme:

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "Türkiye, Karabağ'daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Azerbaycan'a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu" dedi.

AGİT ülkelerinin Ermenistan'daki büyükelçileriyle bir araya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Karabağ'daki çatışmaların geniş kapsamlı savaşa dönüşebileceğini ifade etti. Ermeni lider, savaş çıkması halinde Karabağ'ın bağımsızlığını tanıyacaklarının altını çizdi. Türkiye'ye de sitem eden Sarkisyan, " Karabağ'daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı" dedi.

'TEK TARAFLI ATEŞKES SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Sarkisyan, Karabağ'da tek taraflı ateşkesin söz konusu olamayacağını ifade ederek, Bakü'nün dün yaptığı tek taraflı ateşkes ilanını eleştirdi.

1994 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasının halen yürürlükte olduğunu belirten Sarkisyan, "Azerbaycan, iyi niyet göstergesi ve uluslararası yükümlülüklerinin gereği olarak, bu anlaşmanın ruhuna uygun hareket etmeli" diye konuştu.

'AZERBAYCAN, KARABAĞ İLE MASAYA OTURMALI'

Bu arada Sarkisyan, Karabağ'ın 1994 tarihli anlaşmanın tarafı olduğunu anımsatarak, Azerbaycan'ın Karabağ ile masaya oturması gerektiğini söyledi.

"Azerbaycan, beğense de beğenmese de, Karabağ ile doğrudan müzakerelere başlamalı. Her bir ateşkes ihlalinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini düşünüyorum" diyen Sarkisyan, bunun etkili müzakere sürecinin garantörü olacağının öne sürdü.

'TÜRKİYE, KARABAĞ'DAKİ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN UZAK TUTULMALI'

Türkiye'nin Karabağ'daki gerilim öncesindeki ve sonrasındaki açıklamalarının bölgede yeni bir gerilimi tetikleyebileceğini söyleyen Sarkisyan, " Türkiye, Karabağ'daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ'da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan'a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ermenistan Türkiye Karabağ Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (237)

ERMENI:

EY. TURKLER. BEN. BIR. ERMENI. OLARAK. SIZE. BIRTEK. SEY. SOYLUYORUM. ICINIZDE. BIRAZ. BEYNIYLE. DUSUNENLERINIZ. HALEN. VARSA. EGER. INTERNETE. GIRIN. ARASTIRIN. ESKI. ANTIK. HARITALARI. GORECEKSINIZKI. ORALARININ. TARIHI. ERMENI. TOPRAGI. OLDUGUNU. 3000YILDAN. DAHA. FAZLADIRKI. ORADA. ERMENILER. YASIYORDU. ISTER. INANIN. ISTER. INANMAYIN. BU. GERCEGI. DEGISTIRMEZ

4
44
yanıtYanıtla
Isimsiz:

Ülen salak Ermenii, Biz bu topraklari Atalarimizin kanlariyla sulanarak aldik. Senin gecmisin gecmiste kaldigini kabullenmeniz lazim. Devenin gevis getirdigi gibi bunlari yutup tekrar agzina getirir cignersen bak iste ozaman gaz yapar haberin olsun. Sarkizyanada söyle Türkiye dolayi degil DIREK olarak Azerbeycana destek veriyoruz. 25sene önce isgal ettiginiz topraklardanCIKIN. Yoksa sizlerin ne Rusya ne Fransa nedeAvrupa Birligi kurtaracak Haberiniz olsun.

yanıt35
yanıt0
ERMENI:

EY. ISIMSIZ. DENEN. SALAK. GERCEKTEN. RUMUZUN. GIBISIN. KARABAGI. KAN. DOKEREK. FALAN. ALMADINIZ. STALIN. ADISI. AZERILERE. KARABAGI. HEDIYE. OLARAK. VERDI. SIMDI. ORASINI. BIZ. KAN. DOKEREK. GERI. ALDIK. KIMIN. DOTU. YIYORSA. SAHAYA. CIKSIN. . AZERILERE. GELINCEDE. DUNYANIN. EN. KORKAKLARIDIRLAR. EGER. ARKASINDA. KISKIRTAN. TURKIYE. OLMASA. ONLARIN. DOTU. YEMEZ. ERMENILERLE. SAVASMAYA

yanıt6
yanıt26
SEN İŞİNE GELEN:

TARİHİ BİR DÖNEMİ İSTEMİŞSİN BENDE OSMANLI İMPARATORLUĞU DÖNEMİNDEKİ AVRUPA , ASYA , ORTADOĞU VE AFRİKA SINIRLARINA GERİ DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUM. SENDE İNTERNETİ AÇ ESKİ HARİTALARI BİR GÖR. BOŞ İŞLER. . .

yanıt15
yanıt0
Bawer:

Aynen azariler çok korkaktır. Yemez tek başına.

yanıt1
yanıt20
ermeni denen kişiye cevap:

Ermeni, bırak 3000 yıl öncesini, avutma kendini. Buralar 7 bin yıllık Türk yurdudur. 13. yüzyılda Moğollarla birlik olup Selçuklu''ya saldıranlar sizler değil miydiniz? O zaman Moğolların, 19 ve 20. yüzyıllarda da Rusların koruması altında Türklere yan bakmadınız mı? 1915''te 2 milyon müslüman Türk ve Kürtü öldürüp sonra da Türkler bize soykırım yaptı yalanını siz uydurmadınız mı? Tarihi iyi incele, öyle yalan dolanla tarih anlatılmaz.

yanıt7
yanıt0
AĞRILI:

geçmişe bakma ey ermeni şimdiye bak buralar TÜRKLERİNDİR TÜRK KALAÇAK ALLAHIN İZNİ İLE. . .

yanıt5
yanıt0
Isimsiz:

ERMENI SALAKOSUNA CEVAPSizler Dünyayi Kendinize ait saniyorsunuz ve baskalarina kiraya verifiziert diyorsunuz. ÜLEN SEN BIZE KIZACAGINA, ATALARININ ZAMANINDA YAPMIS OLDUKLARI HATALARDAN DOLAYI ONLARA KIZMAN GEREKIRKEN BIZE TOPU ATIYORSUNUZ. Zaten ERMENILERDEN baska ne beklenirki. Azerbeycan bizim Kardesimiz ve onlarida yalniz birakmayiz. KARABAG Azerbaycandir, Bak fazla kasinmayin, Erevana gelir Sarkisyana kendinden büyük ettigi laflara ona yediririz.

yanıt2
yanıt0
TEK ÇARE TÜRK BİRLİĞİ YAŞASIN TURAN:

Macaristan’da TURAN KURULTAYI Macar Jobbik partisi önderliğinde iki yılda bir yapılmaktadır. Hazırladıkları bildiri şöyledir; “Tanrı’nın isteğiyle Macar, Madyar, Kazak, Özbek, Türk, Japon, Azeri, Uygur (Doğu Türkistan), Kırgız, Başkurt, Kore, Çuvaş, Bulgar, Tatar, Türkmen, Moğol, Buryat, Nogay, Gagavuz, Karaçay, Yakut, Kızılderili (Güney Amerika devletleri) Hun kardeşlerdir. Ortak Atalarımızın hatırası önünde hep dayanışma içinde olacak ve birbirinin akıbetine sorumlulukla yaklaşacaklardır!”

34
3
yanıtYanıtla
ZIRTOŞ:

Haha ha e içiyorsun izde içelim:)))

yanıt1
yanıt10
Tüm 237 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title