Haberler

Engellerini Sanat ile Aşmalarına Aracılık Ediyor

Antalya'da yaşayan Hülya Bostancıoğlu, 20 yıl yaptığı eczacılığı bıraktıktan sonra önce hayali olan konservatuarda eğitim aldı, ardından engelliler korosu kurarak fiziksel ve zihinsel engelliler...

Antalya'da, Hülya Bostancıoğlu tarafından kurulan Engelli Sanat Evi aracılığıyla birçok bedensel ve zihinsel engelli, hayata bağlanıyor.

Antalya'da yaşayan 63 yaşındaki Bostancıoğlu, 20 yıl eczacılık yaptıktan sonra lisedeki hayali olan müzik eğitimini, 50 yaşından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümünü kazanarak gerçekleştirdi.

Daha sonra kurduğu engelliler korosuyla engellilerin müzikle tanışmasını sağlayan Bostancıoğlu, ardından "Engelli Sanat Evi"ni hayata geçirdi. Sanatsal etkinlikler yapılan ve sosyal aktiviteler düzenlenen sanat evi aracılığıyla engellilerin yaşama sevinçlerinin artırılması amaçlanıyor.

Engelliler korosunda 35 engelli var

Bostancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eczacılığı bıraktıktan sonra müzikle ilgilenmeye başladığını, Antalya Büyükşehir İsmail Baha Sürelsan Konservatuarına gittiğini anlattı.

Müzik eğitiminin ardından engelliler korosu kurduğunu belirten Bostancıoğlu, ilk dönemde koroda 15 engellinin yer aldığını, bu sayının daha sonra 35'e yükseldiğini, engellilerle pek çok etkinlikte konser verdiklerini söyledi.

Yaptığı çalışmaların hiç de kolay olmadığını vurgulayan Bostancıoğlu, "Engelliler ile çok güzel işler yapmaya başladık. Onların mutlu olduklarını görmek, hayata daha pozitif bakmalarını sağlamak ve onlarla olmak benim için çok önemli" dedi.

- Takı tasarlıyor, ebru, resim yapıyorlar

Bostancıoğlu, koronun ardından 2010 yılında Engelliler Sanat Evi'ni kurduğunu bildirerek, burada engelliler ile pek çok sanatsal çalışma yaptıklarını kaydetti.

Takı tasarımı, hediyelik eşya yapımı, boyama teknikleri, ebru sanatı, resim gibi çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Bostancıoğlu, "Engelliler Sanat Evi'nde 25 engelli var. Yaptığımız faaliyetlerle onlara engelli olmadıklarını hisettiriyoruz. Engelli Sanat Evi'nin Türkiye'nin 81 ilinde kurulmasını arzuluyorum. Çünkü buralardaki çalışmalarla engelliler hayata bağlanıyor" diye konuştu.

Sanat evindeki etkinliklerin dışında gezi ve sosyal aktivitelerde de bulunduklarını dile getiren Bostancıoğlu, şöyle devam etti:

"Onlara karşı sevginiz olacak, yüreğiniz çarpacak. Yoksa onları burada tutmak zor olur. Türkiye'de çok sayıda engelli, evlerine kapanmış durumda, sosyal hayattan uzaktalar. Engelliler artık evlerinden çıksın. Çünkü hayat, yaşamaya değer. Bizler onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Asıl olan zihinlerdeki engelleri kaldırmak

Kurulmasında bu yana Engelli Sanat Evi'ndeki çalışmalara katılan bedensel engelli Hasan Sakka ise sanat evi sayesinde birçok engellinin evine kapanmaktan kurtulduğunu söyledi.

Sanat evinde başta el sanatları olmak üzere çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunduklarının anlatan Sakka, "Asıl olan zihinlerdeki engelleri kaldırmaktır. Diğer engellerin hiçbir önemi yok. Burada arkadaşlarla çok güzel vakit geçiriyoruz. İyi ki burası var" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title