Haberler

Eğitim İş: MEB'in Teog Sınavına İtiraz Eden Öğrencilerden Para İstemesi Kabul Edilemez

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'nin mağduriyetlerinin henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığına dikkat çekerek, "TEOG sınav sonuçlarının açıklamasından bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Sbs'nin mağduriyetlerinin henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığına dikkat çekerek, "TEOG sınav sonuçlarının açıklamasından bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır. Duruma itiraz edecek öğrencilerden Bakanlığın 10 TL talep etmesi kabul edilebilir değildir. Bunun amacı "sessiz kalın, sonucu kabul edin' demektir" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, MEB'in her geçen gün yeni bir skandala imza attığını vurgulayarak, "Daha birkaç gün öncesinde 2013 SBS skandalı ile çalkalanan Bakanlık burada etkilenecek öğrencilerin varlığını kabul ettiği halde mağdur olanların hakkını teslim etmek yerine "itiraz etmek' gibi yollara sığınmıştır. Tek bir çocuğun bile mağdur edilemeyecek kadar önemli olduğunu söylemesi gerekenler, az sayıda öğrencinin bundan etkilenebileceğini, bunun da önemli olmadığını, 40-45 öğrenciyi gözden çıkarabileceklerini pişkinlikle ifade edebilmişlerdir" ifadelerine yer verdi.

-"SBS MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMEDEN TEOG SINAVI SKANDALI GELDİ"-

SBS'nin mağduriyetleri henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığını belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan gayrimüslim öğrencilerimiz e-okula baktıklarında bu sınava girmedikleri şeklinde değerlendirilmişlerdir. Yani bu öğrenciler sınava girmeyen öğrenci muamelesine tabi tutularak puan kaybına uğramışlardır. Aslında yapılması gereken tüm öğrenciler için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini zorunlu olmaktan çıkarmak ve bu dersi notla değerlendirmemektir. Bu da yetmemiş, sonuçların açıklamasından sonra veliler ve üyelerimizden gelen bilgilere göre bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır. Duruma itiraz edecek öğrencilerden Bakanlığın 10 TL talep etmesi kabul edilebilir değildir. Bunun amacı "sessiz kalın, sonucu kabul edin' demektir. Bir öğrenci iki gün içerisinde 6 merkezi sınava alınırsa bu öğrencinin hata yapması belki de kitapçık türünü işaretlemeyi unutması mümkündür."

-"EKSİK SORU ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILMASI HAKSIZ BİR UYGULAMA"-

Koncuk açıklamasında, sınavda çok sayıda şaibeli soru varken sadece 5 sorunun iptal edilmiş olmasının sınavın güvenirliğine gölge düşürdüğüne de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerden en geç iki hafta içinde sınav sonuçlarını açıklamalarını isteyen Bakanlık, 2 ayda açıklayabildiği sınav sonuçlarını da reklam bahanesiyle gizlemeye çalışmaktadır. Üzerinden geçen süreye rağmen açıklanmayan sonuçlarla ilgili;

-Derslere göre ortalamalar nedir?

-Sınıf bazında her hangi bir dersten toplu başarı ya da başarısızlıklar var mıdır?

-Her bir ders için sıfır çeken öğrenci sayıları nedir?

Bu ve benzeri sonuçların kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Bakanlığın iptal ettiği soruları öğrencinin lehine değerlendirmesi gerekirken, eksik soru üzerinden değerlendirme yapması da haksız bir uygulamadır. Bugün ezberci, eleyici, seçkinci, sınav odaklı değil, bilimsel düşünmeye ve üretmeye dayalı bir eğitim sisteminin gerekliliği kaçınılmaz hale gelmiş, sınav skandallarıyla oluşan güvensizlik ortamı öğrenciler, veliler ve kamuoyunda şüphe yaratmıştır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Veli Demir SBS Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (11)

hayriye şahinhayriyesahin00001@hotmail.com:

