Haberler

Engelliler Haftası Etkinlikleri Başladı

Güncelleme:

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan 'Engelliler Haftası' çeşitli etkinliklerle başladı.

Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanvekili Aydın Şanlıtürk, Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Kadriye Bilgiç, Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Özbey, engelli vatandaşlar Türkan Arıkan ve Fatime Aydın'ın birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle devam etti.

Bütün engelliler adına haftanın anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erdoğan, çağdaş toplumun gereklerinden birisinin; engellilerin ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetler olduğunu ifade etti.

Erdoğan konuşmasında; "Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için engel teşkil etmemeli. Elbette zorluklar olacaktır ama her şeye rağmen engelli kardeşlerimizin yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemeleri gerekmektedir.

Kadirşinas Isparta halkının, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engelli bireylere engelsiz bir yaşam sürmeleri için sağladıkları katkı hepimiz için büyük bir mutluluk vesilesi olmaktadır.

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerin bu konudaki toplumsal bilinç ve hassasiyetin daha da arttırması dileklerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Etkinlikler kapsamında engellilerden oluşan bir heyet Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yardımcısı Canan; "Her türlü sıkıntınızda, özel sorununuzda sizlerin hizmetinizdeyiz. Eğer siz gelemiyorsanız, telefon edin biz ayağınıza gelelim" dedi.

Engelliler haftası etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engelliler Haftası Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title