Haberler

Ergenekon Davası'nda 200'üncü Duruşma

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 200.duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 200. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin, Alparslan Arslan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 51 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker'in de aralarında 17 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

NEVZAT TARHAN'IN KİMLİK TEPSİTİ YAPILDI

Duruşmada tanık olarak dinlenen Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın, kimlik tespiti ve yeminin ardından ifadesi alındı. 14 yaşında Türk Silahlı Kuvvetlerine girdiğini söyleyen Tarhan, 1996 yılında kıdemli albay olarak görev yaparken emekli olmak zorunda bırakıldığını söyledi.

"DÜŞMAN OLARAK ALGILANMAK ÇOK AĞRIMA GİTTİ"

1997 yılında bin 555 subay ve astsubayın TSK'dan uzaklaştırdığını belirten Tarhan şunları söyledi: "14 yaşında girdiğim silahlı kuvvetler içinde neden birden bire iç tehdit olarak görüldüğümüzü araştırmak amacıyla Adaleti Savunanlar Derneği'ni kurduk. 28 Şubat sürecinde askerlerin planlı bir şekilde tasviye edildiğini toparladık. Bunarlı 'Ben Disiplinsiz Değilim' adlı kitapta anlattık. 1994 yazında Cumhuriyet Gazetesi'nde 'GATA'da irtica' isimli bir haber çıktı. Bundan sonra GATA'da denetlemeler başladı. 35 öğretim üyesinin tayini çıktı. Ben doçenttim, profesörlüğüme 1 ay kalmıştı. Çorlu'ya veteriner kısım amirliğine gönderildim. Sıradışı bir tayindi. İtiraz edip mahkemeye verdim. Göreve iade edildikten 5 ay sonra da tayinim çıktı. O dönemde Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'di. Tekrar mahkemeye verdim. Göreve iade edildikten sonra Haydarpaşa'nın komutanı Çetin Harmankaya ile görüştüğümde bana, 'Silahlı kuvvetler içinde emir komuta zinciri dışında bir odak var, sizi istemiyorlar, yaşam tarzınızı beğenmiyorlar' dedi. Bunun üzerine bende emekliliğimi istedim. Rahmetli eşim tesettürlüydü. Bu iç tehdit olarak algılanmak için yetiyormuş. Düşman olarak algılanmak çok ağrıma gitti. Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve GATA Komutanı Fahrettin Alparslan'a dava açtım. Tazminat kazandım. Mahmenin başkanı değişti. Yargıtaydan sonra karar aleyhime sonuçlandı. O süreçte silahlı kuvvetlerde zararlı bir unsur olarak görülmek hoş değildi. Silahlı kuvverlerdeki böyle bir yapıyla ilgili bir şüphemiz kalmadı ama kanıt olarak ne sunabilirim. Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın arkadaşı İbrahim İşcan, 'Devlet içinde devlete rağmen bir yapı var. Karadayı da o yapının içinde' demişti"

Duruşma Nevzat Tarhan'ın savcılıkta verdiği ifadesinin okunması ile devam ediyor.

BALBAY'IN AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, 3. Yargı Paketi kapsamında beyanda bulunmak isteyenlerin taleplerini yazılı olarak mahkemeye sunmalarını istedi. CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın avukatı Mehmet İpek de mahkemeye 3 sayfalık dilekçe sunarak 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talebinde bulundu. Balbay'ın 3.5 yıldır tutuklu olduğu belirtilen dilekçede, "6352 yasayla değişik CMK'nın 109/1 maddesi uyarınca milletvekili olan müvekkilimiz Mustafa Balbay'ın tutukluluk halinin kaldırılarak adli kontrol altına alınmasına karar verilmesini saygı ile vekalaten arz ve talep ederiz" denildi.

SK - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Balbay Nevzat Tarhan İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Başbakan Fico'yu vuran 71 yaşındaki saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Hükümetin politikalarını beğenmiyorum

Başbakan Fico'yu vuran 71 yaşındaki saldırganın ifadesi ortaya çıktı: Hükümetin politikalarını beğenmiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title