Haberler

Engelli Öğretmenlerden Erdoğan'a Teşekkür Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli öğretmenlerin atanmasına yönelik yeni düzenleme dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde engelliler tarafından karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli öğretmenlerin atanmasına yönelik yeni düzenleme dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde engelliler tarafından karşılandı.

Erdoğan, "Dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu, memnuniyeti içerisindeyiz. Bundan böyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artacak" dedi.

Başbakan Erdoğan,'ı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için geldiği AK Parti Genel Merkezi'de, engelli öğretmenler ve engelli derneklerine üye 30 kişilik heyet karşıladı. Çiçeklerle davul zurna eşliğinde Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan engelliler, dün TBMM Grup Toplantısı'nda engelli öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklaması dolayısıyla teşekkür etti.

-"Özürlü yerine engelli"-

Başbakan Erdoğan, ellerindeki "Engelli öğretmenler seni çok seviyor" ve

"Sen emret ilim için dağları aşalım" pankartlarını kendisine gösteren engelli öğretmenlerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

AK Parti'nin görme engelli eski milletvekili ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Ayva'nın, "Efendim, özürlüler sizi çok seviyor" sözleri üzerine Erdoğan, 'özürlü' ibaresini kaldırdıklarını, bunun yerine

'engelli' ifadesinin kullanılacağını söyledi.

Erdoğan, engelli öğretmenlerin atamasının Şubat ayı içinde gerçekleştirileceğini ağırlıklı atamaların ise Ağustos ayında yapılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, misafirlerinin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Fotoğraf çekimi sırasında, bazı görme engelliler Başbakan Erdoğan'ın durduğu basamağın önüne geçti. AK Parti MKYK Üyesi, görme engelli Ayva'nın Erdoğan'ın önündeki öğretmenlere "Arkadaşlar, arkanızda Başbakan var" diye seslendi. Başbakan Erdoğan da "Arkanız sağlam" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın arkasındaki basamakta duran başka bir engellinin de "Sizin arkanız da sağlam Sayın Başbakanım, arkanızda biz varız, millet var" sözlerine Başbakan Erdoğan gülerek, "Eyvallah" dedi.

-"Engelli istihdamı için yüzde 3 hedefini gerçekleştireceğiz"-

Başbakan Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından gazetecilerin ziyaretle ilgili sorularını da cevapladı.

Kendisine sürpriz teşekkür ziyareti yapan heyette 11 öğretmenin de yer aldığını, bunlar arasında resim, müzik ve edebiyat öğretmenlerinin yanı sıra bir de udi bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "İnşallah bir araya gelip, bize böyle bir ud taksimi yaparlar. İçlerinde sesi gayet güzel olan kardeşlerim var. Yine içlerinde şair olanlar var ve bizimle ilgili yazmış oldukları şiirler var" dedi.

Dünkü TBMM Grup Toplantısı konuşmasında, engellilere yönelik yeni düzenlemeyi duyurduğunu hatırlatan Erdoğan, "Dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu, memnuniyeti içerisindeyiz. Bundan böyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek engelli vatandaşlarımızın kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artacak" diye konuştu.

Kamu kurumlarında engelli istihdamı için yüzde 3 hedefin gerçekleştirileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, tüm ülkede toplu taşıma araçlarından engellilerin yanı sıra engel düzeyi yüksek durumdaki engellilere refakat edenlerin de istifade etmeleri için demiryolları, belediyeler ve deniz ulaşımı alanlarındaki indirimlere dikkati çekti.

TCDD'nin şehirlerarası ulaşımda engellilere tanınan indirimin yüzde 20'den yüzde 50'ye çıkarıldığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Diğer ulaşım alanları tamamıyla ücretsiz hale geldi. Böylece 65 yaş üstü büyüklerimiz, vatandaşlarımız da bunlardan artık gerek şehir içi gerek şehirlerarasında istifade eder hale geldi. Bazıları, bazı spekülasyonlar yapıyorlar, hiç önemli değil. Çünkü hepimiz yarın o yaşlara varacağız. Gençlik, dinamik yapı büyüklerini her zaman onurlandırmalıdır. Bunları hiçbir zaman ihmal etmemelidir. Çünkü büyüklerimizin, emekli insanlarımızın o çağ geldikleri zaman ister istemez beklentileri var."

Erdoğan, Türkiye ekonomisi büyüdükçe, yaşlıların beklentilerini sosyal devlet anlayışı çerçevesinde karşılamak için çalışacaklarını kaydetti.

Muhabir : Hasan Öymez-Kadir Karakuş

Yayıncı : Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Lokman Ayva Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title