Haberler

Engelli Annesinin Gururu: Çocuklarıma Asker Kaçağı Diyemeyecekler

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki bir günlük temsili askerlik uygulamasında yemin eden iki engelli gencin annesi duygulu anlar yaşadı.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki bir günlük temsili askerlik uygulamasında yemin eden iki engelli gencin annesi duygulu anlar yaşadı. Ayşe Karadaş, "Çocuklarıma asker kaçağı diyemeyecekler" dedi.

İskenderun'da Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 14 engelli, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda sabah saatlerinde aileleriyle birlikte geldi. Kaymakam Ali ihsan Su, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Deniz Er Eğitim Komutanı Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Halil İbrahim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer de katıldığı törende engelliler, Türk Bayrağı ve silaha el basarak askerlik yemini etti.

Engelli askerler adına konuşan Halil İbrahim Kaya, deniz erleri olarak bugünden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kaya, "Tüm görevleri tereddütsüz yerine getireceğimize ant içiyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Törende ayrıca engelli gençlere hediyelerle birlikte katılım belgelerini verdi.

'VATAN GÖREVİ HER TÜRK GENCİNİN HAKKI'

Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, anayasada vatan hizmetinin her Türk gencinin hakkı ve ödevi olarak düzenlendiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınamayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevleri sembolik olarak bu törenle yerine getirilmektedir. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada ilk ve tek olması nedeniyle de daha da büyük önem kazanmaktadır. Yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmalarını sağladınız. Sevgili Mehmetçikler; sizlerin sevginize, düşüncenize ve başarınıza bir engel yoktur. Biz bunları gördük, yaşadık, sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde de sizler için engel yoktur. Bundan sonra da sizler için gönlümüzün, komutanlığımızın kapıları sonuna kadar açık kalacaktır."

'ÇOCUKLARIMA ASKER KAÇAĞI DİYEMEYECEKLER'

'Temsili askerlik' uygulamasına 2 engelli oğlunu gönderen anne Ayşe Karadaş ise çok mutlu olduğunu ifade etti. Karadaş, "Dünyaları verseler bu kadar mutlu olamazdım. Çocuklarımın ikisini, İbrahim ve Abdulkadir'i getirdim buraya. Ben çok mutluyum. Hep asker kaçağı diyorlardı oğullarıma. Öyle bir imkanım olsaydı, engelli olmasalardı, 10 sene yapsalardı askerliklerini, gurur duyardım. Evlatlarımı asker kıyafeti içinde gördüğüm için onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu. - Hatay / İskenderun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası İskenderun Deniz Er Politika Güncel Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title