Haberler

Eğitim Bir Sen'den Gençlik Buluşması

Eğitim Bir Sen ‘Gençlik Buluşması’ kapsamında Karabük’te üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen'Gençlik Buluşması' kapsamında Karabük'te üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen'e bağlı Genç Memur Sen tarafından düzenlenen ' Karabük Gençlik Buluşması' Karabük Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Programa, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur Sen Karabük İl Başkanı Zeki Öz, Genç Memur Sen Karabük Şube Başkanı Murat Koşar ile Karabük Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Programda konuşan ve öğrencilere öğütler veren Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, "Eğer biz ülkemizde barışın olmasını, dünyaya huzur gelmesini istiyorsak, dünyanın saadetini istiyorsak bizim sesimizi yükseltmemiz lazım. Biz varız dememiz lazım. Emperyalist güçlere karşı sesimizi daha da yükseltmemiz lazım. Yeni nesle ihtiyacımız var bu nesil de salondaki nesildir. Yaklaşık 100 yıldır bu ülkede biz zihinsel ve ruhsal işgale uğradık. Artık bu dalgayı birlikte kırmaya başladık. Bu dalgayı kırdıktan sonra birlikte yeni bir dalga kuracağız. Moğolların Anadolu'yu işgalinden sonra Osmanlı'nın şaha kaldırışı gibi. Her birimiz o yozlaşmanın önüne geçebilecek bilgili, birikimli ve ilim sahibi bir nesil olabilecek bir yola girmemiz gerekiyor. Bunun içinde bu yolda ben üç noktayı önemsiyorum. Bunların bir tanesi sürekli kitap okumak, iki ev sohbetleri, üç arkadaş grubu seçimi" dedi.

Türkiye'yi batı ülkelerinin rahat bırakmadığını da anlatan Çakırcı, "Bu ülkeyi batı bırakmıyor. Niye, burada sizler şaha kalkarsanız, tarihi durdurursunuz, batı tarihini ve emperyalist tarihini durdurursunuz. Yeni bir tarih yazarsınız ve öncüsü olursunuz. Onun için batı Türkiye'yi rahat bırakmıyor. 100 yıl önce tarih 1908 Sultan Abdülhamid Han 33 yıl boyunca bu Osmanlı'yı mükemmel bir şekilde yönetti. Ama maalesef içerideki hainler hiç boş durmadılar. 1908 yılında İngiliz büyükelçisi İstanbul'a geldiği zaman kıblesini şaşırmış bir genç grup tarafından karşılanıyor. Faytona binerek şehre doğru giderken İngiliz emperyalizmini öven sözler ve bağırtılar işitiliyor. Belli bir mesafe aldıktan sonra faytondaki atları söküp arabayı sırtlarına alıp İstanbul sokaklarını dolaşıyorlar. Sırtlarını aldıkları yük İngiliz büyükelçisi. Buradaki sebep Abdülhamid'e bir düşmanlıkları var ve bundan dolayı İngiliz sevdalılığı başlamış. Bugüne bakıldığından İstanbul'da Gezi eylemlerini başlatan gençlik ile 1908'de o İngiliz büyükelçisini karşılayan ve İstanbul sokaklarında nara atan gençlik arasında fark var mı? Kobani sokaklarını yakıp yıkan gençlik bu gençlik arasında bir fark var mı?" diye konuştu.

Öğrencilere ilim öğrenmeleri konusunda da öğütler veren Çakırcı, "Siz Kafkasların, Balkanların, Afrika'nın, Uzak Doğu'nun ve Orta Doğu'nun umudusunuz. Onun için bu umutları boşa çıkarma hakkınız yok. Hiçbirimizin bu umutları boşa çıkarma hakkı yok. Bu nedenle 4 yıl boyunca burada okuyacaksınız ve bu 4 yıl boyunca ilim öğrenin. Döndüğümüzde bilgi ve birikimle dönelim. Gittiğimiz yerde çevremizi etkileyecek bilgi ve birikime sahip olun" ifadelerini kullandı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen İstanbul Karabük Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title