Haberler

Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi

Güncelleme:

Dursunbey'e Yoğun Bakım Ünitesi için girişimler yapıldı.

Dursunbey Basın Birliği (DBB) üyeleri ve Dursunbey Devlet Hastanesi başhekimi Bilal Kaya Dursunbey'e yoğun bakım ünitesi kurulması için Balıkesir'de çeşitli temaslarda bulundu.

Dursunbey gibi bir ilçede 21. yüzyılda Hastaların yoğun bakım ünitesi olmaması sebebi ile en küçük bir vakada hastaların Balıkesir ve çevre il ve ilçelere gönderilerek tedavi olması birçok vatandaş tarafından tepki ile karşılanıyordu.

Bu sebep ile vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda harekete geçen Dursunbey Basın Birliği Dursunbey Devlet Hastanesi başhekimi Bilal Kaya ile bir görüşme gerçekleştirerek bu konuda bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. Yapılan görüşmelerin sonucunda Birçok hastane ile iletişime geçen Başhekim Bilal Kaya uzun uğraşlar sonucunda 17 adet yoğun bakım ünitesinin Balıkesir Devlet Hastanesinden Dursunbey'e verilmesi sözünü aldı. Fakat bu ünitelerin kurulabilmesi için gerekli olan yaklaşık 80.000,00 TL hastanenin döner sermayesinde bulunmadığı için Başhekim tekrar Dursunbey Basın Birliği ile iletişime geçti.

YOĞUN BAKIM KURULURSA BALIKESİRE SEVKLER %90 AZALACAK

Bunun üzerine Basın Birliği Başkanı Ramazan Atam Dursunbey Basın Birliği üyeleri ile acil olarak yaptığı toplantının ardından Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan ile görüşme kararı aldı. Geçtiğimiz gün İGM Başkanını makamında ziyaret eden Dursunbey Basın Birliği başkanı, Dursunbey Basın Birliği üyeleri ve Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Bilal Kaya konuyu Ramazan Bahçavan'a aktardı. Bahçavan bu hususun çok önemli bir konu olduğuna değinerek bu konuya hassasiyet ile eğilen Dursunbey Basın Birliği üyelerine teşekkürlerini sundu.

Konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağını belirten Bahçavan gerekli olan paranın bulunması için hem siyasi hem bürokratik işlemleri başlatacağını belirtti. Yaklaşık iki saate yakın bir görüşme ile Bahçavan'a konuyu enine boyuna anlatan Dursunbey Basın Birliği ve Başhekim Bilal Kaya bu ünitelerin kurulması halinde Balıkesir'e sevk edilen ambulansların %90 oranda azalacağını kalp krizi gibi ani olaylarda yolda ölümlerin önlenebileceğini belirttiler.

Görüşmelerin ardından İGM Başkanından destek sözü alan heyet buradan ayrılırken, gerekli girişimlerin başlatılması için Başhekim Bilal Kaya Sağlık il müdürlüğüne hareket etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Bahçavan Bilal Kaya Balıkesir Dursunbey Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title