Haberler

Dünya İlik Bankası'ndan Lösemi Hastası Melis'e Müjde

Güncelleme:

Yakalandığı lösemi hastalığını yenmek için uygun ilik bulunması gereken 7 yaşındaki Melis'e müjdeli haber, ABD'den geldi.

Yakalandığı lösemi hastalığını yenmek için uygun ilik bulunması gereken 7 yaşındaki Melis'e müjdeli haber, ABD'den geldi.

1 AY SONRA TÜRKİYE'DE

Halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Tülay Aktaş Onkoloji Ünitesi'nde steril bir ortamda gözetim altında tutulan Melis Akbaş'a (7) yüzde 90 uyumlu olan söz konusu iliğin, hafta sonunda ABD'de ileri tetkiklerinin yapılmasının ardından 20 gün ya da bir ay içerisinde Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Doku Bilgi Bankası Sorumlusu Dr. Fatma Oğuz, bulunan iliğin ileri uyum seviyesinde olduğunun tespit edildiğini, nakil merkezinin uygun gördüğü tarihte naklin gerçekleşeceğini söyledi.

"KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

Oğuz, "Tedavi eden merkez ve nakil yapacak hekimin de bu vericiyi uygun bulması sonucu vericinin kök hücresinin getirtilme işlemi başlatıldı. Nakil merkezinin uygun gördüğü bir tarih belirlendikten sonra bu işlem gerçekleşecek. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi.

AİLE SEVİNCE BOĞULDU

Daha önce Almanya'da bulunan iliğin sahibinin nakilden vazgeçmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Bahadır ve Sevilay Akbaş çifti, gelen haberle sevince boğuldu.

Aldıkları haberle sevinç gözyaşları döken baba Akbaş, bu kez de daha önce yaşadıkları üzücü sonucun başlarına gelmemesi için dua ettiklerini belirterek, "Çok mutluyum. Ama inşallah sonu bu kez iyi olacak. Doktorumuz bizi arayıp bilgi verdi. Alt grup tetkikleri yapılıyormuş ABD'de. Yüzde 90 uyumluymuş. 20 gün ya da bir ay içerisinde tetkikler tamamlanıp nakil için hazır olacak. Melis bu haberi aldı, çok sevinçli şu anda." dedi.

4.5 YAŞINDAYKEN LÖSEMİ TEŞHİSİ KONULDU

İZMİR'de yaşayan, aslen Ordulu olan Sevil-Bahadır Akbaş'ın kızları 7 yaşındaki Melis'e, 4.5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu.

2.5 yıl süren tedavinin ardından tedavisi sonlanan küçük kızın 20 gün sonra hastalığının yeniden nüksettiği ortaya çıktı. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan ve enfeksiyon riski bulunan Melis'e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi.

SOSYAL MEDYA SEFERBER OLDU

Kızının hastalığı nedeniyle görev yerini Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Ege Üniversitesi'ne aldıran Bahadır Akbaş, uygun iliği bulmak için seferber oldu. Akbaş ailesinin çırpınışları sürerken, küçük kızın dramını duyan çok sayıda kişi de sosyal paylaşım siteleri aracığılıyla "Minik Melis İlik Arıyor" sloganıyla duyurular yaptı. Zamanla yarış el ele sürerken, müjdeli haber Almanya'dan geldi ve uygun ilik bulundu. Ancak yüreklere su serpen bu haber, vericinin ileri tetkiklerde liste dışı kalmasıyla hüzün yaşattı.

BAKAN DA DEVREYE GİRDİ

Gözler tekrar yaşam mücadelesinde ilk başvurulan yer olan Dünya Kemik İliği Bankası'na yöneldi. Aile buradan gelecek haberi heyecanla beklerken, sosyal medyada Demat Akalın gibi birçok ünlünün de seferber olduğu Melis için bir destek de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Aileyi ve doktoru telefonla arayan Müezzinoğlu, danışmanlarını görevlendirip en kısa sürede uygun iliğin bulunması için talimat verdi.

"UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

Kızının başından bir an olsun ayrılmayan Bahadır Akbaş, "Almanya'dan gelen olumsuz haber bizi biraz yıktı. Umudumuz, hem Dünya Kemik İliği Bankası'nda, hem de seferber olan duyarlı insanlarda. Melis'in durumu şu an iyi. İki haftalık süremiz var. Melis için toplumun her kesiminde sarf edilen çabalar inşallah yerini bulacak ve kızımız sağlığına kavuşacak, o mutlu günlerine geri dönecek" diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Türkiye Almanya Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title