Haberler

Bakan Zeybekci: Muhalefet Partilerin İktidar Şansı Yok

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Muhalefet partilerinin herhangi birisinin iktidara gelme şansı var mı? İktidar diye bir ümitleri var mı?." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Muhalefet partilerinin herhangi birisinin iktidara gelme şansı var mı? İktidar diye bir ümitleri var mı? Bu umutsuzluktan dolayı bunlar zaten sapkın yollara düşüyorlar. Bu umutsuzluktan dolayı zaten önlerine çıkan her türlü demokrasi dışı kim çıkarsa onun peşine düşüyorlar" dedi.

Zeybekci, Merkez Efendi Kapalı Pazaryeri'nin açılışında yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı döneminde pazar yerlerini sağlıklı hale getirmek için gayret ettiklerini, kapalı pazar yerleri açtıklarını belirtti, Denizli'de belediyenin son yılda yaptığı hizmetleri anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mart'taki Denizli mitinginde 2 saat gecikilmesine rağmen, akşamın saatine rağmen, yağmura rağmen emniyetin kayıtlarına göre 52 bin sevdalı olduğunu ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Tabii birilerinin aklı ermediği için diyor ki: montaj yaptılar. Adamın aklı fikri montajda. Pazar yerinin açılışında da maşallah montaj yapmışsınız, bayağı bir montaj yapmışsınız. Görseler buna da montaj derler. Hayatları sahte. Kendi hayatları sahte olduğu için bizimkini de öyle zannediyorlar. Ne yapsalar boş. Bu memlekette onlar alışkın oldukları gibi eskiden istiyorlar ki faizler tavan yapsın. Bu memlekette faizler artık tavan yapmayacak. Onlar istiyorlar ki enflasyon tavan yapsın. Onlar istiyorlar ki IMF'nin memuru o Cotorelli gelsin, Türkiye'de ekonomiyi yönetsin istiyorlar. Artık Cotorelli bu memlekete giremez. Giremezler. Onlar hala bekliyor kendilerinden ümit olmadığı için. Dünya Bankası onlara yeni bir Derviş göndersin istiyorlar. Artık Derviş de yok. Memleketin artık ekonomi bakanı var. Bu memleketin artık başbakanı var. Bu memleketin artık milletin sevdalı olduğu AK Parti iktidarı ve hükümeti var. Onun için artık onların istedikleri olmayacağı için ortalık birbirine giriyor."

"Kendilerine göre bir iktidar göremeyenlerin 2013 Mayıs'ında Türkiye'yi karıştırdığını" ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Baktılar gördüler ki pabuç pahalı. Erdoğan Afrika'dan geldi İstanbul'da millet havaalanına koştu. Ankara'ya gitti millet havaalanına koştu. Türkiye'yi dolaştı millet alanlara koştu. Kazlıçeşme'ye gitti İstanbul'da 2 milyon kişi gitti alana. Şimdi 17 Aralık geldi, yalanla dolanla iftirayla montajla çamur atmakla ahlaksızlıkla her şeyi deniyorlar. Yetmedi en son bir çocuğumuz 14 yaşındaki bir çocuğumuzun cenazesini de suistimal ettiler, onu da istismar ettiler. Yine yollara çıktılar O sebepten bir tane kardeşimizi silahla vurdular. Vuranlar üstlendi suçlarını çıkıp da Allah rızası için kınamadılar bile, lanetlemediler bile. Çünkü istiyorlar ki millet sokaklara dökülsün, istiyorlar ki kardeş kanı dökülsün. İstiyorlar ki bu memleketin analarının gözyaşları yeniden aksın. İstiyorlar ki Doğu, Güneydoğu'da yeniden şehit cenazeleri gelsin. Allah korusun artık o günler geçti bir daha olmayacak."

"Kim nereden ne uydurursa uydursun boştur yalan söyleyecekler iftira atacaklar başka yapacakları hiçbir şeyleri yok" diyen Zeybekci, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Dönelim şöyle Türkiye'yi dolaşalım bu muhalefet partilerinin herhangi birisinin iktidara gelme şansı var mı? İktidar diye bir ümitleri var mı? Bu umutsuzluktan dolayı bunlar zaten sapkın yollara düşüyorlar. Bu umutsuzluktan dolayı zaten önlerine çıkan her türlü demokrasi dışı kim çıkarsa onun peşine düşüyorlar. Gelin yeni bir anayasa yapalım dedik. Yeni demokratik bir anayasa yapalım. 1980 darbesi kalıntısı anayasadan kurtulalım demedik mi? Komisyon kurulmadı mı? O komisyon başarılı olamadı. Daha ne yapalım size? Yapacağımız tek bir şey var. Biz bunları yeniden size havale ettik. Bunları siz yeniden bir sandığa gömün belki bu sefer akıllanırlar. Belki bu sefer demokrasiyi öğrenirler. Belki bu sefer milletin iradesini öğrenirler. Belki bu sefer yalan söylemeden iftira atmadan çamur atmadan milletin iradesine kast etmeden iktidara gelinebileceğine inşallah akılları erer. Ama 12 yıldan beri siz anlatıyorsunuz bunlar anlamıyor. 12 yıldan beri siz bunları sandığa gömüyorsunuz bunlar yine anlamıyor. Allah aşkına sandığı bunların baş aşağı gömün olur mu ayakta gömmeyin bunları."

Zeybekci, İlbade Kumtepe Sosyal Tesisleri temel atma töreninde yaptığı konuşmada da belediye başkanlığı döneminde her tarafın toz ve çamur olduğunu, insanları rahatsız ettiklerini belirterek insanların yapılan hizmetleri gördüğünü ve yine kendilerini tercih ettiğini vurguladı. Hep beraber hizmetlere devam ettiklerini, büyükşehirle beraber daha güzel hizmetlerin olacağını kaydeden Zeybekci, spor ve sosyal tesislerin hayırlara vesile olmasını diledi. Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte butona basarak sosyal tesislerin temelini attı.

- Onur Şeker'in sağlık durumu-

Bakan Zeybekci, dün akşam Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 5 katlı binada asılı bulunan afişi düzeltmek isterken düşerek yaralanan ve Denizli Devlet Hastanesinde tedavi gören AK Parti Sarayköy Gençlik Kolları Üyesi Onur Şeker'i hastanede ziyaret etti. Yoğun bakımdan normal odaya alınan Şeker'e geçmiş olsun dileklerini ileten Zeybekci, telefonla arayan Başbakan Erdoğan'la Onur Şeker'i görüştürdü. Başbakan, Şeker'e acil şifalar diyerek, halini hatırını sordu. Şeker, Başbakan Erdoğan'ın telefonda okuduğu duayı birkaç defa tekrarlayıp "Amin" dedi.

Zeybekci, Başbakanın sabahtan beri iki-üç defa aradığını ve "Onur nasıl? diye sorduğunu ifade ederek illa konuşmak istediğini kaydetti. Dün akşam saatlerinde çok endişelendiklerini dile getiren Zeybekci, "Rabbim seni bize bağışladı. Şimdi dinleneceksin artık. Tedavilerine devam" dedi.

-Karşıyaka mitingi-

Zeybekci, hastane ziyaretinin ardından Karşıyaka Mahallesi'nde partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Onur Şeker'in geçirdiği kazayı hatırlatan Zeybekci, Başbakanın telefonda Onur'a moral verdiğini, telefonda dua ettirdiğini kaydetti.

Memleketin bütün hızıyla 2023'e doğru gittiğini ifade eden Zeybekci, "birilerinin Türkiye'nin yürüyüşüne çomak sokmak istediğini" ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

title