Haberler

"Türkiye'yi Temelinden Oynatmak İstediler"

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "CHP gibi bir partinin, kurtlarla yediği ve kuzularla beraber ağladığı bir siyaset tarihi yaşıyoruz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "CHP gibi darbelerin efendisi bir partinin, kurtlarla yediği ve kuzularla beraber ağladığı bir siyaset tarihi yaşıyoruz" dedi.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de siyasi istikrarın bozulmasını isteyenler olduğunu söyledi.

"Bunun karşısında ne yapacağız" diye soran Yıldız, şöyle devam etti:

"Bize deniyor ki 'Falan kurum temelinden sarsıldı.' Bırakın arkadaşlar falan kurumun temelinden sarsılmasını, Türkiye'nin temeliyle oynadılar, Türkiye'yi temelinden oynatmak istediler. Her birinizin gayretleriyle gözyaşlarıyla dualarıyla canı gönülden destekleriyle oluşan siyasi istikrar, bir anda berhava edilmez. Biz buna müsaade etmeyiz. Hadi buyurun ne biliyorsanız yapın demeyiz ancak Türkiye'de büyük emeklerle oluşturulan siyasi istikrarın korunmasına borçlu olanlar yalnızca iktidar partileri, yalnızca AK Parti değildir. Türkiye'de siyasi istikrarın korunmasına, onun muhafaza edilmesine itina göstermesi gerekenler, sivil toplum örgütleridir, muhalefet partileridir, iş adamlarıdır, sanayicilerdir, tüccarlardır, esnaflarımızdır ve Türkiye'nin tamamıdır. Siz bu siyasi istikrarla sermayenizi haklı olarak 5-7 katına çıkaracaksınız ama siyasi istikrarın korunmasıyla alakalı herhangi bir gayret göstermeyeceksiniz. Adama sorarlar senin aldığın bu nimetle ortaya koyduğun külfet birbirine denk midir diye. Bu olmaz ve hiçbir zaman kabul edilemez."

- İstanbul merkezli operasyonlar

Yıldız, 17 Aralık'tan sonra Türkiye'de oluşan zararın sürdürülebilir olduğuna inanmadıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnşallah döviz de eski haline kavuşacak, faiz oranları da eski haline dönecek. Bugün biz petrol fiyatlarıyla döviz fiyatlarıyla uğraşırken halkımıza ilk bir haftada verilen zarar 120 milyar liradır. Bu dile kolay arkadaşlar. Biz milyon milyon üzerine koymaya çalışıyoruz ve bunları vatandaşımızın, sanayicimizin lehine kullanmaya çalışıyoruz. İlk bir hafta içinde 2 milyar lira, bunun bir yıl devam etmesi halinde de 7 milyar liraya yakın zarar yaşayacak yalnızca enerji sektörü. Biz bunu hem sanayicimize elektrik fiyatları hem de doğal gaz fiyatları olarak yansıtmamaya çalışıyoruz. Bunun karşısında direniyoruz, böyle bir sıkıntıyı göğsümüzde eritmeye çalışıyoruz. Bir kısım insanların tuzu kuru.

Muhalefeti, siyasi istikrarın bozulmasını isteyen nadir ülkelerden biriyiz. İleri demokrasilerde muhalefet partileri 'sizin şu yaptığınız işin daha iyisini şöyle yapacağım' diye taahhüt eder. Bu hiçbir zaman kabul edilemez. Böyle bir şeye bizim seyirci kalmamız mümkün değil. Hele hele CHP gibi darbelerin efendisi bir partinin, kurtlarla yediği ve kuzularla beraber ağladığı bir siyaset tarihi yaşıyoruz. Bunların her birisini vatandaşımız görüyor. Her birisini vatandaşımız sağduyusu, sezgisi, basiretiyle beraber izliyor. Siz bu ülkede seçilene diktatör diyeceksiniz, seçilene bidon kafalı diyeceksiniz ondan sonra demokrasiye inandığınızı söyleyeceksiniz."

AK Parti'nin Türkiye siyaset tarihine çok önemli yenilikler getirdiğini vurgulayan Yıldız, her zaman yoksulun yanında, yolsuzluk yapanın karşısında bulunduklarını belirtti.

- "Kim yolsuzluk yaptıysa kim usulsüzlük yaptıysa biz onun karşısındayız"

Yıldız, bugün kendilerine yolsuzlukla alakalı hangi tavır içinde bulunmaları gerektiğini söyleyenlerin, 11 yıldan beri yaptıkları mücadelenin farkında olmadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Açık ve seçik söylüyorum, bütün milletvekili arkadaşlarım adına, bütün gönüldaşlarım adına söylüyorum, kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyorum, kim yolsuzluk yaptıysa kim usulsüzlük yaptıysa biz onun karşısındayız. Onu korumamız ve kollamamız söz konusu olamaz. Kimse yolsuzluğun arkasına sığınarak, onun arkasına saklanarak Türkiye'deki iktidarı, milletimizin iradesi dışında değiştirmeye çaba göstermesin, gayret etmesin. Bizim müsaade etmeyeceğimiz budur. Eğer siz bu ülkenin başbakanını beğenmiyorsanız, bu ülkenin iktidar partisini beğenmiyorsanız, 30 Mart yerel seçimleri var, Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, genel seçimler var, hepsi bu 1,5-2 yıl içinde tamamlanacak, vermezsiniz oyunuzu iktidardan indirirsiniz ama o iktidardan indirmenin başka bir yoluna giderseniz biz onun adına, hangi vesayet türü olduğunu bakmaksızın mücadele ederiz."

Konuşmaların ardından AK Parti'nin büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkan adayları partililere tanıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Akkışla Belediye Başkan adayı Ali Ergül, Bünyan Belediye Başkan adayı Şinasi Gülcüoğlu, Develi Belediye Başkan adayı Mehmet Cabbar, Felahiye Belediye Başkan adayı Vural Coşkun, Hacılar Belediye Başkan adayı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkan adayı Zekeriya Karayol, Melikgazi Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Özvatan Belediye Başkan adayı Nasip Aksoy, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Yusuf Altıparmak, Sarıoğlan Belediye Başkan adayı Ali Taştan, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik, Sarız Belediye Başkan adayı Ömer Akpınar, Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, Tomarza Belediye Başkan adayı Fahrettin Işık, Yahyalı Belediye Başkan adayı Esat Öztürk ve Yeşilhisar Belediye Başkan adayı Abdulkadir Akdeniz tek tek sahneye çağrılarak öz geçmişleri okundu.

Saatler öncesinde dolan salonun dışında ayakta kalan partililerin programı izlemesi için dev ekranlar kuruldu. Bakan Taner Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in konuşmaları gençlik kolları ile ilçe teşkilatlarından gelen partililerin tezahüratları nedeniyle sık sık kesildi.

Programa, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Ak Parti Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title