Haberler

Edibe Sözen'in 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, ‘’5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’’dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü"dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör V. Sözen, mesajında, "Medeniyetimizde kadınlarımız, tarih boyunca devlet işlerinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutarak kadim kültürümüzün şekillenmesine büyük katkı sağladı. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenebilmeleri için 5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunundaki yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.Kendilerini ileri demokrasinin beşiği olarak takdim eden bir çok ülkeden seneler önce kadınlarımıza seçme seçilme hakkının verilmesi bizler için her daim gurur kaynağı oldu.Kadınlarımız, 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerse de bu haklarını uzun seneler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği doğrultuda, gerçek manada çeşitli engellerle kullanamadılar.Bazı kesimler, yıllarca ülkemizde kadınlara yönelik baskılarını hep diri tuttular.Ancak yakın tarihte, engeller aşılarak Türkiye'deki kadınların, siyasi, ekonomik, akademik ve ticari olarak gerçek özgürlüklerine kavuşması sağlandı. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. yıl dönümünde millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mazlum coğrafyalarda, zor hayat koşullarında hayatını sürdürmek zorunda kalan kadınları, anneleri selamlıyorum. Açlıkla boğuşan dünyanın yoksul diyarlarındaki kadınların çaresizliklerine ortak oluyor, oralardaki kadınların da tarih sahnesinde yer almalarını, toplumlarına yön verecekleri, tavır ve tutumlarıyla öne çıkacakları bir zaman diliminin olmasını kalpten istiyor; kadınlarımızın hayatın her alanında çok daha fazla yer almasını diliyor, Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadın Hakları Günü Edibe Sözen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title