sayın vei demir benim kızımın 6 dersinide eksik notlar girerek çocuğumun karne ortalamasını ve istikbalini mahvettiler ben 10 lirada değilim parayı yatırıp dilekçe ile itiraz ettim soru kitapçıklarının fotokopilerinide ekledim fakat benim endişem kitapçık fotokopileri ile ellerindeki optik cevap anahtarını inceleyerek hatalarını telafi edeceklerine güvenmiyorum 6 derstede eksik girilmiş örnek matematik 94 olması gerekirken 77 sosyal 85 olması gerekirken 60 buna benzer kısacası toplamda lys giriş puanlama sisteminden 103 puan kızımın kaybı var bu ne demek liseye giriş okul tercihlerimizi son derece olumsuz etkileyecek benim kızım başarılı bir çocuk fakat gelen puanlar en başarısız bir çocukla aynı böyle bir hata yanlışlık eksikik kabul edilir gibi değil ne olacak bilmiyorum çaresizim inceleme yapılacağına inanmıyorum benim çocuğumun mağduriyeti ne olacak ltfen sesimz olurmusunuz teşekkür ederm

28
5
yanıtYanıtla
nilgün sivriburunenes_emre9@hotmail.com:

sayın vei demir oglumun 6 dersinide eksik notlar girirmiş çocugumun pisikolojık olarak maf ettiginizin farkındamısınız oglum notları gördügünden sonra aglamaktan bitti çocukları nasıl magdur ederek gelecekleriyle oynarsınız böyle bir hata nasıl olabilir bir anne olarak magdureyetimi görün lütven

30
0
yanıtYanıtla
rukiye ateşmelek.emine.4@hotmail.com:

ben itiraz ederim türkçe kitapçığında 14 doğrum var MEB te ise 3 doğru olarak gözüküyor bunun için bugün 10 tl yatırdım inşallah itirazım kabul olur.

21
0
yanıtYanıtla
Sabiha KARATAŞsabihakaratas73@hotmail.com:

Sayın Vei Demir kızımın İngilizce dersinin 0 (sıfır) gelmesi kızımı ve ailemi olumsuz etkilemektedir. Biz İtiraz Dilekçesi verdik fakat bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Daha sonra gerekirse mahkemeye gitmeyi düşünüyorum ve bunu veliler olarak toplu olarak yaparsak sevinirim. Bize yol gösterin lüften.

18
1
yanıtYanıtla
ali taşrefik.altin.isik@hotmail.com:

herhangi bir dersten soru iptal olsa bile 100 üzerinden değerlendirilmeli.ben araştırdım bazı örencilerin sonucu 100 üzerinden, bazılarınki 95 üzerinden hesaplanmış.yığılmayı önlemek için kurnazca bir haksızlık.düzgün soru sorulmalıydı.

18
0
yanıtYanıtla
cansu tontaşcansu-1232@hotmail.com:

Bencede bende öğrenciyim ama bu yaptıkları kul hakkına girer bu olayı bende eleştiriyorum...

yanıt0
yanıt0
feride şenolferide.senol@hotmail.com:

sayın vei benim oğlumun altı derside eksik geldi .kitapçıklarımızı incelesinler toplamda 7 yanlış varken 20 çıkarmışlar .itirazımızı yaptık. ama inancımı yitirdim oğlumun dengesini bozdular ağlıyor uyumuyor benim çocuğum başarılı bir çocuk ama bu sınav onu yıktı mağduriyetin giderileceğine inanıyor hakkının verilmesini istiyorumsadece

18
0
yanıtYanıtla
nurper çapkıncıncapkinci@hotmail.com:

lütfen sesimizi duyun bizim sınavımızında bütün puanlaması yanlış yeğiteke dilekçeli başvuru yaptık

14
0
yanıtYanıtla
zişanurn-basal37@hotmal.com:

yazıklar olsun döktüğümüz emeklere ve paralara bu muydu hakkımız. bizimde 100 almak için zengin olup özel okula mı gitmemiz gerekiyor. ben de çalışarak gerek dersaneye giderek derslerimin hepsini 90-100 yaptım ama ben çalışmadığım sürece kimse banan 100 vermiyor zenginlerin özel okula gidenlerin çocukları bu ülkenin vatandaşı da biz değil miyiz. nerde kaldı eşitlik ?

10
0
yanıtYanıtla
hubeyb dursundhubeyb@gmail.com:

bu işlemi istanbul da bir bankadan postaneden yapamazmyız

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title