Haberler

Eğitim Gibi Sağlıkta Okulda Başlar

Güncelleme:

Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, bakanlıklarda yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgiler verdi.

YESİDEF, ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI BESLENMESİYLE İLGİLİ OLARAK MİLLİ EĞİTİM VE SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞMELER YAPTI!

Ülkemizde yaklaşık 17 milyon ilköğretim öğrencisinin okullarda beslenme konusunda kantincilerin insafına terk edildiğini söyleyen Yesidef Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, bakanlıklarda yaptıkları görüşmelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu olarak Gıda Üniversitesi kurma hedefini önümüze koymuşken, ilkokuldan başlayarak çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini düşünmek zorundayız. Bir yandan toplumun genel anlamda sağlıklı beslenmesi için kaliteli elemanlar yetiştirmek üzere üniversite kurmayı amaçlayacak ama öte yandan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini ihmal edeceksiniz! Böyle bir şey, eşyanın tabiatına aykırıdır.

Bugün okullarımızda çocuklarımıza süt dağıtılması projesini nasıl gönülden destekliyorsak,"bu yetmez, çocuklara yemek de verilsin" diyerek çıtayı daha da yükseğe taşımak ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmek istiyoruz.

YENİ NESİL DAHA SAĞLIKLI BESLENMEYİ HAK EDİYOR.

Şu an okullarımızda çocukların yemek ihtiyacı büyük ölçüde kantinler tarafından karşılanmaktadır. Oysa toplu yemek işi uzmanlık ve mühendislik isteyen önemli bir iştir. Kantincilerin vicdanına bırakılmayacak denli de önemli ve yaşamsaldır. Kantinci, fiziki şartları gereği endüstriyel yemek işinde hizmet vermeye ehil ve yetkili değildir. Kantincilerin mağdur olmasını istemeyiz ama onlar kendi işlerini yapsınlar, bizde kendi işimizi.

Üstelik de okul kantinlerinde bu iş ya hiç de hijyenik olmayan olumsuz koşul ve ortamlarda yapılmakta ya da en ucuz şekilde başka yemekçilere yaptırılarak fahiş fiyatla öğrenciye verilmektedir. Her iki durumda da çocuklarımız sağlık yönünden, veliler ekonomik olarak zarar görmektedirler.

Bu amaçla konunun birinci derece muhatabı olan Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir dizi görüşmeler yaptık. Bu konuda yapmak istediklerimizi, çocuklarımızı bekleyen tehlikeleri ve bunların sonucunda oluşacak zararları anlatmaya gayret ettik. Her iki bakanlık yetkilileri de bu konulardaki hassasiyetlerini belirterek, işbirliği önerimize sıcak baktıklarını ifade ettiler. Yesidef olarak bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak topluma sunmak istiyoruz. Böyle bir projenin maliyeti yaklaşık 13 milyar. Oysa devlet obeziteyle savaş ve sağlıklı beslenme konusunda 56 milyar para harcıyor. Biz sorunu en başından çözmek ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu projeyle hem çocuklarımız, hem okul yönetimleri, hem de veliler rahata kavuşacak, mutlu olacaklardır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Hüseyin Bozdağ Türkiye Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title