Haberler

Erdoğan-Filat Ortak Basın Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşüremezler, bunun için boşuna gayret etmeyin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşüremezler, bunun için boşuna gayret etmeyin" dedi.

Erdoğan, Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile Başbakanlık Merkez Bina'daki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Devlette çift başlılık konusu gündemde. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün görüştünüz. Konuyu değerlendirme fırsatı bulabildiniz mi-" sorusu üzerine Erdoğan, "Moldova ile Türkiye arasında mı" diyerek espri yaptı. Bunun üzerine Moldova Başbakanı Filat da "Bizde de durum aynı" karşılığını verdi. Bu diyalog salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu.

Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına "kırpıp kırpıp yıldız yapıyorsunuz" diyerek şöyle devam etti:

"Cümleleri hiç kırpmadan değerlendirirseniz gerek şahsımın gerekse Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalara baktığımızda aynı şeyleri söylediğimiz ortaya çıkar. Ben havaalanında şunu söyledim: 'Gerek cumhurbaşkanının gerek başbakanın yetkileri bellidir ve bu yetkiler çerçevesinde adımlarını atarlar. Kaldı ki AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar, Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşüremezler, bunun için boşuna gayret etmeyin. Türk medyası maalesef, bir kısmı tabii, bu işe çok tevessül ediyor, hala da bunun gayreti içinde ama boşuna yoruluyorlar. Yorulmayın."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuya ilişkin açıklamalarını da bir soru üzerine değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımızın açıklamasına gelince, aslında bizim bildiğiniz gibi bir tezimiz var. Bu tez: Başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sistemi tezimizdir. Bunların her üçünden herhangi birinin tercih edilmesi halkımızın burada iradesini koymak suretiyle başkan ya da yarı başkan veyahut da partili bir cumhurbaşkanını seçmiş olması, bu ülkede bazı sıkıntıları kendiliğinden ortadan kaldırır. Daha doğrusu medyaya bu tür malzemeler kalmaz. Herhalde 'noktayı koydu' dersiniz."

-Konuk Başbakan'dan "çift başlılık" açıklaması-

Moldova Başbakanı Filat, Başbakan Erdoğan'a yöneltilen bu soruya "resmi bir cevap" vermek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu sabah Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ile görüştüm, şeref duydum. Ondan sonra Meclis Başkanı ile görüştüm. Ondan sonra Sayın Başbakan ile görüştüm yine şeref duydum. Uzun uzun görüştük ve bu görüşmelerden anladığım kadarıyla sizin ülkenizde her şey yolunda. Türkiye Cumhuriyeti sayın vatandaş temsilcileri sizleri kutlamak isterim. Neden kutlamak isterim- Bunu bildiğim için söylüyorum. Çünkü, bazen iç istikrarsızlık dış baskıdan çok daha vahimdir. Onun için bu istikrarı muhafaza etmek hepinizin görevidir. Çünkü istikrara dayanarak biz gelişebiliriz, böylece inşa ettiğimiz şeyleri yıkmayız."

Filat'ın, gazetecilere dönerek, "Eğer bundan başka iç politika sorularınız varsa ben cevaplayabilirim" demesi de salonda gülüşmelere neden oldu.

-"Adeta bölücü terör örgütünün uzantısı bir insan diliyle konuşuyor"-

Başka bir gazetecinin, BDP'li on milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeyi hatırlatarak, "BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili 'Eylemlerimiz radikalleşecek' dedi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Parlamento içindeki bir siyasi partinin genel başkanının bu tür açıklamalarını artık anlamakta zorlanmıyorum. Çünkü adeta bölücü terör örgütünün uzantısı bir insan diliyle zaten konuşuyor" yanıtını verdi.

Eylemlerin radikalleşeceğini söyleyenlerin, çocukların, gençlerin okuduğu okulları tehdit edecek kadar ileri gittiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunların ne demokrasiden ne özgürlüklerden nasipleri yok. Aynı şekilde bakın Hakkari'de bir üniversite açıyorsunuz, bu üniversiteyi yakmaya teşebbüs edecek kadar bunlar insanlıktan nasibini almamış tiplerdir. Radikalleşecek de ne yapacaksın- Atacağın her türlü adımın karşılığını aynı şekilde bulacaksın. TBMM'de ya gelir siyaset yaparsın ya da Kandil'e çıkarsın. Fezleke önümüze geldiğinde içeriğine bakarız daha önce de söylediğim gibi gereğini de yaparız. Çünkü biz demokratik parlamenter sistem içinde kurallar neyse bu kurallara göre çalışırız. İnsani olmayan her tavra gereği neyse o şekilde de cevap veririz."

Cezaevlerindeki açlık grevleri konusunda Adalet ve Sağlık bakanlıklarının her türlü tedbiri aldığını ifade eden Erdoğan, "Ölüm orucuyla alakalı olarak: O bitmiştir, böyle bir şey yok şu anda. Açlık grevini teşvik edenler de kuzu kebap partilerinde günlerini tüketmeye devam ediyorlar. Herhalde radikal partileri de onların bunlar olacaktır" dedi.

(Sürecek)

Muhabir: Kadir Karakuş - Sarp Özer / Aylin Sırıklı Dal

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Filat Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title