Haberler

Erdoğan, Böcek Davasına Müdahil Oluyor

Güncelleme:

Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık'ın dinlenmesi davasına müdahillik talebi kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının "müdahillik" talepleri kabul edildi. Sanıkların beraat talebi de reddedildi.

İLK CELSE BİTTİ, ARA KARAR AÇIKLANDI

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk celsesi sona erdi. Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının müdahillik taleplerini kabul etti.

Sanıklardan, duruşmaya katılmayan Ali Özdoğan, Serhat Demir, Sedat Zavar, İlker Usta ve Enes Çiğci hakkındaki yakalama kararlarının devamına hükmeden mahkeme, sanık vekillerinin duruşmalardan vareste tutulması taleplerini, deliller tam olarak tartışılmadığı ve tanık beyanlarının alınması sırasında kendilerine soru sorulabileceği için reddetti.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığından, 2011 ve 2012'de Başbakanlık Konutu ile Erdoğan'ın çalıştığı diğer yerlerde rutin ve habersiz aramaları gösteren çizelgelerin istenmesine hükmeden mahkeme, sanıklardan Erdoğan'ın eski koruma müdürü Zeki Bulut'un görev süresinin, izin kullanıp kullanmadığının ve nerede, hangi saatlerde görev yaptığına ilişkin çizelgenin de talep edilmesine karar verdi.

MUSTAFA VARANK TANIK OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Mustafa Varank ile dosyadaki olaylardan haberi olduğu değerlendirilen, MİT görevlileri ve polislerin de arasında bulunduğu 15 kişinin "tanık" olarak dinlenmesi için çağrı kağıdı çıkarılması kararlaştırılırken, bazı sanık avukatlarının, görevsizlik kararı verilmesine ilişkin talepleri, "Cumhuriyet Savcılığının düzenlediği iddianamede sanıklara yüklenen suçların nitelendirmesinin mahkemenin görevi içinde bulunduğu anlaşıldığından" reddedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, casusluk eylemi nedeniyle bazı sanıklar hakkındaki dosyanın ayrıldığı bildirildiğinden, bu soruşturma konusunda ne işlem yapıldığının sorulmasına karar verildi.

Mahkeme, ayrıca MİT'ten, sanıklardan Hasan Palaz'ın, 2011-2014 arasında teşkilata yaptığı ziyaretlere ilişkin çizelgenin istenmesine ve MİT ile TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM arasında 2011-2012'de proje yapılıp yapılmadığı, projenin görüşmelerinin Palaz tarafından sürdürülüp sürdürülmediğinin sorulmasına da karar verdi.

Davanın sonraki celsesi 4 Şubat 2015 saat 09.00'a bırakıldı.

DAVADAN DETAYLAR

Bugün başlayan davada, sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, "Başbakan'ın bütün konuştuğu yerlerde böcek araması yaptık, ancak ikametlerde düzenli arama yapılmadığını soruşturma aşamasında gördük." dedi.

"BEYEFENDİYE 4.5 YIL HİZMET ETTİM"

Erdoğan'ın Yakın Koruma Müdürlüğü'nü yapan sanık Zeki Bulut da "Beyefendiye, 4 buçuk yıl hizmet ettim. Sabah erken saatte gittim, gece yarısı döndüm. Amiyane tabirle Sayın Erdoğan'ı yataktan aldım, yatağa bıraktım. En son adamdım. Çocuklarımın hangi sınıfa gittiğini unuttuğum oldu. Çocuklarımın büyüdüklerini hiç görmedim'' diyerek kendini savundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Özdoğan Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Yeliz:

Ne hale geldi güzel ülkem, teröristler baş tacı oldu, yakalayanlar hain. . .

42
15
yanıtYanıtla
Tayyipçi:

sonuna kadar arkandayız sayın cumhurbaşkanım bu halk seni köküne, sapına kadar destekliyor seni millet iktidar yaptı ancak millet devirir darbeciler, cuntacılar, illegal yapılanmalar, paralelciler vs. değil. sana kim yanlış yaparsa cezasını çeksin yaptığı yanına kalmasın. hiçkimse t. c cumhurbaşkanına şantaj, kumpas yapamaz. yaparsada karşılığını misliyle görür nokta

24
29
yanıtYanıtla
ulubatli 1453mobilWeb@haberler.com:

Allahim biz Türk milletini bunlarin elinden kurtar,vatana millete huzur lazim huzuuur....

44
4
yanıtYanıtla
Hullya:

Herkesten supehelenir oldu Sayın Cumhurbaşkanı. allah yardımcısı olsun, durum kötü.

20
23
yanıtYanıtla
ahh vatanım:

pkk akp hdp ve küresel sermaye türkiyeyi yönetiyor. ırak suriye sonra türkiye sonra iran ortadoğuda amaçları olanlar sizce ırak ve suriye ile yetineceklermi??erdoğana şiiri okutup hapse sokup boşamı başbakan yaptılar. kılıçdaroğlu kasetle boşamı getirildi. alayı proje gereği yapıldı. medya ile mit le türkiyey, dizayn ettiler oyun kurarak uyutarak yönlendirerek. azcık vatana ihanet ortaya çıkınca sır küpüm yedirmem demeler savcıyı polisi değiştirmeler

35
5
yanıtYanıtla
MrtMobil-IOS:

Öyle acıtasyon yapmak kolay önemli olan ihanet etmemek

15
19
yanıtYanıtla
Yavuz SelimMobil-IOS:

MÜDAHIL OLMASINA LÜZUM YOK,KENDI HÜKMÜYLE HÜMETSIN,

29
5
yanıtYanıtla
ELİF RIZA AKIN.:

DİYOLARKİ GÜLENLE BERABERDİNİZ. . . İNSAN İHANETİNİ GÖRÜNCE YİRMİ YILLIK KARISINI BOŞAR. BE. . BU İŞLER BÖLE. .

13
16
yanıtYanıtla
arteMobil-ANDROID:

yaya bocekler bassin evinizi kendiniz koyun kendiniz bulun

23
4
yanıtYanıtla
volkan:

başbakanı dinlemişssiniz bide duygu sömürüsü yapıyorsunuz yaa

5
18
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title