Haberler

Ergenekon Davası'na Mustafa Duyar'ın Eşinden Müdahillik Talebi

Birinci Ergenekon Davası'nda Özdemir Sabancı suikasti faili Mustafa Duyar'ın eşi Semra Polat Duyar, davaya müdahil olmak için mahkemeye dilekçe sundu.

Birinci Ergenekon Davası'nda Özdemir Sabancı suikasti faili Mustafa Duyar'ın eşi Semra Polat Duyar, davaya müdahil olmak için mahkemeye dilekçe sundu. Semra Polat Duyar'ın dilekçesinde eşinin öldürülmesinde iddia edilen Ergenekon terör örgütünün parmağı olduğunu iddia ettiği bu nedenle davaya müdahil olmak istediği ifade edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda Gizli Tanık Hisar'ın ifadesinin tamamlanmasının ardından, Hisar'a savcı ve avukatlar soru yöneltti. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, Hisar'ın daha önceki ifadesinde 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar Cezavi'ndeyken gardiyanlar tarafından öldürülecekti' şeklindeki iddiaları bulunduğunu hatırlatarak, "Bunu kimden öğrendin?" diye sordu. Gizli Tanık Hisar da, "Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi'ne konulduğunda Kırklareli Cezaevi'nde görevli gardiyanlar Remzi, Fadil ve 'Tampon Ahmet' lakaplı gardiyanların tayinleri de oraya çıktı. Ahmet açık vermiş herhalde. Öldürülmesinden vazgeçilmiş. Bana cezaevinde, yakın dostum olan başgardiyan Zafer söyledi" diye cevap verdi.

Savcı Pekgüzel, "Sadece size mi söyledi?" diye sorması üzerine Gizli Tanık Hisar "Bilmiyorum belki başkasına da söylemiştir. Bu gardiyan benim arkadaşım kardeşim" diye cevap verdi. Jandarmaya haber elemanı olarak da çalıştığını belirten Gizli Tanık Hisar, kendisine aylık 800 ila bin lira arasında aylık verildiğini, kendisine verilen kimliğin ise bir süre sonra geri alındığını iddia etti. Savcı Pekgüzel'in "Mustafa Duyar'ın yanına MİT görevlilerinden gelip giden oluyor muydu?" şeklindeki sorusuna Gizli Tanık Hisar, "Evet geliyordu. Mustafa Duyar'ı çağırıyorlardı. Mustafa Duyar, 'Devletten birileri geldi' diye söylerdi" şeklinde cevap verdi.

"BU ÜLKEDE GERÇEKTEN BÜYÜK TEMİZLİK OLDU"

Cezaevinde 2 yıl hücrede kaldığını söyleyen Gizli Tanık Hisar, "Bu olaylar hayatıma mal oldu. Ben ve ailem çok çile çektik. Veli Küçük'ten ve bu olayların içinde olan herkesten şikayetçiyim. Gerekirse avukatta tutacağım. Bu ülkede gerçekten büyük bir temizlik oldu. Bunun için çok sevinçliyim" dedi.

"GASP VE HIRSIZLIK SUÇUNDAN SABIKAM VAR"

Veli Küçük'ün kızı aynı zamanda avukatı Zeynep Küçük'ün "Psikiyatriye gittin mi?" şeklindeki sorusuna Gizli Tanık Hisar, "Hayır psikiyatriye gitmedim. Sizin de babanız 2 ay hücrede yatsın oradan ölüsü çıkar. Biz gençtik sapasağlam çıktık. 'Psikiyatriye gittiniz mi?' diye sorarak beni deli konumuna koydunuz" diye tepki gösterdi. Sorular üzerine Gizli Tanık Hisar, 1992 ve 2001 yılları arasında cezaevinde olduğunu, gasp ve hırsızlık suçundan sabıkası olduğunu söyledi.

DUYAR'IN EŞİNDEN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özdemir Sabancı suikasti faili Mustafa Duyar'ın Afyon Cezaevi'nde evlendiği Semra Polat Duyar'ın mahkemeye 2 Nisan 2012 tarihinde dilekçe gönderdiğini belirtti. Mahkeme Başkanı Özese, dilekçede Semra Polat Duyar'ın davaya müdahil olmak istediğini açıkladı. Semra Polat Duyar'ın dilekçesinde eşinin öldürülmesinde iddia edilen Ergenekon terör örgütünün parmağı olduğunu iddia ettiği, bu nedenle davaya müdahil olmak istediği ifade edildi. Duruşma yarın saat 08.45'e ertelendi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Pekgüzel Özdemir Sabancı Mustafa Duyar Semra Polat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title