Haberler

Ergenekon Sanığı Sami Hoştan'a Kumar İddianamesi

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan ile Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir'in de aralarında bulunduğu 65 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan ile Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir'in de aralarında bulunduğu 65 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Terör ve Organize Suçlarla Mücadele savcılığınca yürütülen 'kumar çetesi ' soruşturması kapsamında Eylül ayında operasyon düzenlendi. Operasyonda ilk etapta Ergenekon Davası sanığı Sami Hoştan, Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir ile polis ve zabıtalarında aralarında bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alında. Daha sonra soruşturma kapsamında birçok isimin ifadesine başvuruldu.

SAMİ HOŞTAN 'LİDER', ALİ FEVZİ BİR 'ÜYE'

Soruşturma savcısı İsmail Göktürk, geçtiğimiz hafta şüpheliler hakkında iddianame hazırladı. Susurluk davasının hükümlüsü Ali Fevzi Bir, Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan, kızı Ebru, yeğeni Destan Hoştan'ın ile polis ve zabıtalarında bulunduğu 65 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

SAMİ HOŞTAN BİR NUMARA

İddianamede Sami Hoştan bir numaralı şüpheli olarak yer alırken, Hoştan'ın 'suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'yağma', 'tehdit', 'kumar oynatmak' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

POLİS VE ZABITALAR DA ŞÜPHELİ

Ali Fevzi Bir'in 'örgüt üyeliği' ile suçlandığı iddianamede yer alan polis ve zabıtalara ise 'rüşvet almak' suçlaması yöneltildi.İddianamede, polis ve zabıtaların Hoştan'ın liderliğinde suç örgütünün yasa dışı faaliyetlerini bildiği ancak rüşvet karşılığında bu faaliyetlere gözyumduğu belirtildi.

İDDİANAME MAHKEMEDE

Terör ve Organize Suçlardan sorumlu Başsavcı vekilliği tarafından onaylanan iddianame İstanbul Bölge 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeminin iddianamenin kabulü veya reddi için 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Soruşturma kapsamında Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title