Haberler

Engelsiz Sanatçılar

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Müzik Akademisi'nde engelli çocuk ve gençler, şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak tedavi ediliyor.
Bursa'da hizmet veren Müzik Akademisi'nde eğitim gören çocuklar, aldıkları müzik...

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Müzik Akademisi'nde engelli çocuk ve gençler, şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak tedavi ediliyor.

Bursa'da hizmet veren Müzik Akademisi'nde eğitim gören çocuklar, aldıkları müzik eğitimiyle engellerini unutuyor. Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Yıldırım Kaymakamlığı ve Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği iş birliği ile kurulan akademi, down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara müzik eğitimi vererek rehabilite uyguluyor. 7-15 yaş arası engelli çocuklara 7 öğretmen tarafından müzik eğitimi verilirken, engelli gençler de şarkılar söyleyip müzik aleti çalarak vakit geçiriyor. Engelli müzisyenler; gitar, bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet ve ritim aletlerini çalıyor.

Hafta içi günde 6 saat müzik dersi alan engelli çocukları ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Müzik Akademisi'nin konukları ile şarkılar söyledi. 'Bursa'nın ufak tefek taşları' türküsü ile 'Senede bir gün' şarkısını engelli öğrencilerle birlikte seslendiren Keskin, öğrencilerle sohbet etti.

MÜZİKLİ TERAPİ

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, akademiden geçen sene 350 öğrencinin mezun olduğunu, bu sene ise 450 öğrencinin eğitimini sürdürdüğünü ifade ederek, "Şu anda Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi'nde bulunuyoruz. Burada 3 ayrı bölümümüz var. Burada engelli öğrenciler, müzik eğitimi ile parmak, kol ve vücut kaslarının gelişiminin sağlıyor. Müzikli terapiyle onları mutlu etmeye çalışıyoruz" dedi.

"4 DUVAR ARASINDAN KURTULARAK MUTLU OLUYORLAR"

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yıldırım'da kurulan Darüşşifa'da da su sesi ve müzikle eğitim yapıldığını ifade eden Keskin, şöyle devam etti:

"Ecdadımızın yaptığı gibi bugün de biz kurduğumuz müzik akademisinde çocuklarımızın kaslarının gelişmesini sağlıyoruz. Bu akademi, engellilerin mutlu olmasını sağlıyor. Onları mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Şimdi burada engelliler müzik terapi sınıfındayız. Onlar dört duvar arasında karamsar durmaktansa burada mutlu oluyorlar."

Engelli öğrenci Mustafa Kaya ise akademiye mayıs ayından bu yana geldiğini ve büyük keyif aldığını dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title