Haberler

Düzeltme "Bosna'da Türk Sineması Rüzgarı" Başlıklı Haberimizin Son Paragrafında Yer Alan "Rüstem...

Kayhan Gül - Bosna-Hersek'te bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk Film Festivali, 13 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Kayhan Gül - Bosna-Hersek'te bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk Film Festivali, 13 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen festival, yönetmenliğini Ümit Ünal'ın yaptığı "Ses" adlı filmin gösterimiyle 13 Nisan'da başlayacak. Saraybosna'daki "Meeting Point" sinemasında gösterilecek Türk filmleri arasında, "Güzel Günler Göreceğiz",

"Entelköy Efeköy'e Karşı", "Adalet Oyunu"', "Komiser Şekspir" ve "Anlat İstanbul" filmleri bulunuyor.

Sinema tutkunlarının, Türk sinemasının seçkin örneklerini ücretsiz olarak izleyebileceği festival kapsamında, gösterimler 18 Nisan Perşembe günü son bulacak.

Türk filmleri, 23-27 Nisan tarihleri arasında da Zenitsa'da Bosnalı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

-"Çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz"-

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Cengiz Aydın, bu yıl 5. kez düzenleyecekleri festivalde çıtayı sürekli yükseltmeye çalıştıklarını belirtti.

Dr. Aydın, bu nedenle daha önce Türk Filmleri Haftası olarak gerçekleştirilen etkinliği, festivale dönüştürdüklerini anlattı.

Festival çerçevesinde, artık Saraybosna'nın yanı sıra diğer kentlerde de gösterimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, "Festivalin açılışını daha görkemli hale dönüştürmek adına, Türk sinemasının ünlü simalarını konuk edeceğiz. Bu yılki açılışta, 'Ses' filminin yönetmeni Ümit Ünal ve başrol oyuncuları Mehmet Günsür ile Selma Ergeç'i konuk edeceğiz" dedi.

-"Amacımız tanıtım"-

Bosna-Hersek'te Türk filmlerine yoğun ilgi gösterildiğine işaret eden Aydın, televizyon kanallarında da Türk dizilerine sıklıkla rastlanabildiğini kaydetti.

Aydın, "Festivaldeki amacımız sinemamızı tanıtmak. Öte yandan, halkın Türkiye'ye olan ilgisini ve Türkiye'yle ilgili bilgisini arttırmak. Bu filmleri özellikle seçtik. Hem İstanbul'la hem de başka illerle ilgili filmler var. Esas amacımız her anlamda tanıtım" diye konuştu.

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinin Bosna-Hersek'in en popüler dizilerinden biri olduğunu vurgulayan Aydın, bu dizide "Hatice Sultan" rolünü canlandıran Selma Ergeç ile "Şehzade Mustafa" karakterini oynayan Mehmet Günsür ikilisinin açılışa katılacak olmalarının Türkiye'nin tanıtımı açısından yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Ömer Çetres - SARAYBOSNA

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Aydın Türkiye Kayhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title