Haberler

Dünya Bankası'ndan Güney Sudan'a Kadınların Güçlendirilmesi İçin 70 Milyon Dolar Bağış

Güncelleme:

JUBA, 28 Mayıs (Xinhua) -- Dünya Bankası, Güney Sudan'da kadınların toplumsal ve ekonomik olarak güçlendirilmesine destek olmak için 70 milyon ABD doları tutarında Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) bağışına onay verdi.

JUBA, 28 Mayıs (Xinhua) -- Dünya Bankası, Güney Sudan'da kadınların toplumsal ve ekonomik olarak güçlendirilmesine destek olmak için 70 milyon ABD doları tutarında Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) bağışına onay verdi. Dünya Bankası Güney Sudan Ülke Müdürü Firas Raad, Güney Sudan Kadın ve Sosyal ve Ekonomik Güçlendirme projesinin (SSWEEP), kadın girişimcilerin ticari faaliyetlerini resmileştirmelerine ve büyütmelerine destek olmayı ve cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarının yaşamlarını iyileştirerek yeniden kurmalarını sağlayacak hayati hizmetlere erişmelerine yardımcı olmayı hedeflediğini söyledi.

Güney Sudan'ın başkenti Juba'da Cuma günü bir basın toplantısında konuşan Raad, "Bu proje bağış, eğitim ve teknik yardım sağlamak suretiyle kadınların işlerini büyütmelerine ve geçimlerini iyileştirmelerine yardımcı olacak" dedi. Raad'ın verdiği bilgiye göre, proje 91.000 kadın ile 5.200 ergen yaştaki kızı hedefleyecek ve dolaylı olarak 673.400 kişiye ulaşacak. Raad, bağışın, genç bir ülke olan Güney Sudan'ın temel altyapıya erişimi artırmasına ve kurumsal olanaklarını güçlendirmesine yardımcı olacağını söyledi. Raad, cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarının, geçirdikleri fiziksel ve psikolojik travmadan kurtulmak için güçlü bir desteğe ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Dünya Bankası yetkilisi projenin, bu mağdurların kritik sağlık hizmetlerine ve psikososyal desteğe erişimini artıracağını ve cinsiyete dayalı şiddetin önlenmesi çabalarının güçlendirilmesine çalışacağını söyledi. Dünya Bankası'na göre proje; kadınların toplum tabanlı sosyo ekonomik güçlendirilmesi, kadınlar için girişimcilik fırsat kredisi kolaylığı oluşturulması, cinsiyete dayalı şiddet mağdurları için hizmet tedariki ve kurumsal güçlendirme ve proje yönetimine destek verilmesi de dahil olmak üzere Güney Sudan'da kadınların yetişme ve gelişimlerini etkileyen spesifik güçlüklere bütüncül çözümler getirilmesini hedefleyen dört bileşenden oluşuyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Dünya Bankası Güney Sudan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title