Haberler

Emniyet Müdürü Çakmak: 10 Nisan Günü Tespit Ettik, 11 Nisan Günü Yakaladık

Kars'ta Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde 'canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklanan ve zırhlı araçla Erzurum'a nakledikten sonra yüksek güvenirliği nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevine konan Aykut B.'nin yakalanma anı ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, şunları anlattı: "Çok fazla elimizde delil yoktu.

Kars'ta Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde 'canavar hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan tutuklanan ve zırhlı araçla Erzurum'a nakledikten sonra yüksek güvenirliği nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevine konan Aykut B.'nin yakalanma anı ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, şunları anlattı: "Çok fazla elimizde delil yoktu. Ailenin mobese'den göstermiş olduğu şahıs da çocuk da Mert değildi. Hiçbir şey yokken iğne ile kuyu kazdık. 7 Nisan Pazartesi günü çocuğun cesedini bulduktan sonra Mobese, DNA ve kriminal, diğer teknik verilerin oluşturulması için gruplar oluşturduk. Şüphelilerden gelecek ihbarlar için de ayrı bir grup kurduk. Yavaş yavaş delilleri toparlamaya başladık. Delillerin toplanmasında Allah bize yardım etti. Allah Kars'ın Türkiye'nin dualarını kabul etti. Mobese'den bir görüntü elde ettik. Titiz çalışma sonucu bu kayda değer görüntüden yola çıkarak saniye saniye zanlıyı 10 Nisan Perşembe günü teşhis ettik. Ardından şahsı izlemeye aldık. 11 Nisan Cuma günü şahsı sabırla yakın takibe aldık. Yanlış bir adım atmamak, zanlıyı kaçırmamak için büyük çaba harcadık. Kars'taki gösteri olayları şahsı tedirgin etti. Evinden ve oto galeriden dışarı çıkmıyordu. Her yerde ekiplerimiz vardı. Bölge Trafik'in karşısındaki Galericiler sitesinde oto galeriden çıktıktan sonra saat 20.00'de yakaladık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Çakmak Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title