Haberler

"Dünya Dilek Günü", 29 Nisan’da İMKB’de Çan Çalarak Başlatıldı

Sosyal sorumluluk projelerine daima duyarlı bir yaklaşım içinde olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Bir Dilek Tut, Make-A-Wish® Türkiye tarafından düzenlenen ve 29 Nisan'da dünya çapında ilk kez kutlanan "Dünya Dilek Günü" (World Wish Day) etkinliklerinin kamuoyuna duyurulmasına "çan çalarak" destek verdi.

Bu kutlama, Bir Dilek Tut® Derneği'nin Türkiye temsilcisi olduğu, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonu olan Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı'nın gerçekleştirdiği ilk dileğin 30. Yıl dönümü nedeniyle, Vakfın merkezi ve temsilciliklerinin bulundukları 35 ülkede aynı anda ve ilk kez yapıldı.

Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştiren "Bir Dilek Tut, Make-A-Wish® Türkiye"nin organize ettiği Türkiye'deki kutlamalar kapsamında, 29 Nisan 2010 Perşembe sabahı, İMKB'de "Çan Çalma Töreni" düzenlendi.

"Bir Dilek Tut, Make-A-Wish® Türkiye"Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko ve dernek temsilcileri ile İMKB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkan Yardımcılarının katıldığı törende, "Dilek Çocuğu Göktuğ"(11) saat 09.15'da Borsa çanına vurarak seans ile birlikte Dünya Dilek Günü'nü de başlattı.

Dünya Dilek Günü organizasyonları kapsamında, Belçika, Hollanda ve Portekiz borsalarında da aynı tarihte benzer törenler yapıldı. Dernek yöneticileri, İMKB'deki tören ile, derneğin çalışmaları hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve daha fazla çocuğun dileğini gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Bu gün için, Dernek tarafından, değişik etkinlikler düzenlendi.

Dünya Dilek Günü Nasıl Kutlandı:

İMKB Gongu ile Dünya Dilek Günü Başladı: 29 Nisan Dünya Dilek Günü, saat: 9:15 te daha önce dileği gerçekleşen Dilek Çocuğu Göktuğ, İMKB'de seans başlatma Çanını çalarak, günü başlattı.

Dilek Rozetleri Dağıtıldı:

Aynı Gün içinde İstanbul'da Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kadıköy iskeleleri ile Bağdat Caddesi'nde ve İzmir, Adana ve Ankara'da Dernek gönüllüleri, herkese ücretsiz olarak, 29 Nisan Dünya Dilek Günü Rozetleri dağıttı.

7 Bölgede, 7 Şehirde Dilek Gerçekleştirildi:

7 farklı bölgedeki 7 şehirde (İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Adana, Siirt,Erzurum) aynı gün içinde, 7 çocuğun dileği gerçekleştirildi.

e-müzayede Düzenlendi:

Dünya Dilek Gününe özel internet ortamında, Bir Dilek Tut İktisadi İşletmesi tarafından GittiGidiyor.com desteği ile e-müzayede düzenlendi.

e-müzayede 29 nisan öğlen 12:00 de başladı ve 4 mayıs öğlen 12:00 de sona erdi.

e-müzayede de yer alacak özel eşyalar, o kişilerin çocukluk hayallerine ait izler taşıyor. Özel anılar taşıyan bu eşyalar, dilek çocukları için müzayededeler.

e-müzayede yer alan eşyalar

Sertab Erener'in Pembe Ceketi ve imzalı CDsi,

Demir Demirkan'ın Siyah Paltosu,

Sinem Kobal'ın Bale Ayakkabısı,

Kenan Doğulu'nun Papyonu,

Arda Turan'ın Kramponları,

İbrahim Toraman'ın Forması,

Semih Şentürk'ün Kramponları,

Tuncay Şanlı'nın Forması,

Ata Demirer'in Ayakkabıları,

Pamela Spence'in Elbisesi,

Çilek Mobilya özel maketi

Atlasjet Bir Dilek Tut Model Uçağı

Toplam 12 parça eşya, daha fazla dilek çocuğunun hayaline kavuşmasına köprü olacak.

Neden Dünya Dilek Günü:

Bir Dilek Tut'un Türkiye temsilcisi olduğu, dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme organizasyonu olan Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı 30 yıl önce ilk dileği gerçekleştirdi.

