Haberler

Erdoğan: Adam Bazukayla Meclis'e Geliyor

Güncelleme:

Erdoğan, "Türkiye artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Hem anayasa değişmeli, hem içtüzük. 'Milletvekili aranmaz' deniliyor ama adam bazukayla Meclis'e geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini ziyaret eden TBMM Başkanlık Divanı üyelerine, içtüzük değişikliği ve yeni anayasa mesajı verdi. Erdoğan'ın, "Türkiye bu dönemde artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Hem anayasa değişmeli, hem içtüzük. 'Milletvekili aranmaz' deniliyor ama adam bazukayla silahla Meclis'e geliyor" dediği öğrenildi.

SARAY'A ZİYARETE GİTTİLER

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Meclis Bakanlık Divanı üyelerinin bir bölümü dün Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ziyarete, Başkanlık Divanı'nın CHP ve HDP'li üyeleri katılmadı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı gözünden geçirdiği operasyon, AK Partili üye Fehmi Küpçü ise Genel Kurul'daki görevi nedeniyle görüşmede bulunmazken, MHP'li Divan üyeleri Seyfettin Yılmaz ile Zihni Açba Saray'daki toplantıda yer aldı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Erdoğan önce yeni üyelerin kendisini tanıtmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede özetle şunları söylediği öğrenildi:

"ADAM, BAZUKA İLE MECLİS'E GİRİYOR"

"Yeni Anayasa konusunda tüm partilerin millete sözü var ama geçen dönem bu yapılamadı. Herkes yeni anayasa diyor ama nasıl bir anayasa dendiğinde ayrışma oluyor. Meclis anayasa yapamaz konumuna düşmemeli. Mutlaka yeni anayasa yapılmalı. Mevcut içtüzük, Meclisi çalıştırmak yerine çalıştırmamaya dönük. Milletvekili aranamaz deniyor, ama adam bazuka ile Meclis'e giriyor, silahla girenler var. Bunların önlenmesi lazım. O nedenle mutlaka içtüzük de değişmelidir."

"80 ANAYASASI İLE BÜYÜMEZ"

Geçen yıl Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda epeyce yol katedildi. 80 Anayasası ile devletin büyümesi mümkün değil. Türkiye bu dönemde artık bu darbe anayasası ile yönetilemez. Ülkede hızlı yatırımların yapılması, istihdam artışının sağlanması için yasaların daha hızlı çıkarılması gerekir."

YENİ BİNA SERZENİŞİ

Görüşmede Meclis Başkanı İsmail Kahraman, yeni milletvekilleri binasının işlevsel olmadığını dile getirdi. Divan üyeleri, yoklama istendiğinde odalarından genel kurul salonuna ulaşımın zor olduğu, misafirlerini kulislerde ağırlamak zorunda kaldıkları gibi yeni binaya yönelik sıkıntıları dile getirdiler. Salı günleri ziyaretçi yoğunluğundan dolayı güvenlik sıkıntılarının oluştuğu da aktarıldı. Eski milletvekillerinin çalıştığı A ve B blokların aktif hale getirilmesi konusuna değinildi. Erdoğan, bu aktarımlarla ilgili olarak da "Bunlar Meclis Başkanlık Divanı olarak sizin aranızda çözeceğiniz konular" dediği kaydedildi. Başkan Kahraman, Azerbaycan ziyareti hakkında bilgi verirken, oradaki başkanlık sarayının bire bir Versay Sarayının aynısı olduğu bilgisi verildiğini anlattı. Bunun üzerine Erdoğan, "Bizimki Versay değil, Selçukli mimarisi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuklarına salep ve nar suyu ikram ederken, "R.T.E" yazılı birer de kravat hediye etti.

CHP VE HDP'DEN TEPKİ

Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan randevuyu Başkanlık Divanı üyelerine önceki gece saat 23.30 sıralarında cep telefonu mesajıyla göndermesi de tepkilere yol açtı. CHP'li Katip Üye Emre Köprülü, Hürriyet'e, "7 Haziran seçimlerinden sonra Başkanlık Divanı'nın Saray ziyaretine de gitmemiştik, o günden bugüne bir değişiklik yok, aksine daha da otoriterleşmeye dönük hareketler var" dedi. Köprülü, bu ziyaretin gece saat 23.34'de cep telefonuna ulaşan bir telefon mesajıyla kendisine iletildiğini de belirterek, "Bir defa bu da işin ciddiyeti bakımından olmaması gereken bir davet yöntemi" tepkisini gösterdi. CHP'li İdare Amiri Tufan Köse de Divan'ın CHP'li üyeleri olarak bu ziyarete katılmadıklarını söyledi. HDP'li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, dün "Meclis Genel Kurulu'nu yönetiyorum" derken, HDP'li İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder de İstanbul'da olduğunu belirterek ziyarete katılamadığını bildirdi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsmail Kahraman Türkiye Güncel Haberler

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Bakmadan Geçme

YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor? Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

500

Yorumlar (23)

Eee demezler miMobil-ANDROID:

yetki siz de ne bekliyonuz tüzüğü değiştirin tabi anayasa yi degistirmek için bahane ariyonuz

0
0
yanıtYanıtla
Kürt hançeriMobil-IOS:

Sevgili Cumhurbaşkanı'm onların sizin gibi 3000 koruması yok can güvenliği için taşiyorlar merak etmeyin vurmazlar sizi :)

0
0
yanıtYanıtla
ENGİNMobil-ANDROID:

LEN GİT İŞİNE...ÇAKAL.

0
0
yanıtYanıtla
kral çıplakMobil-ANDROID:

kuş gibi insanlar ölüyor hala başkanlık sistemi sanayasa diyor. allah sana evlat acısı yaşatsın.

0
0
yanıtYanıtla
SaruhanMobil-IOS:

Bu darbe anayasası senin getireceğin yeni darbe anayasasından çok çok ileri düzeydedir. Bırak kalsın daha iyi.

0
0
yanıtYanıtla
sedatMobil-ANDROID:

80 lerin anayasası ile anca bunlar olur.sonrada birisi çıkar bazuka gösterir diğerine çıkar işi komediye çevirip koskoca cumhurbaşkanı na korktunmu yazar.

0
0
yanıtYanıtla
misafir sana sesleniyorum Mobil-ANDROID:

coookk korkmuş ödü patlamış

0
0
yanıtYanıtla
LAZMobil-ANDROID:

Sende kurani kerimle

0
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Tek care sinirdisi Vatandasliktan atin bu terorist yandaslarini ve ailelerini

0
0
yanıtYanıtla
TERÖRİSTLER VEKİLMobil-ANDROID:

Teröristleri Hainleri Vekil Yapan, Sorumsuz Dokunulmaz Diye Diye Her Şeyi Anayasal Diye Diye Yasal Sayan Bu Düzen Mutlaka Değişmeli.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title