Haberler

Engelsiz Sağlık Iletişim Merkezi Tanıtıldı

Güncelleme:

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez Engelsiz Sağlık İletişim Merkezini tanıttı.

- Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez'in konuşması

Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi Projesinin mobil cihaz ile uygulamalı tanıtılması görüntüsü Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi tanıtıldı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dönmez:

"Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi ile işitme engelli vatandaş, konum göndererek, kaza yeri fotoğrafı göndererek ve orada çalışan işaret dili bilen personel sayesinde derdini anlatabilecek"

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mustafa Dönmez, Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu ve Edirne'de personel eğitimlerine başlanan Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi Projesiyle işitme engellilerin karşılaştıkları acil sağlık ve kaza durumlarında, akılı telefonlarındaki aplikasyon aracılığıyla konum bilgisi ve fotoğraf paylaşmanın yanı sıra görüntülü görüşmeyle acil sağlık hizmetinden kolaylıkla yararlanabileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığının işitme engelliler için uygulamaya koyduğu Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi (ESİM) Projesi, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Dönmez, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işitme engelli bulunduğunu belirttiğini ve ESİM'in işitme engellilerin kendilerinin başına gelen ya da yanlarında meydana gelen bir acil durumla ilgili 112 Acil Sağlık hizmetinden engel yaşamadan yararlanabilmesini sağlayacağını söyledi.

İnsanın acil bir durumla karşılaştığında iletişim imkanına sahip olmasının önemine işaret eden Dönmez, şunları kaydetti:

"Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi ile işitme engelli vatandaş, konum göndererek, kaza yeri fotoğrafı göndererek ve orada çalışan işaret dili bilen personel sayesinde derdini anlatabilecek. Akıllı telefonlara bir aplikasyon indirerek bunu sağlayabiliyoruz. Yaklaşık 3 milyon işitme engelli vatandaşımız var. Başımıza acil bir durum geldiğinde panik halde iletişimimizin ne kadar zor olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Böyle iletişim probleminin olduğu ortamda istiyoruz ki bir işitme engelli vatandaş, kendisi ile ilgili ya da yakını ile ilgili acil durumda tüm bilgileri doğru aktarabilsin."

Dönmez, proje kapsamında tüm 112 Acil Sağlık çalışanlarının işaret dili eğitimi almasını hedeflediklerini de belirterek, "İlk grubumuz eğitime başladı. 120 saatlik bir eğitim olacak ve bu eğitimin sonunda 112 Acil Servis hizmetlerinde çalışan sağlık personeli işaret diliyle iletişim sağlayabilecek. Her nöbette en az bir sağlık çalışanı işaret dili biliyor olacak." dedi.

Toplantıda daha sonra akıl telefon üzerinde ESİM uygulamasının kullanımı uygulamalı olarak tanıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Dönmez Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title