Haberler

Erdoğan'ın 'Tehdit Edildim' Dediği O Mektup Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan hafta sonu düzenlenen Maltepe seçim mitinginde, "Türk ABD Dostluk Grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor" dediği mektubun içeriği ortaya çıktı.

ABD Kongresi'ndeki Türkiye Dostluk Grubu eş başkanları, hem Demokrat, hem Cumhuriyetçi partiden dört Amerikalı vekilin imzasını taşıyan mektupta, Erdoğan'ın son dönemde Gazze konusundaki söylemleri "tarihsel olarak yanlış ve provokatif" olarak nitelendirildi.

"TÜRKİYE LEHİNDE İFADELER KULLANMAMIZ ZOR HALE GELİYOR"

Mektuba imza koyan vekiller, Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektupta, "Sizin ifadeleriniz bizim Kongre'deki diğer vekillere Türkiye lehinde ifadeler kullanmamızı çok zor hale getiriyor" mesajı verildi.

Demokrat Steve Cohen, Cumhuriyetçi Ed Whitfield, Cumhuriyetçi Virgina Foxx ve Demokrat Gerald Conolly imzalı mektubun metni şöyle;

"Sevgili Başbakan Erdoğan,

Türkiye-ABD İlişkileri ve Türk Amerikalılar grubu Eş Bakanları olarak biz, diğer meslektaşlarımız tarafından sizin ülkenizle güçlü ilişkilerin savunucusu olarak görülüyoruz.
Gerçekten de, hepimiz ABD ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkileri anlıyor ve değer veriyoruz. Yıllarca, meslektaşlarımızı ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin önemi konusunda eğitmek için çalıştık. Ortam amacımız bu ilişkileri her iki ülke açısından da siyasi ve ekonomik olarak yararlı ve kalıcısı şekilde geliştirmek.

"İSRAİL KARŞITI İFADELERİNİZ SALDIRGAN VE YANLIŞ"

Geçtiğimiz günlerde çoğunlukla anti-semitik, ve kesinlikle anti- İsrail olarak görülen ifadeleriniz dikkatimize geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da "saldırgan ve yanlış" olarak yorumlanan ifadeleriniz, bizim diğer meslektaşlarımızla Türkiye konusunda olumlu yönde iletişime geçmemizi çok zor hale getiriyor.

"HEM YANLIŞ HEM PROVAKATİF"

Sizin söylediğiniz ‘ İsrail'in Filistin'e, Gazze'ye şimdi yaptıkları, Hitler'in onlara yaptıklarını aştı" cümlesi hem tarihi olarak yanlış hem de provokatif bir ifade. Bir ara Türkiye'nin de içinde bulunduğu, dünyadaki pek çok ülke Ortadoğu'da barış için çaba harcadı. Ancak sizin son ifadeleriniz, şiddeti sona erdirmemekle kalmıyor, aksine nefreti körüklüyor.

Biz, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesinin güçlü destekçileri olmaya devam edeceğiz. Sizin de, bu ateşli retoriğin ilişkilerimize yapacağı etki üzerinde düşüneceğinizi umuyoruz. Saygılarımızla, "

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Maltepe mitinginde, "Türk ABD Dostluk Grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar" ifadesini kulanmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektup, Demokrat Parti milletvekilleri Steve Cohen ve Gerry Connolly ile Cumhuriyetçi milletvekilleri Ed , “Son zamanlarda kullandığınız ifadelerin genel manada anti-semitik ve daha kesin bir ifade ile anti- İsrail olduğu dikkatimizi çekti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nca da ‘çirkin ve yanlış’ şeklinde eleştirilen ifadeleriniz, meslektaşlarımız ile görüşmelerimizde Türkiye hakkında olumlu diyalog kurmamızı giderek zorlaştırıyor.” ifadelerine yer verildi.

"HİTLERİN ONLARA YAPTIKLARINI AŞTILAR"

Mektupta Başbakan Erdoğan’ın “Şu anda İsrail 'in Filistin'de Gazze'ye yaptıkları, Hitler'in onlara yaptığını aşmıştır.” şeklindeki sözlerinin ise tarihi manada “yanlış ve provokatif” olduğuna vurgu yapılarak, “Dünyadaki birçok ülke, Orta Doğu’da barışa yönelik çalışmaya odaklanıyor ve bir zamanlar Türkiye’de bunlardan biri olarak görülüyordu. Son zamanlardaki söylemleriniz şiddeti sona erdirmek için hiçbir anlam ifade etmemekle birlikte, düşmanlığı daha fazla körüklüyor.” denildi.

Eş başkanlar son olarak, sağlam Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlü destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Başbakan Erdoğan’dan benzer tahrik edici söylemlerin, ABD-Türkiye ilişkilerine etkisini gözden geçirmesini umduklarını dile getirdi.

Demokrat Milletvekili Robert Wexler’in girişimi ile 2002’de kurulan Türkiye Dostluk Grubu’nun ABD Kongresi’nde 144 üyesi bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Maltepe Türkiye İsrail Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (11)

SEVİM:

BAŞBAKAN BU MEKTUBA TEHTİD Mİ DİYOR.ADAM LAR VATAN İÇİN UYARI YAPMIŞLAR.TABİ ANLAYANA.

34
24
yanıtYanıtla
AKLINYOLU1:

Sayın BB Hatırlarmısın bilemem ama ben hiç unutmam iktidar olmak için papazla bile oturum demiştin.Şimdi anladım ki sen iktidar için herşeyi mubah görürsün.

37
10
yanıtYanıtla
zeynepp:

soruları çalan cemattir tayyıp bunlara güvenmekle hata yaptı işe güce giremedik bu cemaat yuzunden

28
13
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

BAŞBAKANIMIZ İYİ YAPMIŞ KATİL TERORİST ABD VE KÖPEYİ İSRAİL DÜNYA YAKINDA SİZ SOYKIRIMLARI SİLECEK BAŞBAKANIMIZ İÇİN ÖLÜRÜZ BİZ

21
19
yanıtYanıtla
yy@mynet.com:

sen o amerikanın neyi olduğunu sanıyrosun

yanıt0
yanıt0
tosun:

uvrunda ölünecek bir liderimiz var kilina zarar gelirse ABD IYI DÜSÜNSÜ HATA TAYIBIN KILINA ZARAR GELMEMEMESI ICIN CALISMASILAZIM ALTINDAN KALKAMAYACAVI HESABI ODEYEMEZ BU NU IYI BILSIN

19
11
yanıtYanıtla
iceman:

magdurum da magdurum.

10
19
yanıtYanıtla
gayserili:

Israil bir laboratuvar. Yeni gelistirdikleri son teknoloji silahlarlari piyasaya sürmeden önce canli ve savunmasiz insanlar üzerinde test etmek icin kuruldu. Maksat etnik temizlik olsa, plajda oyun oynayan 2-3 yasindaki savunmasiz cocuklari tüfekle bile öldürürler. Maksat silah ticaretinden kazanilan milyonlar. Bunun (1) Israil denen laboratuvari kurdular ve (2) fitne ile dünyada savaslar cikariyorlar. Dünya barisi icin Israil derhal imha edilmeli.

25
0
yanıtYanıtla
unfortunate bedouın:

pabuç bırakmazsın sen .ne de olsa benim büyüğdüğüm kasımpaşadansın...

6
15
yanıtYanıtla
ahmet:

Eğer bu mektup tehdit içeriyorsa senin paralelcilere söylediklerin başka bişey olmalı. Kesinlikle aynı dilde konuşmuyorsunuz.

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title