Haberler

Ekrem 'Ağlarsa Ölecek'

Gaziantep'te yakalandığı 'nörofibromatozis' hastalığı nedeniyle boğazına solunum cihazı takılan ve ağladığı zaman ölümle burun buruna gelen 2 yaşındaki Ekrem Er için ailesi gece-gündüz başında nöbet tutuyor.

Gaziantep'te yakalandığı 'nörofibromatozis' hastalığı nedeniyle boğazına solunum cihazı takılan ve ağladığı zaman ölümle burun buruna gelen 2 yaşındaki Ekrem Er için ailesi gece-gündüz başında nöbet tutuyor.

Güneykent Mahallesi'nde oturan ve bir gıda şirketinde 1000 TL aylık ücretle çalışan 30 yaşındaki Cengiz Er ile eşi 28 yaşındaki Emine Er'in 2 yaşındaki çocukları Ekrem, 1 yıl önce vücudun kendi kendisine tümör üretmesi olarak bilinen 'Nörofibromatozis' hastalığına yakalandı. Ailenin hastane hastane dolaştırdığı küçük Ekrem, Ankara'da özel bir hastanede ameliyat edildi. İddiaya göre, hastane yetkilileri aileye, "Çocuğunuz en geç bir ay sonra solunum cihazına ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürecek" dedi. Ancak, aradan geçen sürede Ekrem bir türlü düzelmedi. Söz konusu özel hastane için tüm birikimlerini harcayan, kredi kartlarının tüm limitlerini kullanan aile, sosyal güvenlik kurumu tarafından kabul edilen bir başka hastanede 2 ay süreyle kaldı. Ardından bu hastaneden de taburcu edilen Ekrem, ailenin yardım istemesi sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ambulans uçakla Gaziantep'e götürüldü.

Çocuğunun tedavisi için sürekli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini, bu malzemelerin sosyal güvenlik kurumunun ödemesi dışında olduğunu belirten anne Emine Er, şöyle dedi:

"Gitmediğimiz hastane kalmadı. Ama, solunum cihazına bağlı olduğu için hiç bir hastane yavrumu kabul etmedi. Ameliyatını yapan doktoru arıyoruz ama telefonlarımıza çıkmıyor. Borçlarımız yüzünden evimize hacizler geldi. Sigortanın karşılamadığı ameliyat ve sonraki harcamalarımız nedeniyle yavrumun aylık 1000 lira olan tıbbi malzemelerini alıp, sağlıklı bir şekilde değiştiremiyoruz. Bazıları günlük değişmesi gerekirken biz 2 - 3 günde bir değiştirebiliyoruz. Bazılarını ayda bir bile değiştiremiyoruz. Malzemeler İstanbul'dan geliyor. Para gönderemediğimiz için de firma da malzeme göndermiyor."

"YAVRUM AĞLARSA ÖLÜR"

İçinde bulundukları durum nedeniyle çaresiz olduklarını, çocuklarının ağlaması halinde boğazındaki solunum cihazının çıktığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu durumda yavrum 1 dakikada ölebilir. Onun için eşimle ben gece-gündüz nöbetleşe başında bekliyoruz. Eve akranları geliyor onlarla oynayamadığı için huzursuzlanıp ağlıyor. Son olarak tedavi için gittiğimiz Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ambulans uçakla Ekrem'i Gaziantep'e getirmiştik. Çalacak kapımız kalmadı. Tedavi parasını devlet karşılamıyor. Ama, yavrum da tedavi edilmezse ölecek. Başbakanımız ve diğer yetkililerden yardım bekliyoruz." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneykent Gaziantep Cengiz Er Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title