Haberler

Duyulan Her Şeyi Araştırmadan Paylaşmamak Gerekiyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Çetin'den detay görüntüler, - Bayram Çetin'in konuşması, "Duyulan her şeyi araştırmadan paylaşmamak gerekiyor"- Sosyal medya hesabından "Manisa'da canlı bomba olduğu" paylaşımı nedeniyle "paniğe yol açtığı" iddiasıyla gözaltına alınıp adliyede serbest kalan Çetin, olaydan üzüntü duyduğunu belirtti- Çetin: - "Duyulan her şeyi araştırmadan paylaşmamak gerekiyor, yoksa böyle durumlar ortaya çıkıyor" Sosyal medya hesabından "Manisa'da canlı bomba olduğu" yönünde paylaşımında bulunması nedeniyle "gerçek dışı paylaşımlarla halkı yanılttığı ve paniğe yol açtığı" iddiasıyla gözaltına alınan, sevk edildiği adliyede serbest kalan Bayram Çetin, bir duyumun teyit edilmeden paylaşılmaması tavsiyesinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bayram Çetin'den detay görüntüler, - Bayram Çetin'in konuşması, "Duyulan her şeyi araştırmadan paylaşmamak gerekiyor"- Sosyal medya hesabından "Manisa'da canlı bomba olduğu" paylaşımı nedeniyle "paniğe yol açtığı" iddiasıyla gözaltına alınıp adliyede serbest kalan Çetin, olaydan üzüntü duyduğunu belirtti- Çetin: - "Duyulan her şeyi araştırmadan paylaşmamak gerekiyor, yoksa böyle durumlar ortaya çıkıyor" Sosyal medya hesabından "Manisa'da canlı bomba olduğu" yönünde paylaşımında bulunması nedeniyle "gerçek dışı paylaşımlarla halkı yanılttığı ve paniğe yol açtığı" iddiasıyla gözaltına alınan, sevk edildiği adliyede serbest kalan Bayram Çetin, bir duyumun teyit edilmeden paylaşılmaması tavsiyesinde bulundu.Sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Bayram Çetin (28), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanılan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Yunusemre ilçesindeki parkta arkadaşlarıyla oturduğu sırada çevredekilerin "Manisa'da canlı bomba olduğu" yönündeki konuşmaları sonrası olayın geliştiğini aktaran Çetin, "Ben de konunun ciddi olması nedeniyle bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Kendime ait sosyal medya hesabım üzerinden duyduklarımı paylaştım. Amacım, duyarlılığı artırarak şüpheli durum karşısında emniyet birimlerinin uyarılmasını sağlamaktı" diye konuştu.- "Bir daha yapmayacağım"Bu düşüncelerle yaptığı paylaşım sonrası polis tarafından gözaltına alındığını ve savcılıkta verdiği ifade sonrası serbest bırakıldığını söyleyen Çetin, şöyle devam etti: "Paylaşımın kamuoyunda paniğe yol açmak ya da korkuya sebebiyet vereceğini tahmin etmedim. Böyle bir duruma sebep olduysam herkesten özür dilerim, bir daha yapmayacağım. Başıma gelenler inşallah herkese örnek olur. Duyulan her şeyi araştırmadan paylaşmamak gerekiyor, yoksa böyle durumlar ortaya çıkıyor."Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Suruç'taki terör saldırısının ardından 27 Temmuz'da sosyal medya hesabı üzerinden "Manisa'da IŞİD üyesi 2 kişi canlı bomba olma ihtimali ile aranmaktadır" paylaşımı yapan Bayram Çetin'i gözaltına almıştı. "Gerçek dışı paylaşımlarla halkı yanılttığı ve paniğe yol açtığı" iddia edilen Çetin, adliyede alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Çetin Yunusemre Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

Özel: 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye'ye sevinirken ben Samsun ve Gaziantep'e kahroluyordum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title