Haberler

Engelliler Platformu Çalışmalarına Başladı

Güncelleme:

Sosyal Hizmet Derneği, Yürüme Engelliler Ve Yaşam Derneği, Ortopedik Engelliler Derneği, 'Isparta Engelliler Platformu' Çalışmalarına Başladı.

Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sosyal hizmet derneği, yürüme engelliler ve yaşam derneği, ortopedik engelliler derneği ve türkiye görme engelliler derneği'nin aynı çatı altında toplanarak kurmuş olduğu 'ısparta engelliler platformu' çalışmalarına başladı.

Platform çalışmaları düzenlenen törenle başlatıldı. Çayboyu yolunda bulunan Sosyal Hizmet Derneği tesislerinde düzenlenen törene; Vali Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyeleri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurucu üyeler tarafından Platform Yürütme Kurulu Başkanlığına İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal getirilirken, Platform Yürütme Kurulu Başkan Yardımcılıklarına; ESYD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Canan Aydın ve SHD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül getirildi.

Törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı. Platform Yürütme Kurulu tarafından amacın; "Engelli sorunları hakkında çözüm üretmek, birlikten doğan bir güven ortamı yaratmak, çözüm önerilerinin gerçekleştirilmesi yönünde güç birliği oluşturmak" olarak açıklanırken; "Toplumdan uzak yaşamakta olan engellilerin sosyal yaşamla kucaklaşacakları ortamları oluşturmak önceliğimiz olacaktır" denildi.

"Önceleri Riya Olur Diye Açıklamıyordum, Ama Düşündüm Ki

Teşvik Olması Bakımından Açıklanmasında Yarar Var"

Son konuşmayı yapan Vali Memduh Oğuz; "Ben bu işe gönül vermiş bir insanım" diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti; "İdarecilik hayatım boyunca, çalışma hayatım boyunca bu güne kadar 3-4 bin plaket aldım. Bunların içinden sadece 2 tanesini sürekli yanımda taşırım. Bunlardan birisi Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından verilen yılın hayırsever ödülüdür, diğeri de özürlülere yapılan yardımlar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen yılın yardımsever ödülüdür. Bu ödüller altın madalya şeklinde verilir.

Bana ödüller Vali olarak değil şahsi yardımlarım nedeniyle verilmiştir. Diğer verilen plaketler, ödüller depoda dururken benim için çok önemli olan bu iki ödülü hiç yanımdan ayırmam, her gittiğim yere taşırım. Önceleri riya olmasın diye açıklamıyordum, ama düşündüm ki emsal teşkil etmesi bakımından, başka insanlara örnek olması bakımından, teşvik olması bakımından açıklanmasında bir mahsuru yok, o nedenle açıklamaya başladım" dedi.

5-6 engelli derneğine üye olduğunu belirten Vali Oğuz; "Bu İş gönüllülük esasına dayanır. Dünyanın modern ülkelerinde bu işleri gönüllü kişiler yapar. Bende fırsat buldukça çalışmalara katılırım ve hiç aksatmadan aidatlarımı da öderim. Bizim vatandaşımızın sağduyusu çok önemli, hiçbir millet de bulunmayan hayırseverliği çok önemli. Onun için bu konuda şaşıracağınız kadar imkân bulunur. Her konuda sıkıntı çekebilirsiniz ama bu konuda sıkıntı çekmezsiniz.

"Bundan Sonra Göreceksiniz Sihirli Değnek Değmiş Gibi Değişim Olacak"

Bundan sonra göreceksiniz ki bir sihirli değnek değmiş gibi değişim olacak. Isparta'da engellilere yönelik olarak bu değişimi göreceksiniz. Bunu söylerken hem devletime hem de milletime güveniyorum. Allahın izniyle sorunların tamamını çözmeye çalışırız. Milletimizin teveccühü, hoş görüsü bizim en büyük desteğimizdir.

İzmit de Valilik yaptığım sırada hayırsever bir işadamımıza 100 tane engelli sandalye alması konusunda ricada bulundum, sandalyeler hemen ertesi günü getirildi. Hayırsever işadamımıza teşekkür etmek için telefon açtığımda aynen şu sözleri söyledi, 'Sayın Valim bilakis bu imkânı sunduğunuz için biz size teşekkür ederiz. Siz olmasaydınız biz 100 engelliyi nasıl bulup da yardım edebilirdik' dedi. Onun için diyorum bizim milletimizin engin hoşgörüsü, hayırseverliği her şeyin üstesinden gelir.

"% 100 Sağlamım Demek Yanlış Olur"

Bir insanın % 100 sağlamım demesi yanlıştır. Kafası, kolu, ayağı veya iç uzuvlarından herhangi birisi ağrıyan insan, engelli insan demektir. Yarının ne olacağı belli değildir. Ben 3 dakikada 10 bin kişinin birden öldüğü bir ilden geldim. Onun için diyorum ki, ölümü aklımızdan çıkarmadan, bu yönde harcayacağımız para ve emeğin bizimle birlikte gideceğini unutmadan hizmet etmeliyiz. Bu emekleriniz ve yardımlarınız hiç silinmeyecek şekilde kâr hanenize yazılır. Ben Vali ve şahsi müktesebatımla hizmetinizde olacağım.

Bu platformun hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title