Haberler

Fırıncılar İşi Mahkemeye Taşıdı

Güncelleme:

Ekmekte haksız rekabeti önlemek için yargının kapısını çaldılar.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Unlu Mamul ve Ekmek Üreticileri İşletme Haklarını Koruma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, esnaf odalarının belirlediği fiyatın altında ekmek satmanın mahkeme kararına göre haksız rekabet olduğunu söyledi.

Kuşçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarının büyük illerde fırıncılar odası, küçük illerde ise ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkar odaları tarafından belirlendiğini anlattı.

Odalar tarafından fiyat belirlenmesiyle standart getirilmesinin amaçlandığını kaydeden Kuşçu, "Bu standart bir türlü yakalanamıyor. Fiyat 70 kuruşken kimisi 50 kuruştan, kimisi de 40 kuruştan ekmek satıyor. Fiyat belirlemenin anlamı kalmıyor. Buda fırıncılar arasında haksız rekabet oluşturuyor" diye konuştu.

Geçen yıl bu durumun önüne geçmek için Çankırı'da mahkemeye başvurduklarını belirten Kuşçu, "2013 yılında Ticaret ve Sanayi Odası, ekmek fiyatlarını 70 kuruş olarak belirledi ama Çankırı'da bazı fırınlar bu standarda uymadı. Biz de bu durumu ortadan kaldırmak için Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtık. Mahkeme, davamızı haklı buldu, Yargıtay da kararı onadı" ifadesini kullandı.

- Fırıncıların derdine derman olacak

Alınan kararın önemli olduğunu vurgulayan Kuşçu, şöyle devam etti:

"Haksız rekabet nedeniyle fırıncılar zor durumda kalıyor. Bazı fırınlar bu rekabete dayanamayıp batıyor. Bu kararın fırıncıların derdine derman olacağını düşünüyorum. Artık odaların belirlediği fiyatın altında ekmek satmak, mahkeme kararına göre haksız rekabettir. Bunun da yaptırımları vardır. Eğer bir fırın ya da bakkal ekmek fiyatında haksız rekabet uyguluyorsa mahkemeye verip, tazminat davası açılabilecek. Bu yolla fırınlarda yasal olarak haksız rekabetin önüne geçilebilecek."

Fırıncıların fiyat indirerek müşteri kapmak yerine kaliteyle öne çıkması gerektiğini aktaran Kuşçu, "Türkiye'nin birçok yerinden bu mahkeme kararı için beni arıyorlar, ben de gönderiyorum. Biz fiyattan çok kaliteyle rekabetten yanayız. Umarız bu kararla bunu yakalarız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title