Haberler

Entosav Hedef Büyüttü

Güncelleme:

Gebze'nin Tanınmış İşadamlarından Gencay Yıldıztekin'in Sahibi Olduğu Entosav İlaçlama Peyzaj İnşaat Firması Hedef Büyüterek Yurt Dışına Açıldı.

Gebze'nin tanınmış işadamlarından gencay yıldıztekin'in sahibi olduğu entosav ilaçlama peyzaj inşaat firması hedef büyüterek yurt dışına açıldı.1995 yılında kurulan Entosav, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başkenti Abu Dabi'de inşaat ve peyzaj işi yapmaya başladı. Başarılı işadamı Gencay Yıldıztekin, düzenlediği basın toplantısında Entosav'ın projelerini açıkladı ve hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu söyledi.

1995 yılında Gebze'de kurulan ve 1997 yılında aile şirketi olarak kurumsallaşan Entosav, artık yurt dışına da açılıyor. Gebze ve Kocaeli bölgesinin yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinde de ilaçlama ve peyzaj alanında faaliyet gösteren Entosav, sektöründe Türkiye'nin öncü firmalarından biri haline gelmeyi başardı.

Bünyesinde ilaçlama, peyzaj ve inşaat alanında 4 grup şirketi bulunduran Entosav'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Gebze'nin yakından tanıdığı Gencay Yıldıztekin yapıyor. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu'nun da Kurucu Başkanlığını yapan Gencay Yıldıztekin, dün Darıca Sevgiparkı'nda düzenlediği basın toplantısıyla Entosav'ın projelerini ve gelecek hedeflerini açıkladı. Kısa bir süre yurt dışına da açılmaya karar veren Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başkenti Abu Dabi'de peyzaj ve inşaat alanında yatırıma başlayan Entosav'ın bundan sonraki en büyük hedeflerinden biri dünyaya açılmak olarak belirlendi.

ABUDABİ'YE AÇILDI

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan başarılı işadamı Gencay Yıldıztekin, şöyle konuştu: "Entosav'ı 1995'te kurduk. 1997'de LTD olarak aile şirketi haline geldik. Bünyemizde ilaçlama, peyzaj ve inşaat olmak üzere 4 grup şirket bulunuyor. Kimya ve inşaat alanında iş yapıyoruz. Gebze ve Türkiye'nin çeşitli illerinde başarılı projeleri hayata geçirdik. Yaklaşık 5 ay önce Abu Dabi'de de bir şube açtık ve orada da iş yapmaya başladık. Türkiye'nin büyüyebilmesi için yurtdışına açılması gerektiğine inanıyoruz. Biz de Entosav olarak hedeflerimizi büyüttük ve yurt dışında iş yapmaya başladık.

Abu Dabi'ye Gebze'den de istihdam sağlayarak işçi götüreceğiz. Abu Dabi'de inşaat ve çevre düzenlemesi alanında iş yapmayı planlıyoruz. Daha çok kamu ile çalışacağız. Tanıdığımız büyük şirketler aracılığıyla diyalog kurduk. Gerekli fizibilite çalışmaları sonrasında iş yapabileceğimiz kanaatine vardık ve Abu Dabi'ye yatırım yapmaya karar verdik. Amerika ve Çin'den şu anda ithalat yapıyoruz. Türki Cumhuriyetlere de az da olsa ihracatımız var. Bundan sonraki süreçte yurt dışında daha fazla açılmak istiyoruz."

ENTOSAV'IN 5 YILLIK PLANI

Basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Gencay Yıldıztekin, Entosav'ın 5 yıllık planları arasında neler olduğunu da şu şekilde açıkladı: "Önümüzdeki 5 yıl için master planları yapıyoruz. Hem beşeri ilaçlarda hem de inşaat alanında lider olmak istiyoruz. Beşeri ilaçlarda bölgemiz olan Ortadoğu, Asya ve Avrupa'da daha etkili olmayı planlıyoruz. Bunun için çalışıyoruz. İnşaat alanında da sadece Abu Dabi değil yurt dışında ve Türkiye'de daha da büyümek istiyoruz. Şu anda beşeri ilaçlarda Türkiye'de lider firmayız. Hedeflerimiz ve planlarımız dahilinde ilerlemek istiyoruz."

TÜM KOCAELİ'NİN ADAYI OLURUM

Gazetecilerin ısrarlı bir şekilde 2011 seçimleri için aday adayı olmayı düşünüyor musunuz şeklindeki sorularına da cevap veren Yıldıztekin, "Kesin olmamakla birlikte bazı düşüncelerim var. Mart ayı içerisinde aday adaylığım konusunda netlikler oluşacaktır.

Şartlar olgunlaşmadan bir şey yapmam söz konusu değil. Siyaset yapacaksam kimseye göre de yapmam. Eğer ben siyaset yapacaksam Erzurumlar adına da yapmam. Türkiye, kamplaşmalardan, kutuplaşmalardan çok çekti. Siyasette hemşericilik, bölgecilik çok yanlıştır. Ben bunu hiçbir zaman yapmadım, yapmayacağım. Çıktığım yolda Erzurumlu hemşerilerimden de doğal olarak destek beklerim. 10 yıl federasyon başkanlığı ile birlikte dernekçilik yaptım. Ama dediğim gibi siyaseti bölgecilikle yapmam.

Kocaeli'ni, Türkiye'yi temsil edecek kişi çok iyi olacaksa da, nereli olduğu önemli değildir. Ben sadece şuna bakıyorum; toplum bana nasıl bakıyor, sivil toplum kuruluşları bana nasıl bana bakıyor, basın bana nasıl bakıyor bunların derlemesi kriterleri olgunlaştırır ve doğrultuda düşüncelerimi ortaya koyarım.. Ben aday adayı olursam da Erzurumluların değil bütün Kocaeli'nin aday adayı olurum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title