Haberler

Erdoğan: IŞİD Bataklık

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de verdiği röportajında IŞİD için, "Bu bataklığın kurumasından emin olmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin ünlü televizyon röportajcısı Charlie Rose'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD için "Bu bataklığın kurumasından emin olmamız gerekir" dedi.

PBS kanalında yayınlanan Charlie Rose show'a önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad mı yoksa IŞİD mı daha kötü şeklindeki soruya:
"IŞİD bataklığının kurutulması için Irak ve Suriye'ye birlikte bakılmalı. Bataklığın bir ayağı Suriye'de bir ayağı Irak'ta. Bu bataklığın buralardan tamamen temizlenmesi gerekiyor." diye yanıt verdi.

"IŞİD BİR DEVLET DEĞİL"

Halifelik ilan edip kendisini İslam Devleti olarak sunan IŞİD'in bir devlet olmadığını söyleyen Erdoğan, "Kimse onlara devlet demiyor. Hayır devlet değiller. Bu kabul edilemez. Bu bir terör örgütüdür. Onlar kendilerini istediği gibi tanımlayabilirler. Ama bu bizim onları öyle kabul edeceğimiz anlamına gelmez" dedi.

"HAVA HAREKATI 3 YIL GEÇİKTİ"

Erdoğan IŞİD'e karşı koalisyon ve hava harekâtları üzerinden geliştirilen stratejinin de eksik olduğunu ve üç yıl geciktiğini belirterek şöyle konuştu:

"IŞİD saldırısıyla Musul'da yaşananlar şimdi de Kobani'de yaşanıyor. Hava saldırıları müdahalenin bir boyutu, mücadelenin tamamı değil. Türkiye deneyimi çerçevesinde IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapacak"

"REHİNELER İÇİN FİDYE ÖDENMEDİ"

Charlie Rose’un "Musul'daki rehinelerin serbest bırakılması için IŞİD'le nasıl bir pazarlık yapıldı? şeklindeki sorusuna ise; Konsolosluk çalışanlarının özgürlüklerine kavuşmalarının ülke için "Çok önemli bir gelişme" olduğunu belirterek "Çok fazla spekülasyon var. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki herhangi bir fidye ödenmemiştir. Bu tamamen diplomatik ve siyasi bir pazarlıkla olmuştur. Ülkemiz ve hükümetimiz adına herhangi bir taviz verilmemiştir." yanıtını verdi.

İsrail ve Türkiye ilişkileri üzerine de sorulara cevap veren Erdoğan, "İsrail hükümeti, yönetimi orada soykırım yapıyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Charlie Rose Suriye Irak Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bakmadan Geçme

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

500

Yorumlar (21)

keyaksar:

tc kobaniye peşmerge ve pyd yardımını engelliyor. herkes bilsinki orda bi katliam olursa türkiyeyi yıkarız

17
23
yanıtYanıtla
Nettetalli:

HOSSSSTTTT. Ne yikiyon camasirmi?? yoksa lego evimi??

yanıt0
yanıt0
turkey:

Ozaman mı gideceksin sen yani de hade git savaş ozaman öyle bişey olursa kimseyi bulamıyacan yıkmak için

yanıt0
yanıt0
türk:

ortadoğuda tarih yazan kürtler olacaktırr. ne peşmerge ne türkiye ne ABD.

19
21
yanıtYanıtla
keyaksar:

turkoların sırf kürt öldürmek için suriyeye ıraka gidiyor türk demek kürt düşmanı demek suriyede arablarla beraber kürt köylerine saldırıp kafa kesip tecavüz ediyorlar

11
26
yanıtYanıtla
gercekci:

ne oldu yuzun baska , dilin baska mudahele uc yil gecikmis, agzinda ilk defa isite hakaret cikiyor, nerdeydiniz uc yil binlerce insanin kanindan sonra.

23
5
yanıtYanıtla
can yolcu:

her zamanki gibi büyük lidersin Erdoğan. . . . . . . . .

6
19
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

yillarca turkiye pkk la mucadele etti hanki ulke turkiyenin yanin da yer aldi nato ulkesi olmamiza ramen turkiye devleti bugun cikip abd cikarlarini her zamaninki gibi oncelik taniyor abd pkk nicin vurmadi yillarca pkk destek oldular diyer ulkelerle beraber abd kibris harekatindan dolayi deyer ulkelerle beraber yillarca ambargo uyguladilar turkiyeye r t e abd cikarlari icin turkiyeyi savasa sokma tarih yaziyor gecmisi yazdigi gibi bugunude yaziyor

15
4
yanıtYanıtla
badin:

inşallah bu büyük o. d. p rol almıyorsundur, alıyorsan sonun Kaddafi gibi olur.

17
2
yanıtYanıtla
06 ankarali:

türkiyeye yahudi politikasi gitmez donek politika gitmez r. t. e müslümanligindan suphe edilir

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title