Haberler

Engelli Genç Gazeteci Oldu

Tokat'ta çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle engelli olan Harun Kaya, kısa süreli de olsa gazetecilik heyecanı yaşayarak fotoğraf çekti.

Tokat'ta çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle engelli olan Harun Kaya, kısa süreli de olsa gazetecilik heyecanı yaşayarak fotoğraf çekti.

Tokat'ta Engelliler Haftası nedeni ile düzenlenen programlar Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Hafta dolayısıyla Tokat Vali Vekili Sedat Oktar, engelli öğrencileri öğretmenleri ile birlikte makamında kabul etti. Ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Oktar, daha sonra valiliğe çıkamayan bedensel engellilerin yanlarına giderek sorunlarını dinledi. Bu sırada, çocukken geçirmiş olduğu menenjit hastalığı nedeni ile engelli olan Harun Kaya (30), gazetecilik heyecanını yaşadı. Basın mensuplarının fotoğraf makinesini alarak programı fotoğraflayan Kaya'ya Vali Yardımcısı Oktar da poz verdi. Hastalığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Kaya, duygularını dili döndüğünce anlatmaya çalıştı. 4 çocuk annesi Ayşe Kaya, Harun'un doğuştan felç geçirdiğini sonrada menenjit hastalığına yakalandığını belirterek, "Hastalığına çare bulamadık,

bunada şükür. 2 oğlum 2 kızım var. Harun, sosyal bir çocuk her şeyi merak ediyor. Fotoğraf çekmeyi de seviyor" dedi.

Engelliler daha sonra Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras eşliğinde Tokat Belediyesi'ne geçti. Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, engellileri belediye binası önünde karşıladı. Engelliler şehir içi halk minibüslerine binişlerinde indirimli kart ve kaldırım sorunlarını dile getirdi. Çetin, ise indirimli kart sorununu haziran ayında yapılacak ihalede düzenleyecekleri sözünü verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Ayşe Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title