İlk dileğin 30. Yıl dönümü nedeniyle, Vakfın merkezi ve temsilciliklerinin bulundukları 35 ülkede aynı anda ve ilk kez Dünya Dilek Günü kutlandı.

35 den fazla ülkede aynı gün, en az bir hasta çocuğun dileği gerçekleştirildi.

Amaç;

- Dileğin pozitif gücünü ve enerjisini toplumla paylaşmak,

- Bu manevi gücün değeri ile ilgili farkındalık yaratmak,

- Hasta çocukların yarınlar için umutlarını canlı tutmak,

- Ailelerine moral aşılamak

Hedef;

- Daha fazla dilek gerçekleştirebilmek için kamuoyundan destek sağlamak.

Tarihçe:

Bir Dilek Tut, Make –A-Wish® Türkiye, 2000 yılından beri 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların, yaşamak için umut ve dirençlerini arttırmak, mutlu bir deneyimi yaşatmak amacıyla dileklerini gerçekleştiriyor. 2005 yılından beri Carole Hakko başkanlığında, Dr. Pınar Beard, Suzan Sabancı Dinçer, Leyla Alaton, Elvan Gökşahin, İldem Arabacıoğlu ve Ömer İsvan'dan oluşan yönetim kurulu ile faaliyetlerine devam ediyor.

Dernek gönüllüleri, bir dilekle başlayan hayalleri gerçeğe dönüştürerek, ağır hasta çocuklara hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını göstermeye çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl, Dernek uluslararası bir kimlik kazanarak, dünya çapında aynı amaçla hizmet eden Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı'nın Türkiye temsilcisi oldu. Derneğe sağlanan destekler sadece Türkiye'de yaşayan çocuklar için kullanılıyor.

www.birdilektut.org www.makeawish.org.tr

Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı, 1980 yılından beri, aynı amaç doğrultusunda, beş kıtada 35 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm dünyada bugüne kadar, yaklaşık 250.000 çocuğun dileğini gerçekleştiren Vakfın, her geçen gün gerçekleştirdiği dilek sayısı hızla artıyor.

e-müzayede eşyalarının hikayeleri:

Sertab Erener – Pembe Ceket

Sanatçının başarılı çalışmalarından "Aşk Ölmez" albümünün kapağını süsleyen fotoğraflarda giydiği ceket, şimdi de dilek çocuklarının hayallerini süslemeye katkı sağlamak için müzeyede de…

Demir Demirkan – Siyah Palto

2000 yılında Kral TV tafaından düzenlenen en iyi video ödülünü "Belki" isimli şarkısı ile kazanmıştı.

Bu şarkının klibinde giydiği palto O'na uğurlu gelmişti.

Şimdi bu palto bir dilek çocuğunun hayalini gerçekleştirmeye katkı sağlamak için müzayedede

Kenan Doğulu - Papyon

Sanatçının Yurdaer Doğulu Müzik ve bale kursunda ilk katıldığı resitalde taktığı papyon.

Gerçek anlamda ilk sahneye çıkışında üzerinde taşıdığı ve yıllarca özenle sakladığı bir aksesuarıydı. Sanatçı için çok özel bir gündü ve bu papyonu o günden beri annesi özenle saklıyordu. Şimdi bir çocuğun dileğine katkı sağlamak için müzayedede…

Ata Demirer - Ayakkabı

Sanat hayatımızın en başında çıktığımız yolda bize sahnede eşlik eden bir çift kunduranın renklerine dikkat ederseniz siyahla beyazdır çıktığımız yolda bizi iki seçenek bekliyordu ya siyah ya beyaz. Çocuklar hayatın renkleridir renkleri soldurmayalım. A. Demirer

Pamela Spence - Elbise

Şehir Rehberi albümümden olan"İstanbul" isimli şarkım müzik kariyerimde bir dönüm noktası oldu.Bu şarkı herkes tarafından çok sevildi,dillere dolandı ve benim daha büyük kitlelere hitap etmemi sağladı.Hatta şarkıyla birlikte giyim tarzım,saçlarım,genel imajım çok konuşuldu(taklit edenler bile oldu) İşte bu elbise o çok konuşulan "İstanbul" klibinde giydiğim elbiselerden biri.Tesadüfen rastlayıp aldığım bu elbisenin nedense hep uğruna inandım ve o gün bu gündür dolabımda sakladım.Şimdi ise, bu elbise bir başkasına uğur getirmek üzere yola çıktı ! Ne mutlu bana ! yeni sahibine bin kat mutluluk getirsin inşallah.

