Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Barış Gündoğdu ve beraberindeki heyet, yaz Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek kitap hediye etti.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Barış Gündoğdu ve beraberindeki heyet, yaz Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek kitap hediye etti.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İl Başkanı Gündoğdu, Kurban Bayramı öncesi çocuklarla bir araya geldiklerini belirtti.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in talimatıyla çocuklara Yusuf Has Hacib'in "Kutadgu Bilig" kitabını dağıttıklarını belirten Gündoğdu, "Kutadgu Bilig"in Yusuf Has Hacib tarafından yazılışının 950. yıl dönümü UNESCO tarafından anma yıl dönümleri arasına alınmıştır. UNESCO'nun aldığı bu karar, Türk düşünce dünyasının temel kaynaklarından biri olan "Kutadgu Bilig"in edebi ve tarihi bir eser olarak kıymetini ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. Ancak "Kutadgu Bilig"in ehemmiyeti bizim için UNECO'nun bu kararının çok ötesindedir." ifadelerini kullandı.

"Kayıtlar için son tarih 30 Eylül"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Veri Sicil Kayıt Sistemi'ne kayıtlar için son tarihin 30 Eylül olduğunu bildirdi.

Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, 50 Kişiden fazla çalışanı ve 25 milyon liradan fazla cirosu bulunan her şirketin sisteme kayıt olması gerektiğini belirtti.

"6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu"nun, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenlediğini aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Kanunda belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek, üçüncü kişilere ve yurtdışına aktarılamayacaktır. Kanunda ayrı ayrı maddelerde de belirtilmiş olan bu maddelere uyulmaması halinde, kurumlar idari para cezasına çarptırılabileceklerdir.

Veri Sorumluları'nın KVKK'nın 12. maddesinde yer alan işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve kurula bildirme yükümlülüğü bulunmaktadır. Ayrıca ilkelere uyum sağlama, işleme şartlarına uyum sağlama, aydınlatma yükümlülüğü, silme, yok etme, anonimleştirme, veri sorumluları siciline kaydolma, aktarım yasağı yurtdışına aktarım yasağı, ilgilinin başvurusuna yanıt verme, teknik ve idari tedbirler alma, denetim yapma yükümlülükleri de mevcuttur."

Kaynak: AA / Güncel

Gündoğdu Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title