Haberler

Edirne Trakya'daki Bulgar Seçmenler Cumhurbaşkanını Seçmek Için Sandık Başına Gitti 1-

Bulgaristan, 5 yıllığına seçilecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına giderken, çifte vatandaş olanlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta oy kullandı.

Bulgaristan, 5 yıllığına seçilecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına giderken, çifte vatandaş olanlar Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurulan 9 sandıkta oy kullandı. Seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun perde kabinleri kullanıldı. Bulgaristan, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaş olanlarında oy kullanabilmesi için Edirne Bulgaristan başkonsolosluğuna, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi ile Büyükkarıştıran beldesi, Tekirdağ'ın Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçelerine 9 sandık kuruldu. Edirne'de sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemine yakın il ve ilçelerde oturan Bulgar vatandaşları otobüslerle Bulgaristan Başkonsolosluğuna geldi. Girişte seçim listesine kayıt olmayanlar form doldurdu. Daha sonra ise adayların yer aldığı listeyi perde kabinlerinde işaretleyerek oy kullandı.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy vermenin 19.00'da sona ereceğini ve bin kadar oy kullanılmasını beklendiğini söyledi. Trakya'da 9 sandık kurulduğunu hatırlatan Valchev, "Bulgar vatandaşları kanun gereği, sadece Bulgaristan'da değil başka ülkelerde de oy verme hakkına sahiptir. Trakya bölgesinde 9 sandık açıldı. Yaklaşık bin seçmenin oy vermesini bekliyoruz. Diğer il ve ilçelerde de çok oy kullanılacağını tahmin ediyoruz. Şuan seçim düzenli ve sorunsuz devam ediyor. Oy kullananların kendi ve Bulgaristan haklarını kullanarak seçime katıldıkları için memnuniyetimi bildiriyoruz." dedi.

ÇORLU'DA YOĞUN KATILIM

Bulgaristan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 sandık kurulan Tekirdağ, Çorlu, Ergene ve Kapaklı ilçelerinde yoğun katılım yaşandı. Bulgar vatandaşları oy vermek için erken saatlerde sandıklara gitti. Burada vatandaşlar Bulgaristan kimlikleri ile oylarını kullandı. Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi Güner Çetin, seçimlerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, "Bu seçimlerde Trakya genelinde 30 sandık kuruluyor. Ancak bu kez toplam 9 sandık kuruldu. Sandık beklediğimiz oy sayısı bindir. Sabah erken saatlerde yoğun katılım ile başladıkö dedi.

SEÇİMİN KABİNLERİ YSK'DAN

Bulgaristan'ın yeni Cumhurbaşkanını seçeceği seçimlerde Trakya'ya kurulan 9 sandıkta oy verme işlemlerinin yapıldığı kabinlerin Yüksek Seçim Kurulu tarafından sağlandığı görüldü. Bulgar seçmenler üzerinde YSK yazısı ve logosu bulunan perdeli kabinlerde oy kullanarak seçimlere katıldı.

Oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title