Sinem Kobal - Bale Ayakkabısı

Bir sanatçının en önemli anıdır sahneye ilk adımını atması..Henüz 7 yaşımda iken Atatürk Kültür Merkezindeki resitalimde sahneye ilk adımımı atarken ayağımda bunlar vardı. Benim için çok önemli olan bu ilk adımda sanata tutkuyla bağlandım. Ve artık sahne benim hayatım. Bir başkasının hayatının en önemli anı olmak isteyen değerli insana benden bir armağan. S. Kobal

Arda Turan - Kramponlar

2008 – 2009 Futbol Sezonunda tüm derbilerde giydiği en sevdiği ve en uğurlu kramponu dilek çocukları için e-müzayedede…

İbrahim Toraman – BJK Forması

Çocukluğundan beri Beşiktaş forması giymeyi hayal ediyordu. Forması, dilek çocukları için müzayedede…

Tuncay Şanlı–Forma

Hayatımda birçok hayalimi gerçekleştirdim. Bu hayallerden biri Türk Milli Takımı olarak Avrupa 3'üncüsü olmamızdı. Bu forma benim için çok değerlidir. Çünkü Avrupa 3'üncüsü olduğumuz turnuvada İsviçre ile oynadığımız maçta bu formayı giymiştim. Eğer o maçı kazanamasaydık belki Avrupa 3'üncüsü olamayacaktık. Bir Dilek Tut Derneği bana çok önemli bir şeyi hatırlattı; çocukların hayalleri ve mutluluklarını... Bu yüzden formaya sahip olacak kişinin, formanın değerinden çok bu çocukların hayallerini, mutluluklarını düşünmesini isterim. Çocukların hayata bağlanmasını ve hayallerini gerçekleştirmesini sağlayan Bir Dilek Tut Derneği'ne teşekkür ederim.

Semih Şentürk - Krampon

Orijinal İmzali Mavi Kramponlar, dilek çocukları için müzayedede…

Beden: 42

Murat Ersoy - Atlasjet Uçak Maketi ( Atlasjet Sahibi)

Bir dilet tut derneği , Atlasjet Havayollarına geldiğinde ve faaliyetlerini paylaştıklarında etkilenmiştim.Dileği olan çocukların en azından bu dileklerini gerçekleştirmeye vesile olmak beni ve kurumumu heyecanladırmıştı. Sonra uçağımızı bir dilek tut logosu ile boyadık. Çok hoş oldu , en sevimli ve anlamlı uçaklarımızdan biri oldu.

Dileklerini gerçekleştireceğimiz iki yavrumuzu kucakladığımda , onların dileklerini gerçekleştirmekten ve uçağın kaptanı olmaktan dolayı duydukları mutluluğu ve sevinci gözlerinde ve yüreklerinde görmekten ve hissetmekten çok mutlu oldum. Bir baba olarak çocukları sevindirmek onları mutlu etmenin güzelliğini bir kez daha yaşadım. Sahsım ve havayolum adına en güzel anılarımdan biridir.

Muzaffer Çilek – BiTurbo Yatak Orijinal Maketi ( Çilek Mobilya Sahibi)

Benim çocukluğumda tel arabalar vardı. Her çocuk gibi ben de arabalarımı çok seviyor, hatta uyurken bile başucumdan ayırmıyordum. Zaman içinde tel arabalar yerini, yenilerine bıraktı. Teknoloji ilerledi, çeşitler arttı. Ama arabalar çocukların hep başucundaydı.

O yıllarda başucumdan ayırmadığım oyuncak arabaların, birgün arabalı yataklara dönüşeceğini hiç hayal etmemiştim. Bugün, tüm dünya çocuklarının hayallerini süsleyen arabalı yataklar üretmekten ve yaşımıza bakmadan hayal kurmaktan çok mutluyuz. Dilekleriniz hep gerçek olsun…

M. Çilek

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title